Last news in Fakti

29 Юли, 2014 09:22 20 567 7

Какви коли си купуват новобогаташите

  • автомобили-
  • премиум марки-
  • новобогаташи
Аналитичните компании Polk и IHS Automotive направиха едно доста любопитно проучване, което показва какви са първите премиум автомобили на хора, сдобили се с повечко пари. Става дума за това какъв модел от т.нар. премиум марки се избира за първа имиджова кола от новобогаташите.
 
Изследването показва, че за първа луксозна марка най-често се прибягва до Volvo и Infiniti. Данните са получени от статистика, направена през периода януари - април 2014 година и засяга собственици на бюджетни возила, които са си купили кола от някоя от премиум марките.
 
Списъкът с най-популярните премиум автомобили продължава с марките Acura, Audi и Cadillac, а след тях се нарежда BMW. Изследването показва още, че първите модели, които си купуват новобогаташите са от премиум марки, но от по-нисък клас. Именно поради тази причина коли като Mercedes-Benz S-Klasse са в раздела с най-непопулярните премиум автомобили при първа покупка на подобен тип возила.
 
Ето и пълните списъци с най-популярните и най-непопулярни коли сред новобогаташите. Съдейки по пътната обстановка у нас и по-конкретно разглеждайки новите луксозни возила в България, можем да кажем, че тази статистика се различава доста от разбиранията на българските богаташи за това какъв да е първия им луксозен автомобил.
 
Най-популярни премиум автомобили
Най-непопулярни премиум автомобили


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    8 4 Отговор
    Защо ли по-скъпите коли са по-непопулярни?
    Тези американски новобогаташи май не са чак толкова богати
  • 2 Симеон Тасев

    1 7 Отговор
  • 3 PROFESIONALISTA

    9 2 Отговор
    "новобогаташ" означава обикновенно тъп псевдобогаташ, получил временно тази си титла,след което е въпрос на време да отпадне от играта. Класацията го потвърждава.
  • 4

    1 2 Отговор
    Кадлак АТС
  • 5 Бай Танас

    0 1 Отговор
    Лексус is
  • 6 Бай Радо Рома

    3 0 Отговор
    Audi A3 premium brand!?
  • 7 Кобрата

    0 0 Отговор
    Най-хубавите марки са изредили в статията безспорно доста от моделите съм успял да видя и много ми харесват...
    Особено голямо удоволствие ми прави като чуя звука от Ferrari Italia или пък от някакво Lamborghini Galardo или Murcielago