Last news in Fakti

1 Август, 2014 12:32 8 071 10

SUV-то на Lada ще е на базата на Dacia

  • lada-
  • xray-
  • dacia-
  • duster-
  • renault-nissan
Новият кросоувър Lada XRAY, който е планиран да се появи на пазарите след година и половина ще се прави на платформа от алианса Renault-Nissan. Става дума за базата на Dacia Duster. Така всъдеходните качества на новото SUV на Lada няма да са никак лоши, защото е известно, че Dacia Duster ползва модифицирана 4х4 система от старото, но доказало се Terrano.
 
Още нещо интересно е, че най-вероятно XRAY ще се превърне в отделен подбранд към марката Lada. На първо време под тази марка на пазарите ще бъдат пуснати два автомобила - само с предно предаване и такъв с 4х4 система. И двата обаче ще са с повишена проходимост и доста голям клиренс.
Дизайнът на автомобила ще следва този на концепцията, разработена от новия дизайнер на Lada Стийв Матин.Ще припомним, че Матин неотдавна напусна същия пост във Volvo, а преди това е работил и като старши дизайнер в Mercedes-Benz. Предният капак на серийната версия пък ще е изработен така, че да напомня на превърналата се в жива легенда Lada Niva.
 
Още с постъпването си в Lada Матин каза, че марката има нужда от ново фирмено "лице" и Х-ът явно е неговото предложение. Руснаците не споменават нищо за съдържанието на двигателния отсек или други технически параметри на автомобила, но най-вероятно и те ще бъдат заимствани от Dacia Duster.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 2 Отговор
    Хайдеее и руснаците започнаха да ги правят като бункери Какви са тези малки стъкълца отстрани ? За да не се вижда кой се е изръсил с толкова пари за това ли?

    Коментиран от #10

  • 2 Alehandro

    4 1 Отговор
    В областта на автомобилите руснаците нищо не "правят"! Те или копират или купуват технологии. Собствените им разработки са много ниско ниво.
  • 3 ярослав станчев

    2 1 Отговор
    Обаче дизайнера им кърти.Избягал от МБ,напуснал от Волво и дошъл в Лада.Смятай сега руската бойна машина колко напред ще дръпне.Направо ще превземат света ........ ако започнат да правят и танкове. Руската мечка идвааааа.......дръжте се Тойота,Фолксваген,Дженерал мотърс .........

    Коментиран от #5

  • 4 Кобрата

    6 0 Отговор
    Еее супер е Lada-та к'во ти трябва повече.
  • 5 Румен Янев

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ярослав станчев":

    Не е избягал а няма почва там където е бил!Единствения му шанс за съществуване е лада защото определено и китайците не го искат Можеше да се пробва при индийците да поосвежи ТАТА - ама малко кинти ще вземе......а пък да чака южен Виетнам да го поиска си е в необозримо бъдеще .... така че ладунката си му е перфектен избор да се изцепва на воля
  • 6 кара Лада

    0 0 Отговор
    Руснаците си имат разработен сув още от 2009-та и се казва Ц-кросс и си е оригинална разработка. Така че това което Матин вероятно ще сътвори е просто по модерен дизайн на същия проект замразен заради кризата.
    По-добре да не се говори колко реални 4х4 възможности има Дъстър, далеч е от Terrano и у лево.

    Коментиран от #7

  • 7 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кара Лада":

    Руснаците си имат разработен сув още от 2009-та и се казва Ц-кросс и си е оригинална разработка.
    Е гаси разработката 5 години ! Колко години общо им трябват за тази супер разработка, още 5 стигат ли ? За същото това време японци, китайци, корейци разработват и произвеждат по 1-2 поколения кросоувери.
  • 8

    1 4 Отговор
  • 9 Златин Славчев

    0 1 Отговор
    strahotna e no kolko li hiliadarki shte e
  • 10 Златин Славчев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    kato x6