Last news in Fakti

11 Август, 2014 11:19 10 886 7

Ето я новата Kia Sorento

  • sorento-
  • kia
Компанията Kia публикува първите официални снимки на новото поколение на кросоувъра Sorento. Интересното е, че дизайнът на автомобила е разработен в южнокорейското студио, но с помощта на специалисти от немското и американско подразделение на марката.
Така екстериорният вид на Sorento претендира за глобален стил, който ще допадне на всички вкусове. Новата генерация е по-дълга, по-ниска и по-широка. Габаритната дължина е увеличена с 95 мм и вече е 4 780 мм, а разстоянието между осите е 2 780 мм (+ 80 мм). Височината е намалена с 15 мм до 1 685 мм, а на този етап не се уточнява с колко е нараснала ширината на Sorento.
Няма и конкретна информация относно моторната гама на новото Sorento. Корейците не показаха и нито една снимка на интериора на автомобила, като по-рано пуснаха само рисунка. Знае се обаче, че с оформлението на салона се занимава дизайнерското студио на Kia във Франкфурт. Публичната премиера на SUV-то ще се състои до края на месеца в Южна Корея, а европейският дебют на модела е насрочен за началото на октомври в Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 6 Отговор
  • 2 Пламен

    1 0 Отговор
    Супер изглежда.
    Но предпочитам к900, ако се появи в Европа
  • 3 Румен Янев

    0 3 Отговор
    Кия за кияците!Ей всеки се хвана автомобили да прави!Таблото на тази кия е от рециклирани кофички от кисело мляко...окачването - крадено недокрадено....електроника-сбирщайн ама се залага на визия за да се набуташ като идиот и да се чудиш какво толкова си съгрешил!!!Кучеядците имат хюндай дето що-годе си струва всичко друго е ....визия която заблуждава ама скоро се разбира за какво иде реч!

    Коментиран от #4

  • 4 Кольо Фильов

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Янев":

    и за какво иде реч?

    Коментиран от #5

  • 5 Румен Янев

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кольо Фильов":

    Купи си кия и ще разбереш за какво иде реч!Имаш и алтернатива-ако ти е по-благозвучно може да се спреш на сангюнг

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Кольо Фильов

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    за какво ще разбера че иде реч? казвай нали ги разбираш нещата. Говори с факти
  • 7 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    Kia Carnaval sam pritejaval i 90000km nikakvi iadove.drug e vaprosa che sa izpolzvali evtini materiali v salona i mahagona vze da se liushti oshte na 2 godina