Last news in Fakti

22 Юли, 2014 09:13 12 005 7

Opel се отказва от колата на 2012 г.

  • opel-
  • ampera-
  • chevrolet-
  • volt

Хибридът Ampera, който донесе на Opel титлата "Автомобил на годината" в Европа през 2012-а, слиза от поточните линии. Второто поколение на първообраза Chevrolet Volt излиза на пазара през 2016 г., но няма да има европейска версия.



Решението за пенсионирането на Ampera е взето заради слабото търсене на модела, чиито продажби започнаха през 2011-а. Миналата година са купени едва 3 184 екземпляра, с 40% по-малко отколкото през 2012 г. През първите пет месеца на 2014-а пък само 332 клиенти на Opel са избрали хибрида.



Тази година в Германия, където цените на модела започват от 38 600 евро, са продадени 46 бройки Ampera. За същия период Ferrari F12berlinetta са си купили двойно повече немци.



Chevrolet Volt и европейската му версия с емблемата на Opel се оборудва с хибридна силова установка, в чийто състав влизат 1.4-литров бензинов двигател с мощност 85 к.с., електромотор със 160 коня и комплект йон-литиеви батерии с капацитет 16 кВтч. Автомобилът може да измине 60 км само на ток, а пробегът с един резервоар достига 500 км.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivaylo mihaylov

    5 1 Отговор
    Първо: батерии с капацитет 160 кВтч... - 16 кВтч е правилното.
    Второ: тази кола не дава никаква икономия, при тестове си гори колкото нормален автомобил от този клас:
    http://www.ecars.bg/elektromobili/item/2988-opel-ampera-razhod-na-benzin-rezhim-suhranenie-na-zariada
  • 2 Станимир Драгов

    2 9 Отговор
    Кажи му ОПЕЛ и повече не го обиждай.Имал съм три опела от общо над двайсет коли които са минали през мен и смело мога да твърдя че най-смотаните коли са ОПЕЛ,ФОРД и РЕНО.

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Georgi Tapirov

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Станимир Драгов":

    Аз пък съм познавал трима Станимировци досега - и тримата бяха големи смотаняци.
  • 4 Hristian Iliev

    2 0 Отговор
    Станимир, 3 Опела, ама какви? Поломени - втора ръка?
  • 5

    2 0 Отговор
    Опел е здрав, идиотоустойчив с евтина поддръжка и на добра цена, от 98г. е решен и проблема с ръждата, кво толкова предлага голф4 от астра g и двете от 99г.,и двете в еднакво състояние в автокъща голфа 6000лв, опела 3000лв и с по добър дизайн, а форд фокус е по надежден от голф по немска статистика и отново по евтин.
  • 6 ludfen

    1 0 Отговор
    Хонда сивик! Нещо всички нови автомобили, започват да стават все по безлични!
  • 7 Пламен Пепелов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Станимир Драгов":

    2, Станимирчо, тати, я пък крах опел 12г. и не си е помислял да ме остави на път, вярно куче до псоледно, а сега и с друг собственик, а щом сменяш често возилата, начи все "яки" екземпляри намираш