Last news in Fakti

24 Юли, 2014 11:31 6 376 8

BMW i9 заменя култовото M1

  • bmw-
  • i9-
  • m1
Компанията BMW подготвя уникален модел, който най-вероятно ще получи индекс i9. Хибридният спорткар ще бъде направен в чест на стогодишния юбилей на марката, който ще бъде отбелязан подобаващо през 2016 година. Иновацията има за цел да се превърне в идеологичен приемник на култовото BMW M1 - средномоторно купе, произвеждано през периода 1978 - 1981 година. Информацията е на немското издание Auto Motor und Sport, които се позовават на свой собствен източник от компанията.
 
До този момент за i9 беше известно само, че от BMW са регистрирали такъв модел. Сега обаче се появиха и някои подробности около него. Според тези неофициални данни, новото BMW i9 ще представлява доста по-мощен вариант на i8. Настоящето BMW i8 е оборудвано с 1.5-литров бензинов турбо двигател с мощност 231 конски сили и електромотор, който разполага с мощ от 131 коня. Автомобилът тежи 1490 килограма, а разпределението на масата между осите е 50:50. BMW i8 ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.4 секунди.
 
Очаква се, че новото i9 ще е доста по-бързо от i8, като ускорението от 0 до 100 ще може да се осъществява за време под 4 секунди. Предвид по-мощният силов тракт се очаква и нарастване на тежестта на автомобила. От компанията ще използват олекотени сплави в още по-голяма степен, а целта на конструкторите е отново да постигнат равно разпределение на теглото между осите. Проектът явно е замислен отдавна, защото още през 2011-а от компанията казаха, че обсъждат приемник на M1. През 2012 година от BMW съобщиха, че идеологичен наследник на M1 ще се появи след четири години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 1 Отговор
    Ха да видим!
  • 2 Пеццта

    3 3 Отговор
    По грозно нещо не можаха ли да направят ? М1 колкото култово беше толкоз и крадено от Lamborghini. Дори Ламбо ги съдиха ;)

    Коментиран от #8

  • 3 brake point

    2 2 Отговор
    Хубави картинки да видим дали ще се превърнат в реалност.
  • 4 Пламен Бакърджиев

    2 1 Отговор
    Много бързо са щриховали ( http://fakti.bg/avto/106544-parvata-kvantova-kola-poe-po-patishtata-na-evropa ) Остава и вратите да се отварят нагоре ако ги скицират и тях.
  • 5 Златин Славчев

    2 2 Отговор
    mnogo grozno
  • 6

    3 0 Отговор
    Прилича на настъпана жаба
  • 7 S Doichinov

    1 0 Отговор
    Да им имам и дизайнерите.Корейските са по-хубави.Само цвета на втората снимка ми харесва.
  • 8 car-critic

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пеццта":

    М1 крадено от lamborghini? май ти отбягва факта, че М1 е бил съвместен проект на BMW и Lamborghini... единствената причина М1 да е произведено само в 453 броя е, защото Lamborghini не са успели да изпълнят голяма част от клаузите по договора и производството е било принудително спряно...