Last news in Fakti

23 Юли, 2014 11:41 22 237 11

12 660 евро глоба за превишена скорост

  • камери-
  • скорост-
  • глоби

Властите във Великобритания решиха да играят доста по-грубо с нарушителите на правилника за движение по пътищата и по-конкретно с тези, превишаващи скоростта. Те приеха ново решение, според което максималната глоба за превишена скорост вече ще е 10 000 британски лири - сума, равняваща се на 12 660 евро.

Превишенията ще се засичат от спийд камери. Според мнозина критици на новия закон глобата е прекалено голяма, а Telegraph я определя като "безлимитна". На Острова се коментира още, че това решение ще окаже огромно негативно въздействие върху събираемостта на глобите.

В момента санкцията за превишена скорост е 60 паунда и отнемане на три контролни точки. Ако водачът реши да оспори наказанието си, но не успее в съда, то може да бъде увеличено до 2 500 британски лири. Сега камерите-роботи ще снимат нарушителите и директно ще налагат глоби до 10 000 паунда.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 9 Отговор
  • 2 Stanimir Ilev

    0 0 Отговор
    DOSEGA NAY-GOLYAMA BESHE V AUSTRIA

    Коментиран от #6

  • 3 Нен Нен

    3 4 Отговор
    Политиците в Англия взимат все повече и повече от манталитета на американците, чудя се толкова ниско ли са паднали хората, че да не знаят, че НАД 90% ОТ КАТАСТРОФИТЕ НЕ СА ЗАРАДИ СКОРОСТТА, А ЗАРАДИ КАЛПАВИ ШОФЬОРИ !

    Коментиран от #7

  • 4 Иван Господинов

    2 1 Отговор
    Направо спираш оставяш колата , бъбреците , роговиците , кожата до кръста и една тазобедрена става и почваш да се влачиш към гроба
  • 5 Бай Иван

    2 1 Отговор
    Така трябва да бъде и у нас.Има хора които си позволяват редовно да карат със скорости в пъти над разрешената.Само това е начина като го хванат да му лепнат една такава брутална глоба ,че да го върнат в детската градина!!!
  • 6 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Stanimir Ilev":

    Най-голямата глоба за превишена скорост е в Швеция-800 000 евро!
    Ето и линка-http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/08/13/946350_shved_poluchi_nai-visokata_globa_za_previshena_skorost/
  • 7 hienata

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Нен Нен":

    100% съм съгласен с теб. Глобите за превишена скорост са предпоставка за корупция.Реално катастрофите се дължат на: 1 Човешка грешка, това включва : непознаване възможностите на автомобила, непознаване на правилника за движение (идете в Перник и вижте дали някой спазва правилото за дясно стоящ) и пълен идиотизъм. 2 Несъобразена (а не превишена) скорост. 3 Употреба на алкохол и наркотици (не съм сигурен дали това не е второ).
    Така ,че тези високи глоби са за да се вземат едни пари, а не за да се намалят катастрофите, както междувпрочем са иглобите за непуснатите фарове в слънчев летен ден.
  • 8 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Най много катастрофи стават поради
    1. превишена скорост
    2. неправилно изпреварване
    3. преминаване на червен светофар
    4. неспиране на знак СТОП
    За тези нарушения трябва направо книжките да се взимат!

    Коментиран от #10

  • 9 Бай Иван

    0 0 Отговор
    И не плюйте полицаите, защото никой насила не ви е взел парите!
    Като ни спрат ние сами започваме да се гърчим като червеи и да се молим за снизходителност.
  • 10 hienata

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Иван":

    Бай Иване, думите "ко праим сега" не съм ги измислил аз.
    Същото съм го написал и аз : превишена скорост е неправилно, термина е несъобразена. Много повече са катастрофите със скорост по-ниска от разрешената, но несъобразена с пътните условия.
    Неправилно изпреварване , тук се крият две неща 1 човешка грешка и 2 непознаване на възможностите на автомобила.
    Преминаване на червено и неспиране на знак СТОП - откровен,чист идиотизъм, в тази група може да се добавят: изпреварване на кола престроила се вече в ляво платно, ипреварване на пешеходна пътека,правене на обратен завой на неразрешени места, преминаване през жп прелез при спусната бариера..все провинения заслужаващи солени глоби,но трудни за хващане,заради това в храстите и "ко ше праим сега". Ако искаха да не се кара с превишена скорост, отдавна да бяха направили като в Гърция , камера на всеки километър с предупредителна табела, пък ако смееш превишавай.
  • 11 Кобрата

    0 0 Отговор
    Само така, иначе няма ред да има...