Last news in Fakti

28 Юли, 2014 09:45 5 836 3

Водородните Mercedes-и ще са на цената на обикновени хибриди

  • mercedes-benz-
  • b-klasse-
  • f-cell-
  • водород
Вече е ясно, че концерна Daimler се подготвя да пусне на пазара автомобил с марка Mercedes-Benz, който ще се движи с водород. Изцяло нов модел за сега не се предвижда. За база ще бъдат използвани някои от съществуващите модели. Експерименталният такъв е Mercedes-Benz B-Klasse F-Cell и най-вероятно именно тази кола ще се превърне в първия сериен автомобил на марката, който ще се задвижва от водород. Това ще се случи през 2017 година.
 
Преди Mercedes обаче се очаква свои аналози на водород да пуснат компаниите Honda и Toyota. По-интересното, касаещо Mercedes-Benz обаче е, че серийните коли на водород няма да са по-скъпи от стандартен хибрид. Това заяви в интервю за Automobilwoche един от техническите ръководители на Mercedes, отговорен за научните изследвания. Водородният автомобил на Mercedes ще се прави с общите усилия на компаниите Daimler, Ford и Renault-Nissan.
 
По евтините общи компоненти ще доведат до намаляване на крайната цена на водородния автомобил. Под капака на първия водороден сериен Mercedes ще се монтира доста мощен електромотор и електрохимически генератор. Последният преобразува водорода в кислород и електрически ток, като се отделя единствено водна пара. Горивото се държи под сгъстен вид в специални балони, а най-голямото преимущество на тези автомобили пред електрическите е, че се зареждат много по-бързо, а с едно зареждане могат да изминат разстояние от над 500 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 2 Пламен Пепелов

    0 0 Отговор
    тва реклама на ОМВ ли е
  • 3 вчерашен

    0 0 Отговор
    Точно това е.Чистите електромобили дават два пъти по малък разход в
    пари,а и можеш да ги заредиш от контакта в къщи,което е главната
    пречка за ОМВ и сие.А до 2017 и с акумулатор ще се минават повече
    от 500 км,и ще се зарежда за 10-15 мин,което и ще направят ТЕСЛА и сие,но не и "премиум" производителите.