Last news in Fakti

22 Август, 2014 10:45 24 057 47

15-годишен стана собственик на Pagani

  • pagani-
  • huayra-
  • тайван

Тийнейджър от тайванския град Гаосюн получи за рождения си ден Pagani Huayra. Така петнайсетгодишният пубер става най-младият собственик на италианската суперкола в света, отбелязва Autoevolution.



Жълтата Huayra има модифицирана изпускателна система Innotech Performance Exhaust. Компанията е известна с ауспусите си от инконел - огнеупорна сплав от никел и хром, използвана във Формула 1.



Pagani Huayra се оборудва с 6.0-литров 12-цилиндров двигател от AMG с мощност 700 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3.3 секунди, а максималната скорост достига 370 км/.



В Европа Huayra струва около 1 млн. евро. Преди две години стана ясно, че планираната квота за модела ще бъде изчерпана през 2015-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    3 0 Отговор
    Ако това ти е първата кола какви ли ще са следващите.
  • 2 Blizzard

    4 4 Отговор
    Следващи едва ли ще има, че тоя 15 годишен пишлигар ще се блъсне на първия месец :)
  • 3 Гост

    4 4 Отговор
    Никакви, защото ще се размажеш докато се учиш да я караш. Много идиотска постъпка да се подари такава кола на 15 годишен келеш без книжка, без опит зад волана и сповече хормони отколкото акъл в главата.
  • 4 гост

    3 4 Отговор
    Не че нещо,ама само на мен ли ми изглежда супер грозно таблото вътре? :D

    Коментиран от #7

  • 5 kABuTO

    3 0 Отговор
    ai stiga ste revali 4e 15 godi6en kara kola za milion golqmata rabota
  • 6 ХаХаХа

    2 0 Отговор
    Електронно ограничена до 60км/ч, докато не навърши годините. Или на трупчета.
  • 7 mitko mitov

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    и на мен ми прилича конзола за електронна игра с тези ярки светлини,,мое мнение ,всеки си има вкус за красота.
  • 8 Autohouse Randm

    5 1 Отговор
    unikalen avtomobil
  • 9 Пламен Бакърджиев

    1 3 Отговор
    Значи и в тайванския град Гаосюн има корупция щом на 15 годишен правят подарък за около 1 млн. евро. Иначе за таблото съм съгласен че е кичозно.

    Коментиран от #18

  • 10

    0 6 Отговор
    Предницата му е грозна, цветът е отвратителен.

    Коментиран от #11

  • 11 Пешо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от " ":

    Гроздето е кисело.

    Коментиран от #12, #19

  • 12 скар фейс

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо":

    Всъщност може и да е така, но вече е някак нелепо да се правим, че уж се възхищаваме на хората с пари. Лично за мен е позьорско, защото няма как един беден и гладен народ да се кланя на такива с мнооого пари, когато той самия не е наяден.
  • 13 BRABUS

    6 1 Отговор
    Браво!Да му е честита!Нека следващата е още по-скъпа,а завистливите келеши тук само да злословят!

    Коментиран от #16

  • 14 mitko mitov

    0 2 Отговор
    по- добре е да пишеме мнения за колата от статията отколкото за милионерите и техните разглезени деца,
  • 15 Хайде!

    0 1 Отговор
    Очаквайте скоро в новините!
  • 16 руслан спасов

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "BRABUS":

    Evala kolega.nai posle normalen chovek v foruma.
  • 17 Мнение

    0 0 Отговор
    Ако не изхождахте единствено от себе си и от финансова гледна точка, а погледнете по глобално на нещата, ще разберете до къде, човечеството е довело планетата. Според мен, това, че едно 15 год. дете разполага с ресурси на стойност 1млн.евро, без ясното съзнание как да ги експлоатира, не ни вещае добро в близко бъдеще. Колата е страхотна! И аз бих карал такава ако можех, просто не е честно спрямо земята...
  • 18 Пакман

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пламен Бакърджиев":

    Таблото на тази кола е едно от най красивите. Просто всички детайли в Пагани са изпипани невероятно. Един от малкото струващи си парите автомобил
  • 19

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пешо":

    Просто казвам каквото мисля, сега като се загледах и табблото прилича на циганска сергия, иначе колата сигурно е страшно бърза.
  • 20 Владислав Димитров

    1 1 Отговор
    Бива си я колата, като за подарък и таблото не е чак толкова лошо, само дето малко ме смущава розвото му осветяване .
  • 21 Пакман

    1 0 Отговор
    Е то може и в синио да свети, на кой както му харесва, за мен лично е идеално, а иначе няма как да е като от циганска сергия след като я е правил Хорацио Пагани, сигурен съм че чувството да си вътре е невероятно
  • 22 Циг

    0 1 Отговор
    Единственото хубаво в този автомобил е ускорението.Трябва да си бакшиш или индиец,за да си купиш кола с такъв цвят с такова арм.табло и дизайн.Отпред ми напомня на някакъв Fiat.Погледнете предното стъкло колко е малко,страничното също,тъблото зад уредите как върви нагоре седалките на пода видимуста ще е отвратителна.Огледалата повдигнати на високо и приличата на листа от ковано желязо,няма как да са по-ниски, защото шофьора ще си вижда грайферите на задните гуми.Като цяло колата е за руса мадама.Жеанска кола,няма нищо мъжко агресивно и лол ефект в този fiat.цената е много надута.

    Коментиран от #25, #27

  • 23 Кобрата

    1 0 Отговор
    То на 15 години за какво му е тая кола, само да се хвали, че я има, то ако ще се учи да кара на Pagani, шофьор няма как да стане.
    То млад шофьор най-добре се учи на стара кола, а не на това Pagani, което е автоматик.
    Друго си е да се учиш на някоя Lada или на МОСКВИЧ, и да усещаш как скоростният лос заяжда така се става добър шофьор, знам го от личен опит.
    И не, че му завиждам, обаче ако съм аз по бих се зарадвал на един Mercedes SLS AMG или пък на някое Audi R8, може и на Ferrari Italia 458, но тази кола не ми харесва, казвам си честно.
  • 24 Рошко

    1 2 Отговор
    И сега малкия п*кльо ще си седи и ще тъпее вътре...остава татито да я кара
  • 25 Пакман

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Циг":

    Приятел, тази кола е произведение на изкуството. От казаното от теб става ясно че не разбираш нищо от естетика и дизайн. Над тази кола са прекарани толкова часове над всеки детайл от нея, всичко е замислено и премислено така че няма как да е както го казваш. Огледалата са вдъхновени от женски очи а отпред на фиат приличаш ти
  • 26 Пакман

    1 0 Отговор
    И колата няма нищо общо с фиат, виж на ферари може да кажеш че е фиат но пагани е единствената италианска суперкола която е запазила независимостта и идентичността си.
  • 27 Пламен

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Циг":

    това че в бг такситата са жълти, не означава че в цял свят са така. Има държави с бели таксита, черни, зелени, розови, червени.... Ограничил си се в 1 рамка и не може да мислиш глобално
  • 28 Циг

    0 1 Отговор
    До#25,26, Г-н Пакман,
    Никъде на съм писал по-долу че разбирам!Изказвах само моето мнение,но сега ще го напиша и ще разбереш защо.Сигурен съм,че ги разбирам малко повече от теб нещата.Това ча са работени 1000000 часа по колата не е прави уникална,важен е крайният резултат,а той е слаб или поне задоволяващ.Я, сега се сети на кои Fiat стоповете са като фаровете на тази кола,или поне си приличат само че са обърнати.
    По авто форумите е пълно как да си направиш такова смешно осветление на уредите,със светодиоди с бюджет 10 лв.Боята,смешно е кола която струва 30кг. пари да е с боя от 200€ литъра.Сега ще ти кажа, защо ги разбирам повече от теб нещата.На 40г.съм от 92г. се занимавам с раставрация на предимно Ретро автомобили и мотори но са идвали при мен и доста екзотични нови коли и друг.Реставрирам всичко което е метално по инт.и екстер. без ламарините връщам ги в автентичният им вид и ако трябва ги позлатявам, посребявам,хромирам и още други.Не ми се обеснява ти ги разбираш нещата ще се сетиш.Поръчките са ми предимно от Европа, София ,Варна ,Бургас и т.н.Като доста от клиентите ми си идват с колите а други ми изпращат само детайлите.Човече щом ме търсят хорат значи съм добър за мен това показва едно.Сигурен съм, че съм карал и седял в такива автомобили, които не познаваш и на снимка и не си виждал.Хайде сега кажи ти какво работиш,че ги разбираш нещата?

    Коментиран от #31

  • 29 Циг

    0 1 Отговор
    До#27 Пламен

    Май ти си ограниченият.Я виш в целият свят кой цвят на такситата преобладава.Няма как да видиш,като си ходил само в Англия.

    Коментиран от #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Циг":

    Господин Циг, извинявам се ако съм ви засегнал по някакъв начин. Всеки има право да изказва лично мнение, да, както и аз го изказвам. Но просто се изказвате прекалено сурово за този автомобил без да сте имали възможността да го карате или видите поне. И аз не съм, но лично за моите вкусови предпочитания това си е произведение на изкуството. Ако сте реставратор би трябвало да разберете но доколкото знам реставрацита е връщане на автомобила в фабричното му състояние, докато тук става въпрос за направата на нещо ново, на креативност, на нещо което никой друг не е правил и резултата е впечатляващ според мен. А и ретро автомобилите се различават много от екзотичните, просто и двете си имат своята красота, не ме разбирайте погрешно, аз обожавам и ретро автомобилите. Само не разбирам как определихте цената на боята и таблото само от една снимка. Относно тази кола съм гледал множество ревюта и мнения на автомобилни експерти които са имали възможността да карат всякакви коли, от ранга на вейрон и така нататък. Предпочитам немските автомобили но в този случай това е нещо уникално. Относно за фаровете в момента не се сещам за кой фиат ми говорите но ако ми кажете може да се сетя. По млад съм от вас и не се занимавам с коли но са ми страст.
  • 32 Димитър Лафчийски

    2 0 Отговор
    Татко носи, мама, меси, да живей труда..., в случая Pagani
  • 33 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    mercedes sa nai-dobrite
  • 34 Циг

    1 0 Отговор
    До#31 Пакман.Аз, не съм се обидил,но все пак имам база за сравнения с това което са видяли очите ми на живо и не само.Формите на тази кола са доста остаряли,има някакви детайли които са уникални но като цяло автомобила не е кой знае какво-тук не визирам данните за ускорение.
    И като човек които реставрира коли,това не означава че при мен идват само стари коли.Карал съм Бентли, Ферари и съм се возил в Лаборгини.Тези автомобили по нищо не отстъпват на Паганито.Бентлито като седнах вътре и седях 10мин.преди да е покарам вътре се чувствах като милярдер качествени матеряли лукс дори и най малкият детайл беше върха..Но това не беше моята кола и си мислих ако имах възможност бих ли си я купил ами не.След известно време ми оставиха едно Ферари почти ново.Тогава си помислих лол.... Това е моята кола бърза червена не толкова луксозна от вътре като Бентлито но е върха.ДА АМА НЕ,,,,!След полвин година ми дойде един клиент от Австрия с Ламборгини като го видях само ,и си помислих че това е НЛО.Споменът от Ламбото,че ме повозиха и поседях малко на шофьорското място е страхотен, тогава разбрах това е моята кола поне в мечтите.Чувството като седнеш в Лаборгини дори и не запалено е, че аз станах машина а машината стана човек ,жена уникална вкопчила се в мен и не ме пуска да излезна.

    Коментиран от #37

  • 35 Циг

    0 0 Отговор
    До#31 Пакман.А колкото до цвета на колата се вижда че боята на е скъпа.Скъпата уникална и хубава боя се познава и на снимки.Аз не съм бояджия но преди 4месеца съвместно с една бояджийска фирма правихме един Мерцедес много рядък,боядисването продължи 13 часа.две ръце лак,две ръце боя и всички други етапи при боядисването бяха някакви подложки под боята защото иначе цвета няма да стане.Общо взето 9 етапа на боядисване пласт след пласт.По спомен боя + труд беше около 25 хилядарки.
  • 36 Пламен

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Циг":

    Ходил съм в 24 различни държави, като след няколко дни добавям още 1 към списъка ми
  • 37 Пакман

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Циг":

    Така е, виждам че имате опит. Само човек който се е докоснал до тези коли знае за какво става въпрос. Аз съм си имал работа повече с автомобили от марката порше. Всеки си има мнение и така.. за мен този автомобил е уникален за друг може и да не е и така нататък. От боя не разбирам но при положение че са гравирали всеки болт с логото на пагани не мисля че са направили компромис
  • 38 гиц

    0 1 Отговор
    г-н циг кажете фирмата в която работите - искам да докарам една кола за тунинг
  • 39 Циг

    1 0 Отговор
    До#38 гиц. Като, гледам как си написал г-н на дали ама а дано, ще можеш да си позволиш, нещо да ти направя по колата.И фирмата е лично моя.Аз коли не тунинговам!И тъй като, съм почти сигурен,че нямаш парички, не е тайна и ще ти дам примерна цена за 1бр.дръжка на врата около 100 бг.левчета ще ти струва,може и малко повече.Имаш ли 400 левчвта+10кинта за куриер да ти обработя дръжките и след това хромирам,а ти да се кефиш а?Ако, искаш ще ти ги направя черен хром,бял хром,позлатени,посребрени,мат хром,само никел,и още много каквото ти е кеф на джоба.Г-н се пише с главна буква както и имена на хора градове държави и т.н.Бягай да учиш за да си намериш по-доходна работа,да вадиш пари,а пък аз поле ще ти ги взема.Ако,не ти се учи ходи да ловиш гаджета!
  • 40 Красо Зелето

    0 1 Отговор
    Не искам да засегна никой, ама има коментари дето доста ме карат да се смея, или да ги съжалявам. Като, че ли карате последен модел супер кар, да имате претенции към този модел кола. Ама така е, лисицата казала, че гроздето е кисело, защото не може да го стигне ;о)
    Пожелавам на момчето да я кара безаварийно и само Прекъсвачи!
  • 41 Спиро

    0 0 Отговор
    Господин Хорейшо си е отдал душата в това произведение на изкуството и създаде една марка който от нищто до преди няколко години и 1 модел сега се оценява на над 100 мил. евро А някой си там с черно под ноктите дето реставрира голфове тръгнал да критикува СМЯХ!
  • 42 никито

    0 0 Отговор
    С моя шкутер ша я скъсам на 400 метра :) Макс. скорост 380 !!! 200 кончета, с турбо, ако иска да заповяда на ПИСТАТА на САПАРЕВА БАНЯ, за да мога после да му измия НА.РАНИЯ Г.З :) ХАХАХАХАХАХА, и водата ТОПЛА и САПУН има !!!
  • 43 Пакман

    0 0 Отговор
    Вижте само скоростния лост и механизма и няма нужда да говорим повече. Тази кола е една класа над Ламборгини. При положение че цените на старата Зонда почват от 750000 евро, два пъти повече от едно ново ламбо говори достатъчно. Не одобрявам само че господин Хорацио смята че колата му е за над 50 годишната клиентела.
  • 44 Циг

    1 0 Отговор
    До#41 Спиро/////// Вярно е ,че имам черно под ноктите!Но парите си ги изкарвам с ръцете и главата,а не с устата като теб умнико.Колко взимаш на сеанс 20 лв ли? Предпочитам черни нокти, защото парите които си изкарвам за месец са толкова колкото твоята двугодишна заплата чат ли си.Ако ми е кеф ще работя 1 месец и после 3 ще си почивам.По-долу съм писал, че правихме един автомобил на скоро и,че боядисването само струваше около 25 хиляди лева.Я сега напиши в Гугъл това и виж за какъв голф става на въпрос и колко струва.Изброй внимателно цифрите!Свирчо! MERCEDES-BENZ 300SL GULLWING For sale.

    Коментиран от #46

  • 45 Пакман

    0 0 Отговор
    От къде сте го намерили този 300SL gullwing ми е много чудно. В мобиле.де има едва 3. По вероятно е да срещнеш паганито отколкото да видиш gullwing.
  • 46 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Циг":

  • 47 CarPro

    0 0 Отговор
    Bravo Pishleme kara pagani