Last news in Fakti

22 Август, 2014 10:55 11 563 7

Опасното Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo

  • lamborghini-
  • huracan-
  • lp 620-2 super trofeo
Италианската марка, производител на суперкари, Lamborghini направи официално представяне на един от най-опасните суперкари в историята си. Новото пистово "чудовище" се нарича Huracan LP 620-2 Super Trofeo, а премиерата бе направена по време на изложението Pebble Beach - мястото, където традиционно се показват най-ексклузивните и редки автомобили в света.
 
Повечето от основните характеристики са зашифровани в моделното име на супер колата. Названието Huracan е добре известно. Това е едно от божествата на древните маи, но същевременно така се казва и един от биковете, които са влезли в историята с факта, че не са били победени на арената. Huracan беше демонстриран през март тази година в Женева като наследник на Gallardo.
 
Продължавайки с разшифровката на модела стигаме до обозначението LP. Тази абревиатура показва продолното разположение на двигателя в задната част на каросерията (Longitudinale Posteriore). 620 пък показва мощността на двигателя в конски сили. Агрегатът е V-образен десетцилиндров с 40 клапана. Работният обем е 5 204 см3, а максималният въртящ момент е 560 Нм.
Следва числото 2, което показва факта, че пиковият момент се предава само на две от колелата на автомобила, като в случая това са задните. И накрая остава разшифроването на названието Super Trofeo. Това показва, че става дума за пистова версия, предназначена за използване само на т.нар. закрити трасета. С други думи тази кола не е за всеки, а използването и от неопитен водач може да бъде доста опасно.
 
Иначе Lamborghini Huracan LP 620-2 Super Trofeo е само с 10 конски сили по-мощен от стандартния Huracan, но основните промени се крият в самата конструкция. В пистовата версия са използвани много повече карбон и композитни материали, а външно конструкторите са направили коренна промяна в аеродинамиката. Основно преработени са и настройките на окачването и тези на скоростната кутия.
 
С такъв образ новото, считано не без основание за доста опасно, Lambo максимално се приближава до едноименния бог на маите Уракан, който е повелител на огъня и бурите. С други думи идеята е ясна - Lamborghini планира да разшири програмите си в моторния спорт, като това ще стане чрез LP 620-2 Super Trofeo и с помощта на Reiter Engineering - партньор на италианците, с който ще бъде разработен Huracan GT3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    0 6 Отговор
    това гори сигурно повече от танк :D
  • 2 mitko mitov

    6 2 Отговор
    това е кола за пистови състезания ,за тях е важно да побеждава по пистите .а не колко ще изгори.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Autohouse Randm

    5 4 Отговор
    Zlati ne vaji pred tvoito punto nali?
  • 5 Кобрата

    2 2 Отговор
    Жестока машинка...ако е във версията Super Leggera ще е върха
  • 6 Пакман

    1 1 Отговор
    Господин Винкелман изглежда доста задоволен от творението си, както винаги. Ето това е доказателството че VW не пречат на никой да прави впечатляващи коли
  • 7 Симеон Тасев

    0 0 Отговор