Last news in Fakti

26 Юли, 2014 09:37 33 358 14

Продава се автомобил от друго измерение

  • tucker torpedo-
  • prototype ii

 

Творенията на Престън Томас Тъкър са известни на част от маниаците на тема автомобили. Този, гениален конструктор има своите, съвсем различни, виждания за автомобилите и ги прилага, като прави свръх футуристични модели. Навремето обаче остава неразбран от широката автомобилна общественост, но днес неговите произведения на изкуството са силно ценени, особено от американските колекционери.
По-конкретно става дума за модела Tucker Torpedo, появил се на бял свят през далечната 1948 година. От него са произведени едва 51 екземпляра, а през 2012 година един от тях беше продаден на търг за умопомрачаващата сума от 2.65 милиона щатски долара. Сега в eBay се продава подобен екземпляр, като странното е, че цената му е само $7 300.
 
Значително по-ниската стойност на автомобила от снимките е, че това е реплика. Тя е наречена 1946 Tucker Torpedo Prototype II и е създадена на базата на Buick Riviera 1971. Модифицираната машина никога не е имала точен оригинал. Използвани са само черти, присъщи на автомобилите на Тъкър. Все пак това си е кола от друго измерение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питагор Теоремов

    4 5 Отговор
    Не ме кефи поредната Американска простотия! Прилича ми на някаква циганска ''тунингувана'' каруца

    Коментиран от #10

  • 2 hienata

    4 3 Отговор
    Тези американци да вземат и да си разстрелят половината дизайнери. Как може хора създали класики като Кобра и Мустанг да създват подобни идиотщини. Това (не мога да гонарека автомобил) е някакъв "сбирщайн" направен от ученик на Франкенщайн>
  • 3 Румен Янев

    6 5 Отговор
    По-конкретно става дума за модела Tucker Torpedo, появил се на бял свят през далечната 1848 година. Николаус Ото през 1862 започва първите си експерименти с четиритактови мотори, които обаче заработват чак през 1876. През 1863 построява първата си машина, задвижвана с газова сила... Та с две думи това творение да не е било без под - като във филмчето Флинтстоун
  • 4

    4 3 Отговор
    Ужас
  • 9 Симеон Тасев

    1 5 Отговор
  • 10 Константин Ярош

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Питагор Теоремов":

    Разбира се , в България има създадени ред красиви автомобили, доказали се по търговете за автомобили . Нали ? Или греша ? Ааа, чакай ! като се замисля ...май България никога не е правила автомобили ! ..като не броим едно РЕНО-Булгар което го ползваме за параван и да можем да кажем , че и България била правила коли...
  • 11 George Radkov

    1 3 Отговор
    http://files.conceptcarz.com/img/Tucker/48-Tucker-48-DV-10-MB_d04.jpg
    Абе вие четете ли, че е "реплика", макар че няма нищо общо с оригиналния автомобил, погледнете линка на оригиналната кола и ми кажете кое е общото с това недоразумение тука. А да кажеш, че Американските дизайнери трябвало да се разстрелят...Кой научи Европа как се правят коли - Американците. През 20-ти век във всяка една държава президенти са се возили на линкълни и кадилаци. ПС Тъкър оригинално е с двигател от хеликоптер с 150 коня ПРЕЗ 1948 година!!! Това е и първата кола, в която мислят за безопастност, затова когато се блъснеш е направена да и изкачат прозорците, за да не си разбиеш главата в тях. В момента съществуват 48 бройки и са адски скъпи.

    Коментиран от #17

  • 12 Бай Иван

    1 3 Отговор
    Съсипал е красивата кола!
  • 13 Васили Барон

    1 1 Отговор
    реактивна ракета,преди не съм виждала такова чудо
  • 14 Владислав Димитров

    1 4 Отговор
    1848 ???
  • 15 Veli Stoqnov

    0 0 Отговор
    абе човека е роден през 1903та къв е тоя автомобил дето е създал през 1848?
  • 16 Aafreeware

    0 0 Отговор
    Грешка от едни сто години, какво толкова!
    ФАКТИ: Тъкър Седан 1948 (Tucker Sedan ’48) още наричан Тъкър Торпедо е новаторски автомобил проектиран от Престън Тъкър и произвеждан за кратко в Чикаго през 1948.
    Официалната премиера на автомобила е проведена на 19 юни 1947 г. в фабриката на Тъкър. Произведени са 51 автомобила преди фабриката да преустанови работа през 1949 г. До днес са оцелели 47 коли, които са собственост на музеи или частни лица.
    Източник: "Wikipedia"
  • 17 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "George Radkov":

    Колата е грозна за нашите стандарти.Я сега ми кажи кои всички президенти са се возили в хамерикански коли 20 век?Да кажеш,че американците са научили света да правят коли е малко смешно.Имат добри модели но всичко опира до нуждите.Тук в Европа на никой не му трябва кола която за обратен завой трябва да е на паметника Левски.В САЩ обаче колкото е по голяма толкоз по-добре.
  • 18 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ИЗМЕРЕНИЕТО Е ХОЛИВУД!МОЖЕ ДА Я КАРА НЯКОЙ ОТ ГЕРОИТЕ НА "КУЧЕТА И КОТКИ"