Last news in Fakti

3 Август, 2014 08:00 3 681 3

Хибрид със 700 к.с. става флагман на Infiniti

  • infiniti-
  • q80-
  • q90-
  • essence

Конкурент на Porsche Panamera ще бъде най-луксозният и скъп модел на Infiniti. Купето с четири врати ще се оборудва с хибридна силова установка с мощност около 700 к.с., която ще включва V-образен шестцилиндров турбодвигател и електромотор, съобщава Automotive News.

Бъдещият флагман на Infiniti ще бъде построен на платформа със задно задвижване от Mercedes-Benz, а дизайнът ще заимства доста черти от прототипа Essence. Първото изображение на модела се появи през август миналата година. Илюстрацията бе подписана от шеф дизайнера на марката Алфонсо Албаиса.



По непотвърдена информация конкурентът на Panamera ще се казва Q80 или Q90 и ще дебютира през 2017-2018 г. Освен с него догодина гамата на Infiniti ще се обогати с компактен хечбек от Голфовия клас Q30 и малък кросоувър QX30. Луксозното поделение на Nissan подготвя също електрически седан и собствена версия на Juke, която ще носи името ESQ и ще бъде представена до края на годината в Китай.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Докарали са го на визия...
  • 2

    0 0 Отговор
  • 3 Easy ryder

    0 0 Отговор