Last news in Fakti

19 Септември, 2014 07:28 6 240 5

Виждали ли сте пикап Mercedes 220D с V8 мотор?

  • mercedes-benz-
  • 220d-
  • v8-
  • lexus-
  • пикап
В последно време много се говори за автомобилите хибриди, но в повечето случаи става дума за возила, оборудвани с двигател с вътрешно горене и електромотор. Сега обаче, ще ви разкажем за един друг вид хибридни коли - тези преработени до неузнаваемост от техните собственици.
В конкретния случай главен герой е един стар Mercedes-Benz 220D, който освен, че е с преработена каросерия е и с коренно различен агрегат. Авторът на този проект иска неговото возило да изглежда като Chevrolet El-Camino и поради тази причина преработва първо каросерията на стария Mercedes.
Той превръща седана в пикап, като на всичкото отгоре заменя дизеловия мотор с V-образен осемцилиндров двигател от Lexus.По думи на собственика, салонът също е доста модернизиран. Резултатът от цялата работа може да се види на снимките. Този хибрид се продава в ЮАР за сумата от $6 810.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    1 2 Отговор
    Че да си беше оставил истинския мотор, тоя лексус първо гори много, второ е хипер капризен в сравнение с 220D. Не мога да разбера за кво го правят, при положение, че е налял супер много пари в тази глупост.

    Освен това мерцедес пикап е една голяма подигравка с марката. Все пак това е било лимузина.
  • 2 АБВГ

    2 1 Отговор
    Виждал съм мерцедес точно така преработен на пикап в Русе, преди може би 15 или дори 20 години. И беше оригинално с голям двигател – 300 или 350, ако си спомням правилно. Беше моделът с по два кръгли фара един над друг в общо тяло и оранжев триъгълен мигач отстрани между тях (W108 май). Само че нашенският собственик явно си го беше направил точно за пикап, защото беше поолющен, а в каросерията имаше остатъци от строителни материали. Затова го и помня, заради парадокса някой да си прави товарен кон от такъв клас автомобил. Въпреки че, обективно погледнато, сигурно е вършел добра работа :) с якото швабско окачване и най-малко 3-литров двигател (на тия купета слагаха до 6,3 литра V8).
  • 3 Мони НСА

    0 1 Отговор
    добър мотор
  • 4 гост1

    1 0 Отговор
    тука за 500-600 лв ти правят от всека кола пикап.даже и аз имам една такава и ми върши добра работа.
  • 5 Shmeker

    1 0 Отговор
    Тойота V8 - видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак