Last news in Fakti

24 Юли, 2014 11:01 6 776 15

Всички Audi-та на платформата на Q7

  • audi-
  • q7-
  • mlb

 

Първият модел на Audi, който ще бъде построен върху новата платформа MLB ще стане второто поколение на автомобила с повишена проходимост Q7. По-интересното обаче е, че в бъдеще на тази база ще бъдат пуснати новите генерации на моделите A4/A5, A6/A7, A8 и Q5. Информацията е официална и беше разпространена от PR-мениджъра на Audi Оливър Щобах.
 
От изнесените данни стана ясно още, че хибридното Q7 e-tron, което ще се оборудва не с бензинови, а с трилитров V6 турбо дизелов мотор и електродвигател, ще се появи на бял свят в края на 2014-а или най-късно в началото на 2015 година. Именно тази модификация ще удиви света с уникален разход на гориво от под 4 литра нафта на 100 километра пробег.
 
Само на ток Q7 e-tron ще може да изминава разстояние от 50 километра. Хибридната Q7-ица ще разполага с мощност 375 конски сили, а максималният въртящ момент ще е 700 Нм. Друга интересна новина, която Щобах изнесе пред медиите е, че върху облекчената платформа MLB (Evo) ще се правят и автомобили с повишена проходимост от останалите марки в групата.
 
По-конкретно става дума за Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, както и предстоящите SUV-та на Bentley и Lamborghini. Вторият модел след новото Q7, който ще се прави на базата MLB обаче ще е Audi A4. Веднага след тези новини в интернет пространството се появи доста любопитна, но все още неофициална информация.
 
Тя гласи, че от Porsche не са доволни от това решение и от факта, че ако това се случи тяхната MSB платформа ще бъде отхвърлена. На нея се базира Panamera, а плановете бяха тя да послужи за база на Audi R8 и Lamborghini Huracan.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    8 2 Отговор
    Това откъсва ауди от моделите на VW, ще са по-автентични. Но и с по-скъпи части
  • 2 Пламен Бакърджиев

    2 2 Отговор
    Това ми напомня всички модели ЛАДА върху идна платформа
  • 3

    2 2 Отговор
    Аман от такива грозни SUV слонове като Q7,X6,Cayuene, абсолютно безвкусни китюци.
  • 4 Дошo

    0 3 Отговор
    Тук обаче е спестено мнението на инженерите на Порше за платформата на невероятните инженери на Алуди.

    На свой ред в Porsche са на мнение, че тази платформа не е "добре измислена" и посочват нейните недостатъци – „компромисно окачване, неадекватна електронна система и липса на гъвкавост за приспособяване за използване на различни трансмисии“. Инженерите на Porsche са притеснени от факта, че MLB Evo трябва да бъде използвана за най-големите всъдеходи на компанията, в това число и следващото поколение Cayenne.

    Претенциите на отделните марки от концерна Volkswagen не спират дотук. Инженерите на Lamborghini също наливат масло в огъня, тъй като не са очаровани от перспективата да удължат шасито MSB, за да може то да бъде използвано за следващото поколение на Huracan. Италианските експерти се опасяват, че платформата, която е пригодена за боксеровите двигатели на Porsche, няма да може да пасне на V-образните им мотори.

    От сто години ви обяснявам че четирите нули е е.аси некадърната фирмичка ама вие не та не.

    Коментиран от #11

  • 5 Дошo

    0 3 Отговор
    Както виждате инженерите на фирми като Порше и Ламбо са притеснени, че ще трябва да ползват некадърните платформи на Алуди.Хората виждат, че ще им набутат поредния боклук на кенефната марка ама Ганьо си знае, че Алудито е немска машина и по-убаво от него нема.
  • 6 Дошo

    0 3 Отговор
    Както виждате инженерите на фирми като Порше и Ламбо са притеснени, че ще трябва да ползват некадърните платформи на Алуди.Хората виждат, че ще им набутат поредния боклук на кенефната марка ама Ганьо си знае, че Алудито е немска машина и по-убаво от него нема.
  • 7 Дошo

    0 3 Отговор
    Плюс това дълбоко се съмнявам, че всичко ще е на платформата на Ку7.А4 на платформата на Ку7!?Да бе чакай, обратното може!

    Коментиран от #8

  • 8 Shmeker

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дошo":

    Дошо, кво философстваш? Накрая след дискусии и мислене ще го измислят. Всички ще са доволни, колите ще се продават, а инженерите ще вземат повече пари от колкот в момента...
    Ти му мисли - не разбираш нищо от нищо.

    Коментиран от #9

  • 9 Дошo

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Shmeker":

    Ти му мисли като отидеш в сервиза.Аз съм лесен и съм си решил проблема - Алуди НИКОГА ВЕЧЕ!

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Shmeker

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дошo":

    Кола която не влиза в сервиз няма.
    А аз кво да му мисля? По моргите частите са по 20-50 лв. Тва е.

    Коментиран от #12

  • 11 ярослав станчев

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дошo":

    Доше,не се коси,пич.Ауди Кю7 се произвежда и продава от 8 години.Ако беше такъв боклук,какъвто го изкарваш едва ли щеше да се задържи на пазара повече от 3-4 години,както стана с А2.Тъй че ти какво приказваш е едно,а реалността е съвсем друга.
    И за Хонда казваш,че са с най-яките мотори,ама миналата година си признаха,че моторите им имат проблеми с големия разход на масло,нали така.
    А Ауди и Порше ще се разберат.Те са комбина от мнооооого години,преди даже дядо ти да е бил замислен.Както се казва,в едно семейство винаги има разминавания и проблеми,но семейството е затова,да ги решава.Не ги мисли Порше и Ауди,те ще седнат и го измислят.Гледай си "джапан пауа",че нещо последните години де що има японска автомобилна фирма само коли връщат,милиони,за несъществуващи дефекти.
  • 12 Дошo

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":


    Ама какво правите по моргите с невероятните Алудита бе?Нали са много здрави?Що не си купувате части от магазините?Да не би защото хубавите Алудита са вечно счупени и не им насмогвате на пари за ремонти?

    Коментиран от #13

  • 13 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дошo":

    Ти що не си вземеш нови носачи за нов Авенсис? Чувам на 150 000 км. плачат за втулки ама най-добре нови
  • 14 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дошo":

    Карай си Lada-та и се радвай на живота.
  • 15

    0 0 Отговор