Last news in Fakti

18 Май, 2024 17:19 1 038 47

Бившият шеф на НСО ген. Станчев: Кирил Петков като бивш премиер има право на охрана и кола

  • нсо-
  • катастрофа-
  • аксаково-
  • охрана-
  • кирил петков

В Словакия са допуснати грешки при атентата срещу Фицо

Бившият шеф на НСО ген. Станчев: Кирил Петков като бивш премиер има право на охрана и кола - 1
Снимка: Нова телевизия

В съкратени срокове ще бъде готова автотехническата експертиза, която да установи с каква скорост се е движил автомобилът на НСО, в който пътуваше съпредседателят на ПП Кирил Петков. При катастрофата край Аксаково загина водачът на другия автомобил. Първоначалните данни показват, че той е излязъл от път без предимство, когато е ударен от колата на НСО.

В предаването "Офанзива" по NOVA NEWS бившият директор на НСО ген. Красимир Станчев направи анализ на произшествието, но и на действията на охраната на словашкия премиер Роберт Фицо при покушението срещу него.

"Надявам се, че начинът, по който се е движила колата на НСО, не е създал предпоставка за ПТП. Ако наистина въпросният шофьор е изникнал внезапно, несъмнено инерционният момент от спирането го има. Възможно е да се нанесат сериозни поражения. Ако е имал възможност да спре, но не го е направил, жалко за нашия колега. Бивши премиери имат право да ползват охрана от НСО до 4 години след прекратяване на мандата.

Кирил Петков все още има право на нея. Няма ограничения за лицата, които да се возят при охраняваното лице. Без него обаче външни лица не може да пътуват с такава охрана. Дори при закъснение на превозваното лице не се случвало да сме превишавали скоростта. Като пуснем светлините, по-лесно ни осигуряват предимство да преминем. Обикновено се движим в колона от 2-3 автомобила, така че ни забелязват на пътя и разбират, че сме със специален режим".

Това посочи бившият шеф на НСО.

"Реакцията на НСО в Словакия не беше на нужното ниво. Настана суетня, която видно се разигра пред очите на хората. Охранителите на премиера допуснаха доста грешки на пръв поглед. Ние имаме звено, което профилактира възможните заплахи. Ако и словаците имат такова, би трябвало да имат готовност за такъв атентат. В оградения периметър можеше да има рентген, с който да проверяват хората. Грешка е било Фицо да върви сам отпред, трябвало е да има лице, което да го покрива. Някой трябваше да покрие сектора на стрелба и да стане той жертвата, щом не може да стигне до оръжието. Служителите на НСО трябва винаги да са готови, че могат да станат жертви на покушение".

Според него покушението срещу Роналд Рейгън е пример как охранител е застанал на пътя на опасността и е предотвратил фатален развой. "В случая с Фицо докато го носеха гърбът му беше оголен. Ако стрелецът не беше неутрализиран, можеше да продължи да стреля. Ако бях началник на охранителите, щях да изчакам проверката, но със сигурност тези хора вече нямаше да са в екипа".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    31 5 Отговор
    от "специалисти" !

    Коментиран от #20

  • 2 567

    42 2 Отговор
    Е, те сега както се сменят през 6 месеца, няма да ви стигнат ни колите, ни хората
  • 3 Много

    36 3 Отговор
    генерал, много нещо !
  • 4 ТаУмВзе

    30 4 Отговор
    Ушака е Клекнал у Партер Г! Що Требва да ПЛАЩАМЕ И ЗА ОХРАНА НА КРАДЦИТЕ БЕЗРОДНИЦИ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българин

    28 1 Отговор
    Че ние толкова министри,депутати,избори през няколко месеца до къде ще я докараме?
  • 7 Тука става въпрос

    25 1 Отговор
    все за бивши! И как се защитават, а никога нищо не са правили!
  • 8 Като има право на кола и охрана

    30 4 Отговор
    Затова не е спазвал закона за движение по пътищата ако бяха карали с ниска скорост при това ПТП другия водач на МПС можеше да е жив след удара и да дава показания
  • 9 ЧОЧО

    24 1 Отговор
    Едно време бяха само комунягите,сега са налюпиха тлкова много,край нямат.От какво толкова се плашат, нали уж работят за благото на народа.
  • 10 АГАТа Кристи

    18 3 Отговор
    Парапетко, /ПАРАпетко/ след като не е български гражданин, има ли право да е премиер, или за чорапа неограничените възможности са съизмерими единствено с "матушка", която "законно" си увеличава размерите...
  • 11 Правата на Киртака

    17 4 Отговор
    Държавата Козякостан, най-накрая се превърна в правова държава - Правата на Кирташки. Предлагам така да я преименуваме. Сега плебса да слуша, Киртак Велики има право: 1.Да лъже безогледно, колкото си иска и всички сме задължени да му вярваме безусловно! 2. Има право да променя думите в българския език, според това, дали му е трудно да изговори дадена дума или пък не и разбира смисъла. 3. Има право на различна парапетка всяка вечер(по възможност девица, ама той няма претенции, прекарва всичко). 4. Има право на доживотни запаси пици на кристали. 5. Има право да подправя документи, според това дали му е изгодно да го прави. 6. Има право да бори корупцията, докато той краде и със седалището си
  • 12 Сократ

    23 3 Отговор
    Искам да попитам, може и да ми е тъп въпроса. За чий са им охрана на тези? Нали са избрани с народна любов? От какво се страхуват, че охрана им трябва? Като ги е страх, да си наемат частна охрана. Или и те като Доган? Колко години плащаме охраната на този индивид?
  • 13 Сатана Z

    25 3 Отговор
    Пак да попитам.Взета ли е проба за алкохол и наркотици на пътниците в колата на НСО?
    Всички те са били на работа по време на убийството на шофьора от другата кола.
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    20 5 Отговор
    Какво значение има с колко километра се е движил????шофъорът на нсо се е ОСРАЛ!Това е истината,а другото със супер подготовката и тинтири минтири си ги заврете в професорските и генералските задници!Големият шафьор е изпуснал автомобила,това е станало и е затрил есно Семейство дет храни , нищоправещи генерали и професори!

    Коментиран от #30, #31, #34

  • 15 Питам:

    17 1 Отговор
    "Генерала" : 1. Колата на НСО биЛа ли е в специален режим на движение ? Със светлинен и звуков сигнал ? Защото на фолксвагена не се вижда синя лампа !
    2. Кое е налагало да кара НЕ ПО ПРАВИЛАТА в обозначен опасен участък ? Имало ли е заплаха за "охраняемото лице" ?
    3. Защо БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ колите на НСО винаги са заплаха за останалите участници в движението ?
    4. Дали не е от ФУКНЯ, КОЛКО СМЕ БОГОИЗБРАНИ ?
  • 16 Механик

    9 1 Отговор
    Да, ама мисирките не знаят и лаят . Обяснете го на тях, и на тези които сляпо им вярват .
  • 17 Погнусен

    18 2 Отговор
    "Дори при закъснение на превозваното лице не се случвало да сме превишавали скоростта" - след тази опашата лъжа спрях да чета статията.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    13 2 Отговор
    И какво му разбира главата на тоя военен, който е намерил връзки до Радев, да се спаси от гарнизоните и разпределенията! Вместо да форсира реките, под мостове, той дава акъл за нещо, от което нищо не разбира! Това, че е назначаван за куфар, на тази длъжност, не означава, че става за такава работа! Чул за нещо и преразказва! За тази длъжност по-рано се назначаваха хора от сигурността, завършили в Симеоново, а не в артилерията!

    Коментиран от #32

  • 20 Така така

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    Само, че човека леко е бил началник на НСО! Предполага се, че е по-запознат от теб! Ама, какво ти обяснявам,ти сигурно си пропуснал и казармата, защото си негоден!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 8685

    16 2 Отговор
    Пеперастите Киро и Найо, са виновни. Умишлено убийство е това. Шофьорът няма да кара по- бързо, ако не му е наредено.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тези права

    7 2 Отговор
    Си ги създадоха мутрите с гузна съвест! Напуснеш ли поста- чао! Има частни охранителни фирми, защо трабва народа фа плаща!
    Днес, защо Главанска е бил в троянския манастир? Даже охраната му с оръжието е влязла в храма, а колата на НСО го чакала дълго време?
    И това ли им се полага? И ти си един измислен генерал! То генерал връз генерал!
    Разжалвам ви всичките!
  • 25 застрахователно заключение

    6 0 Отговор
    Жертвата е НСО (Неузнаваемо Смачкан Обект).
  • 26 бягай бе

    4 0 Отговор
    дърт лапач!...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 РЕАЛИСТ

    7 2 Отговор
    Абе защо едно време нямаше такива неща с колите на УБО? Откакто стана НСО и все в новините са за някоя дивотия. И хора трепят. Преди членовете на ЦК на БКП имаха по един шофьор от УБО и толкова. Охрана имаха само министрите , членовете на Политбюро, Председателя на Държавния съвет и на Народното събрание и то много по-скромно от сега. Само Бай Тошо го пазеха сериозно. Сега Сульо и Пульо от политиците с охрана. Че и сини буркани, дето едно време ги нямаше. Все бързат, гаче ли нещо важно имат за вършене. Търтеи.
  • 29 днес

    9 2 Отговор
    Киртака е бил на частно пътуване - той е в предизборна кампания - защо ще ползва кола на НСО???!!!??? За какво е бързал - за софра или за парапет, а пардон, то Парапета е бил в колата - найопетЪ!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ☢️☢️☢️☢️

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Перо":

    Не знаеш какво е завършил , така че не коментирай.
  • 33 факуса

    3 2 Отговор
    нсо да се закрие,по липса на средства,почваме да събираме капачки,може и охраняваните да си плащат,все бизнесмени успешни се пишат

    Коментиран от #36

  • 34 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Какво разбираш от тези неща и как разбра какво е направил служителя на НСО.

    Коментиран от #39, #45

  • 35 💨💨💨💨

    2 0 Отговор
    НСО се командва не от директор а от началник със завние генерал. Това директор е грешно .

    Коментиран от #46

  • 36 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "факуса":

    Можем и твойта работа да закрием и да събираме помощи за заплата или да даравяме храна и стари дрехи вместо заплата .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 да да

    2 0 Отговор
    Кофата и хеликортер я разходи гъзпът видя!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гост

    4 1 Отговор
    Тоя остава и да не защити колегите си гавази!? Резултатът от експертизата е предрешен според мен! Интересно дали са взели алкохолни проби и за наркотици на участниците в птп-то! Едва ли гавазите от нсо ще свидетелстват добросъвестно! Докато трае следствието простокиро трябва да е аут от всякакви мераци за политиката!
  • 41 Той има защото

    4 1 Отговор
    Няма Такава Държава.
  • 42 Тираджия

    2 1 Отговор
    Нещата са ясни, колегата след тръгване от стопа влиза в завоя с контролирано странично плъзгане, със скорост над 100км.губи управление и удря кротко движеща се почти спряла кола ( джип) при ,което настъпва ПТП . и той загива! Сега родата му трябва да покрият щетите и стреса на канадеца!
  • 43 Има право

    3 1 Отговор
    Но няма право да се ползва за предисборна кампания, да му плащаме масрафа, да ходи да лъже хората това леке!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    мишел искаш ли,и за гоблени да говориш с мен???Тайната Вечеря на 13-те разбойника я ших точно 7 пълни години......Сега ми се повръща щом видя подобно творение.Можем да си поговорим и за автомобили и джипове и за лек итежък волан.......Ако искаш ...там може даси по голям спец....За макаров,драгунов и калашников....Но не вариант калашников в Сицилианска защита ,а автомат К?Ако искаш иза пръскане на рози и Дръвчета...Ти в интернета ,а аз от Опитности,а??
  • 46 Генерали?!

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "💨💨💨💨":

    Тиква,Жебока-разкрит доносник,Татара-даже не го броят,тип Мадар и др. Фалш -генерали...
  • 47 РАИСИ ГО НАРИЧАТ КАСАПИН

    1 0 Отговор
    А НЕТАНЯХУ БИЛ САМО ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО Е УБИЛ ЗА ДВА МЕСЕЦА 35 000 ПАЛЕСТИНЦИ , КИРО ПРОСТОТО ПЪК БИЛ БИВШ ПРЕМИЕР А ТОЙ Е ПРЕСТЪПНИК С ОХРАНА ОТ НСО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове