Last news in Fakti

17 Юли, 2014 10:24 3 090 3

270 коня за наточения Qashqai

  • nissan-
  • qashqai-
  • pulsar-
  • nismo

Nissan подготвя спортна версия на кросоувъра Qashqai и хечбека Pulsar, съобщава сайтът Worldcarfans, цитирайки източници от японската компания. С разработката на двата автомобила се занимава заводското ателие Nismo. Според слуховете те ще бъдат оборудвани с 1.8-литров турбодвигател с мощност 270 к.с. По-рано се смяташе, че Qashqai Nismo ще се предлага с 1.6-литровия турбомотор с около 217 коня, който се монтира на напомпания Juke.

В същото време маркетинговият отдел на Nissan смята, че наточената версия на Pulsar трябва да разполага с поне 250 к.с., за да се опре на фаворитите в класа на горещите хечбекове, и японците надали ще използват различни двигатели за двата модела. Qashqai Nismo ще дебютира идния февруари, а Pulsar Nismo - през втората половина на 2015 г.



Второто поколение на Nissan Qashqai бе представено през ноември миналата година. Кросоувърът се предлага с 1.2-литров бензинов турбомотор, който смени 1.6-литровия със 115 к.с. на предишната генерация. В гамата има също 1.5- и 1.6-литрови турбодизели с мощност 110 и 130 коня.

Pulsar дебютира в края на май с амбицията да открадне купувачи от Ford Focus и Volkswagen Golf. Хечбекът се оборудва с два бензинови и един дизелов двигател. Базовата модификация се екипира с 1.2-литровия мотор на Qashqai, а върховата версия разполага със 190 коня от 1.6-литров агрегат. Дизелът с обем 1.5 литра развива 110 к.с.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло Желев

    1 0 Отговор
    Как ще сложиш 1.2 на "джип" ?! Дори и да е градски кросовър пак е мега смях...
  • 2 Нема Бира

    1 0 Отговор
    270k.c. не е ли малко за туй???

    Коментиран от #3

  • 3 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нема Бира":

    270 к.с са предостатъчни за нормално каране по пътя особено ако се кара по българските пътища 270 к.с е много за тези дупкаляци