Last news in Fakti

15 Септември, 2014 11:05 12 549 26

Краш тест на новата Lada

  • краш тест-
  • lada-
  • kalina cross
АвтоВАЗ разпространи официално видео, на което показва резултатите от краш теста на новата Lada Kalina Cross. Съобщението съпътстващо официалното видео гласи, че краш тестовете не са по системата на EuroNCAP, но въпреки това колата напълно отговаря на европейските изисквания за безопасност.
 
Руснаците правят само две изпитания. Първото е имитация на фронтален удар, при който колата се движи със скорост от 56 км/ч. Автомобилът се удря в по-мека преграда, имитираща друга кола, като фронталното припокриване е 40%.
 
Второто изпитание представлява страничен удар със скорост от 50 км/ч. С въпросната скорост се движи специална архитектура с тегло 950 килограма, която е покрита със същите деформируеми панели като на автомобилите.
 
След провеждане на тестовете руснаците признават Lada Kalina Cross за напълно безопасна и отговаряща на изискванията на РФ и страните от ЕС за пасивна безопасност. Не са малко специалистите обаче, които подлагат под съмнение въпросните краш тестове.

Get Adobe Flash playerGet Adobe Flash playerGet Adobe Flash playerGet Adobe Flash player


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едикой си

    3 6 Отговор
    А къде е възглавницата на пасажера?
    Извинявам се ама Астра 1990г почти серийно излиза с 2 възд. възглавници.
    Каква безопастност, какви 5 леа има в тая Лада? А краш тест със 80км/ч?
    Руснаците могат да строят танкове, ракети, самолети ама в автомобилостроенето са "гОла вОда"...

    Коментиран от #21

  • 2 kkkk

    3 1 Отговор
    Ми много просто на нито една кола не се отваря пасажерската възглавница, когато колана не е закопчан.А краш тест с 80км/ч се правят изключително рядко.А друг е въпроса какво показват датчиците на самите кукли...
  • 3 сериал

    2 1 Отговор
    Еди кой си, много астри 90-та година съм виждал, никоя от тях няма дори една въздушна възглавница.
    Вярно е, че има и оборудвани, но са малка част от общите продадени бройки.

    Коментиран от #6

  • 4 ТТ

    3 1 Отговор
    ASTRA има след 1994 / 1995 вече серийно стандартен ербек за десният пасажер , ако на твоята си сложил надуваема възглавница това е друга тема ;)
  • 5 MASCHINEN

    1 5 Отговор
    хаха не единият клип виждам, че този кош лада даде нещо фира, много много грешен баланс колата да се изстреля така настрани пффффффффффффф пълна гемия, като гледам и как вътре манекените хвърчат лоша работа пълен кенеф, автомобила трябва да поема ударната сила не предницата да стои цяла, ама го качи на тези кумоняги
  • 6 Едикой си

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "сериал":

    Аз за това съм написал че почти са серийни. Както казал "ТТ" след 1994/95 ги вграждат серийно.
    Не знам защо тия блядове отказват/или не могат/ да направят кола като за хората?!?
    Във фирмата имаме Лада Нива...е на 50хил км правихме ремонт на съединителя и някакви лагери на скоростната кутия. Запалката още в магазина не работеше...духалката не можеш да го настроиш да духа поне малко студено /или поне ние безуспешно сме се опитвали до сега/. Сглобката е по-скоро е на ниво - час по трудово обучение....
    А това е кола която е произвеждана повече от 30 години...
    Руското автомобилостроене е на ниво вероятно 60-те години на миналия век...

    Коментиран от #8

  • 7 Shmeker

    1 2 Отговор
    Руснаците всъщност сигурно са ползвали ноу-хау на Рено, които бяха лидери в безопасността преди години за Меган, Клио и Лагуна в съответните класове.
  • 8 Десислава Димитрова

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Едикой си":

    позната история по отношение на нивата .аз имам и големи проблеми с лоста за бавните ,а двигатела го правих преди 40000.имам проблеми и със спирачките ,а в салона дрънчи почти всичко,блокира и механизма за падане на предната седалка.дори и нова аз нивата не съм я виждал напълно изрядна.

    Коментиран от #22

  • 9 Бхд БхД

    1 1 Отговор
    За какво харчат пари за тест то те в гората ще се ползват по добре да инвестират в 4х4 и гуми
  • 10 PROFESIONALISTA

    3 4 Отговор
    Абе ние Лади нема да си купим, но руснаците щат не щат ще ги карат, и затова правителството се е погрижило да ги убеди, че са безопасни...
  • 11 Селфинатор

    8 2 Отговор
    Ееех. Навремето на краш тестовете Москвич 412 пробиваше стената. А сега некви крехки ламарини..
  • 12 Кобрата

    1 2 Отговор
    Като цяло са безопасни, но при челен удара колата излита много в страни и това не е много добре

    Коментиран от #13

  • 13 ostavime

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кобрата":

    Тасев, ти ли си се маскирал така?!
  • 14 123,300

    2 2 Отговор
    "едикой си и машинен" що не си карате опелите от 1990 година вместо да ръсите мозък,никой не ви е питал за "компетентното" мнение
  • 15 Дудук

    2 4 Отговор
    В тая кола има ли нещо руско, освен емблемата? Краш-тестът е на стария Логан.
  • 16 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 17 кара Лада

    3 3 Отговор
    Че купето не се сгъва на макс отпред както е при повечето коли при тест със 64км/ч и купето не поддава изобщо. Според мен и при 70км/ч ще е в нормата. Старата Калина нямаше проблеми с деформацията на купето по EuroNCAP. Проблема и беше недостатъчното оборудване за обезопасяване. Сега не е толкова проблем с новата защото има 4-ри въздушни възглавници, пиропатрони на предните колани, ESP и други в топ версия. Базовите какво да ги гледа човек, при Дачия базова няма дори задни подглавници на седалките...
    Има някакъв умисъл да я отклоняват от Европейския пазар, защото иначе би значило края на Дачия , а това е все едно автогол за Рено. Факт е че Калина 2 е класи над Сандеро 2, но пазара умишлено седи разделен.
  • 18 wulkan

    2 1 Отговор
    Единственото което ме възпира е положението с дизелите(практически липсват) на автомобилния пазар в Русия. От това, което виждам от краш теста спокойно бих си купил такава Лада, която впрочем и визуално никак не е зле. А това, че отскачала настрани - моля ви не ставайте смешни. Тестът е проведен по всички изисквания, едно от които е НЕ ЧЕЛЕН удар при краш тестовете. Вижте и други тестове и ми се обадете, ако има нещо различно, от това което ви казвам. Ладата си е напълно в ред с краш теста, дори ме изненада колко добре.
  • 19 wulkan

    2 0 Отговор
    Исках да кажа не директен челен удар, а изместен център, както е в действителна обстановка. При разминаване кои части са най-податливи с разминаващи се МПС? И за двете коли, които летят насреща?
  • 20 milner

    0 0 Отговор
    Астра 90 година няма, тогава беше КАДЕТТ ...... с Airbag след 9/94 ...... руснака прави много ...... ние какво правим ? Не сме на малкия пръст на руснаците .....
  • 21 milner

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Едикой си":

    Астра 90 година няма, тогава беше КАДЕТТ ...... с Airbag след 9/94 ...... руснака прави много ...... ние какво правим ? Не сме на малкия пръст на руснаците .....
  • 22 Shmeker

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Не е лошо като се купува Нива да се внася от Белгия или Германия.

    Коментиран от #26

  • 23 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Сега чакаме и краш тест в матрак и във купчина пухени възглавници. Както и страничен удар с балон пълен с хелий за да може тестващите после да го вдишат и да обявят резултатите максимално смешно .
  • 24 Голем смех

    1 2 Отговор
    Тея пичове какво имитират сблъсък с друга кола!
    Краш тестът се прави с твърда преграда!
    Да не би да няма бетонни стени по пътищата!
    Не минава на руснака номера!
  • 25 Dani

    2 0 Отговор
    ako sa na tanka cena shte gi kopuvat zlatkovcite
  • 26 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Shmeker":

    i ot lunata da ia vzemesh e klozet