30 Юли, 2014 11:52 5 193 1

Компресорен мотор с електрическо турбо за Ferrari

  • ferrari-
  • компресор-
  • нагнетател

 

Инженерите от Ferrari работят усилено по нов двигател, в който ще бъдат интегрирани механичен компресор и електрически нагнетател. Според експертите на Скудерията тази нова технология ще позволи да бъде избегната т.нар. турбо дупка, като наред с това ще бъде подобрена и икономичността на двигателя.
 
Последното обаче няма да оказва по никакъв начин влияние на динамиката и производителността на мотора. Останалите подробности около новия агрегат се държат в тайна, но идеята е новата технология да се интегрира в дванайсетцилиндровите мотори на компанията и те отново да не разчитат на конвенционалното турбо.
 
Ще припомним, че на този етап в моделната гама на Ferrari има само една модификация с турбо - California T, Този мотор е с работен обем 3.8 литра и с два турбо компресора. Очаква се, че вторият модел, който ще бъде снабден с турбо ще стане новата генерация на 458 Italia.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор