Last news in Fakti

16 Септември, 2014 10:28 6 076 7

Запознайте се с новия S-MAX на Ford

  • ford-
  • s-max

Ford показа новата версия на минивана S-MAХ малко преди публичната му премиера в началото на октомври в Париж. Очаква се продажбите на модела да стартират от лятото на следващата година. Както се очакваше, дизайнът на S-MAХ е изпълнен в стила на новите бестселъри на марката Focus и Fiesta.

Интерес представлява новата радиаторна решетка на автомобила, стилът на която наподобява този на Aston Martin. Автомобилът изглежда по-стремителен и агресивен, като в същото време конструкторите са се постарали това да не се отрази на функционалността на седемместната кола.

Оборудването на S-MAХ също е обогатено. Новост са страничните въздушни възглавници отзад, ел. регулирането на волана и опционалната функция за автоматично отваряне на петата врата. Предните седалки са снабдени с вентилация подгряване и масажна функция, а вторият и третият ред седалки - с ел. регулировки

На този етап от компанията не разгласяват подробности за моторната гама на S-MAХ, но експертите са на мнение, че моделът ще се предлага с двулитров турбодизел в три мощностни характеристики - 119, 150 или 179 к.с., както и с бензинови мотори от семейството EcoBoost: 1.5 литра (160 к.с.) и 2.0 литра (240 к.с.).

Скоростните кутии, които са предвидени за новата версия на минивана, са механична шестстепенна и роботизирана PowerShift трансмисия с два съединителя. Моделът ще се предлага както с предно, така и с 4х4 задвижване. Новият Ford S-MAX е изграден на платформата на Mondeo.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    3 3 Отговор
    4х4 !? Това ще стане уникален автомобил. Карах такъв 5 години. 2000 куб.см. 143 к.с. Титаниум. Уникална кола за семейство, единствения недостатък беше, че не е 4х4. Но и това стана. Ще я повторя след 4 години. Браво.
  • 2 Кобрата

    1 3 Отговор
    Уникален автомобил и много меко возят Ford-овете.

    Коментиран от #4

  • 3 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
  • 4 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    да бе меко
  • 5 S Doichinov

    3 0 Отговор
    Добре изглежда форда.И таблото са променили.2.0литра 240к.с.Това е миниван!!!!!!
  • 6 Мони НСА

    2 0 Отговор
    много добро.фият и опел са адиос
  • 7 Готлиб Даймлер

    1 1 Отговор
    Зафира Туарър си е сериозна конкуренция в класа.