Last news in Fakti

19 Септември, 2014 07:30 7 653 19

Най-бързият луксозен седан

  • bentley-
  • mulsanne
На предстоящото след две седмици автомобилно изложение в Париж, компанията Bentley ще представи обновен вариант на своята премиум лимузина Mulsanne. По думите на представители на компанията, новата флагманска лимузина с емблема Bentley ще се превърне в "най-бързият луксозен сериен седан в света".
 
За да се сдобие човек с подобна луксозна и бърза кола обаче, ще трябва да отдели сума от порядъка на $400 000. Като цяло британската марка залага на консерватизъм в дизайна и този път ще подходи по същия начин. Топ изпълнението ще се отличава с леко видоизменена визия, която ще загатва за неговите скоростни качества.
Под капака обаче ще се монтират нов двигател и нова скоростна кутия. Основният агрегат ще е с работен обем 6.75 литра, а мощността му ще е 530 конски сили. Това е повече с 25 коня от върховата мощ на сегашния Mulsanne. Към този мотор ще се монтира осемстепенна автоматична трансмисия, през която въртящият момент ще се предава на задните колела.
 
Така екипиран новият Mulsanne ще може да достига скорост от над 300 км/ч. Конкретната цифра, посочена от представители на марката е 306 км/ч. Още нещо любопитно е, че този чудовищен агрегат ще покрива строгите еко норми Euro 6. Повече подробности очаквайте в началото на октомври, веднага след публичната премиера на Mulsanne.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло Желев

    1 2 Отговор
    Задницата малко бие на новата С-ка
  • 2 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
    изгорехте
  • 3 Ошог

    0 2 Отговор
    по скоро С класа бие на Бентли , то е по стар модел от С клас

    Коментиран от #4, #12

  • 4 тгж

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ошог":

    По скоро и бентлито и Ц-класата бият на Ровър 75 което е най-стар модел
  • 5 любител

    0 3 Отговор
    Решетката е като на лондонско такси.
    Най-бърз или не, си остава един грозен ковчег.
  • 6 amg

    0 2 Отговор
    6.3/4 литра... омг 6. пет десети няма ли

    Коментиран от #11

  • 7 ДОШО ПЕТФЪШКИЕВ

    1 3 Отговор
    Немската щайга ще гледа ауспуха на Нисана
  • 8 Кобрата

    0 1 Отговор
    Bentley Mulsanne
  • 9 Пакман

    7 1 Отговор
    Страшен автомобил. Един от най добрите във свръх премиум класата. Но защо ми се струва че с тези 530 коня и 306 километра не може да е най бързият. Например панамера турбо ес ми се струва че и даваха повече километри и е с 20 коня отгоре. Или ес класа 65 която е направо със 100 коня отгоре. Но все пак това е луксозен лайнер, не мисля че има толкова голямо значение.
  • 10 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    ВЪЗХИТЕН СЪМ ОТ ДВИГАТЕЛЯ
    НО НЕ И ОТ ДИЗАЙНА
  • 11 -_-

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "amg":

    Ако не знаеш за историята на 6.3/4 литровия двигател на Бентли, то ти въобще не разбираш от автомобилна история, този двигател съществува в една форма от преди да се родиш . А ако ти е трудно да сметнеш колко е 6.3/4 литра ще ти помогна като ти кажа, че е 6.75-литра ;)
  • 12 Autohouse Randm

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ошог":

    mechtai si
  • 13 Мони НСА

    1 1 Отговор
    от пред е много грозно
  • 14 БМВ М3

    1 1 Отговор
    Дошо ли си кво си, първо ше ти кажа не не харесвам бентли и след това ще ти кажа, че целта на тая кола е съвсем различна от GT-R.Да знаеш че повечето коли които сравняваш изобщо нямат нищо общо класа на GT-R. Той е спортна кола за писта, конкурентите са му Porsche, Lexus LFA, Aston, Ferrari, Lamborghini, а бентлито е за возене на някой дето като види GT-R и може да му се изсмее, за някой който в гаража може да има И от изброените горе и бентли. Никой не е искал да прави колата да бие GT-R. Ето както виждаш "немската щайга" Turbo S е по-бърза от GT-R. А и не е всичко колко прави обиколката на Nurburgring, а е до усещането. Ти примерно никога няма да направиш толкова бързо обиколката ако някога се качиш като пораснеш.Гледай сега клипчета играй на NFS и изпреварвай немски щайги.
    А и да ти кажа че нисан никога няма да имат подобна кола като бентлито.Нито пък луксозна колкото други немски марки и не защото не могат, а защото не искат.Различавай двете неща не мога и не искам. И бмв могат да направят кола като GT-R и нисан могат като BMW 7er и S-Class, но не искат.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 streetx

    0 0 Отговор
    moga da vikaja 4e rolls royse e mnogo po skup i e malko po burz ot bentley
  • 16

    1 0 Отговор
    Наистина прилича на луксозен ковчег
  • 17 Пламен Бакърджиев

    1 1 Отговор
    ДОШО ПЕТФЪШКИЕВ. ( Като цяло британската марка ) ти прочете ли това, че пишеш ( Немската щайга ще гледа ауспуха на Нисана ) ? Учил ли си география ?
  • 18 330и

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "БМВ М3":

    Нещо не съм съгласен с това: "могат, но не искат"
    БМВ са искали и са правили кола за писта, която си е пердашила нисаните (и не само) по това време, въпроса е че се губят много пари за нещо безмислено.
    Дет се вика доказали са се, то ако почнеш правиш конкуретна кола на всяка в класа си - едно че не е възможно, второ - води към фалит.
    БМВ си имат имидж и то много добър, щото има защо де,
    335хд със смесен разход около 5.5 л/100, и ускорение под 5 !!!!!!!
    на цена 98 000 лв, да не говорим за лукс, живот на двигателя, издръжливост при дълги натоварвания, трябва чавка да ти изпила мозъка че да си купиш ГТР на цена 180 000 лв
  • 19 330и

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "БМВ М3":

    и разход като на камион :)