Last news in Fakti

12 Август, 2014 09:00 11 772 4

Драг състезанието в Божурище се мести в Кондофрей

  • драг-
  • състезание-
  • кондофрей
Предстоящият на 13 и 14 септември, трети кръг от националния шампионат по драг рейсинг, няма да може да се проведе както бе планирано на летище Божурище. Вместо това ще бъде проведен на пистата на Sofia West Airport, близо до Радомирското село Кондофрей.
 
Промяната се налага поради недоброто състояние на летище Божурище, след безобразната държавна продажба на съоръжението. При развилата се по този начин неприятна ситуация, столичните любители на високите скорости остават без обезопасено място в близост до столицата, на което да могат да провеждат регламентирани състезания.
 
За радост на феновете и участниците обаче, организаторите на кръга в село Кондофрей ще предоставят трасето, за да може да се осъществи предвиденото състезание със съвместна организация между двата организационни клуба. Допълнителна информация относно програмата и заявилите участие очаквайте скоро.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    11 1 Отговор
    То в България няма писти, само летища.
  • 2 Румен Янев

    10 2 Отговор
    Вместо държавата да подсигури този вид спорт прави обратното!!!Може дори и приходи да има но безхаберието и е безгранично!!!После защо имало нелегални гонки???Еми ще има!!!В цял свят драг рейсинга процъфтява но тук НЕ!!!Тук се правят огромни молове защото народа е яко фешън ... ужас и безумие !!!

    Коментиран от #4

  • 3 Sladkata_98

    0 1 Отговор
    Веднъж ме водиха на едно такова и повече няма да отида. Имаше само някакви пъпчасали тинейджъри които се радваха на стари и грозни коли
  • 4 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Янев":

    Това,че няма писта не оправдава нелегалните гонки.Писти има в Гърция.Но се плаща а българина е хитър.Той иска да мине метър и се надбягва на обикновенните шосета.Безплатно.