Last news in Fakti

3 Май, 2024 04:55 1 064 0

Мерил Стрийп ще получи почетна награда "Златна палма" в Кан

  • мерил стрийп-
  • кан-
  • награда-
  • актриса

Холивудска легенда, която е на 74 години, и има рекордните 21 номинации за "Оскар"

Американската актриса Мерил Стрийп ще получи почетна "Златна палма" на церемонията за откриването на Международния филмовия фестивал в Кан на 14 май, предаде АФП, цитирана от БТА, като се позова на организаторите.

Холивудска легенда, която е на 74 години, и има рекордните 21 номинации за "Оскар", досега е участвала само веднъж на форума в Кан. Това се случва преди 35 години за филма "Вик в тъмнината", за който печели отличието за актьорско майсторство, припомня АФП.

Мерил Стрийп е известна с ролите си в продукции като "Крамър срещу Крамър" (1979), "Изборът на Софи"(1982), "Мостовете на Медисън" (1995) и "Дяволът носи Прада" (2006).

В Кан актрисата ще се събере отново с председателя на журито - режисьорката Грета Гъруиг, с която работят по адаптацията на "Малки жени".

Още две големи имена в киното ще получат почетна "Златна палма" тази година в Кан: създателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас и студио "Гибли" на японския анимационен режисьор Хаяо Миядзаки, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА