Last news in Fakti

13 Септември, 2014 09:35 9 131 9

Запознайте се с новата Honda HR-V

  • honda-
  • hr-v
Honda пусна първите снимки на изцяло новата европейска версия на малкия си SUV преди премиерата му на автомобилния салон в Париж през следващия месец. С новото кросоувърче, марката възражда модела HR-V, който ще е отговорът на Honda към бързо нарастващия интерес на клиентите в сегмента на компактните автомобили с повишена проходимост.
 
Дизайнът на новия прототип HR-V е близък до този на купетата с остри динамични линии. Решението в стил купе се постига, без да се прави компромис с интериора и практичността на автомобила. HR-V е с централно разположен резервоар за гориво, като има за цел за да създаде един от най-просторните и адаптивни салони в сегмента.
 
За целта инженерите разработват Honda Magic Seats - технология, даваща традиционната гъвкавост и много възможности за конфигурация на седалките. Когато пък се сгънат задните седалки се получава равен под, удобен за товарене на по-обемисти предмети.
 
Honda HR-V ще дели една и съща платформа с новото поколение на субкомпактния ван Fit (в Европа – Jazz). Основните конкуренти на новата Honda HR-V ще са Nissan Juke, Opel Mokka и Peugeot 2008. За сега информацията около двигателната гама се пази в тайна.
 
Предположенията обаче са, че под капака на HR-V ще се монтира новия 1.6-литров дизел на марката от семейството Earth Dreams. Продажбите на малкото автомобилче с повишена проходимост ще стартират в Европа от началото на 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    5 1 Отговор
    Добре изглежда Honda-та като дизайн обаче с това скъсено междуосие и с високо купе не съм сигурен, че ще е много стабилна в завоите.Има вероятност да се накланя, но като цяло е добра

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Shmeker

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Има вероятност, но няма да се накланя. За това е Хонда, ама и за това ще вози твърдо
  • 3 Мони НСА

    1 3 Отговор
    добра е
  • 4 Shmeker

    2 2 Отговор
    Не ми харесва, че на практика няма багажник

    Коментиран от #5

  • 5 Кобрата

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Shmeker":

    Това хич не е добре, и аз мразя малки коли без багажници или само с багажник за 1 сак

    Коментиран от #6

  • 6 Shmeker

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Кобрата":

    Мда, женски паркетник. Тва е. Фешън и безсмислен.
  • 7 running wild

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Който има такъв тип автомобил много добре знае, че не е предназначен за дрифтове из Шипка! Поне разполагам с подобна нова кола и още в началото на описателната и книжка пише, че Вашия автомобил е с изместен център (по-високо) на тежестта и трябва да се съобразявате с това при движение в завои! А за "липсата" на багажник съм съгласен.
  • 8 Симеон Тасев

    1 6 Отговор
    ЯПОНСКИ КОШНИК ДОБЪР Е ОТЗАД НАПРЕД НОМЕР ЕДНО Е
  • 9 Ярослав Станчев

    3 0 Отговор
    Е вие какво искате?С размерите на Джаз-3900х1680х1400 мм. да е голямо,удобно и луксозно като Кю7,МЛ,Рейндж Ровър,Х5,ЛК или Гранд Чероки ли?И да е икономично като Джаз.И как да стане?За градска кола ще е добре,високо,малко и икономично,лесно ще намира място за паркиране.И с това му се изчерпват всички плюсове и достойнства.