Last news in Fakti

23 Септември, 2014 11:17, обновена 23 Септември, 2014 11:19 18 945 30

Смърт помрачи руския драг шампионат

  • драг рейсинг-
  • nissan-
  • gt-r-
  • евгений керн-
  • инцидент-
  • катастрофа

Московският пилот Евгений Керн загина в тежка катастрофа по време на старт от последния пети кръг на Купата на Русия по драг рейсинг, съобщава "Российская газета". Във финалния етап от шампионата в кримския курортен град Евпатория са участвали 60 състезатели от Русия, Украйна, Естония и Приднестровието.



Трагедията се случила при опит да бъде счупен руският рекорд в спринта на 1 000 метра на летището на Евпаторийския авиационно ремонтен завод. 44-годишният Керн ускорил своя Nissan GT-R до 292 км/ч, но по неизяснени засега причини след финиша не започнал да спира, а продължил да натиска газта. Автомобилът излетял от пистата и се претърколил няколко пъти в полето след нея.



Конкретната причина за смъртта на пилота са несработили еърбегове. Според специалисти самото трасе също не е подходящо за подобен род надпревари, тъй като е прекалено късо за толкова високи скорости.



Според една от версиите катастрофата се дължи на заял механизъм за подаване на газ. Други специалисти допускат, че Керн е загубил съзнание от натоварването при бясното ускорение. Точните причини ще бъдат установени след назначената техническа експертиза.



Въпреки смъртта си Евгений Керн е успял да подобри руския рекорд на 1 000 м с време 17.8 секунди. Той е собственик на московското тунинг ателие "Турбо Драйв", което доработва професионално спортни и състезателни автомобили от 2007 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ....

    3 8 Отговор
    Е ви гтр- каде плюете бмв и мб,отказ спирачки,незадействани бегове....боготворете си още тази кола и плюйте другите марки - въпреки,че неможе да си позволите нито една от тях

    Коментиран от #2, #4, #8, #18

  • 2 Дошо

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "....":

    отказ спирачки,незадействани бегове.... Това са ХИПОТЕЗИ
  • 3 ,,,,,,,

    5 2 Отговор
    Ti puk ot kude znaesh che nemogat da si q pozvolqt horata be???
  • 4 -_-

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "....":

    Това е толкова GTR, колкото аз съм автобус, това е силно модифициран GTR и много от частите му нямат нищо общо с оригиналните на Нисана и съм сигурен, че аербеговете си ги е махнал той за да спести тегло

    Коментиран от #7

  • 5 Жалко

    5 1 Отговор
    Жалко за човека. Дали са спирачките, дали е заяла газта...дали изобщо еърбеговете имат значение с тази скорост... Дали той сам го е причинил- няма значение. Няма значение дали е Нисан или БМВ или каквото и да е. Това са екстремно модифицирани автомобили, който са загубили марката си отдавна. Жалко за човека, нелепо е. Страстта ми е позната, но трябва да има граници.
  • 6 Жалко

    3 1 Отговор
    И необяснимо защо този спортен автомобил не е с ролкеидж ? Как ще летиш за рекорди със спортна кола+зверски тунинг и искаш да си в клас стрийт.... глупаво !
  • 7 Име:

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "-_-":

    И до №1 също:
    Неееееееееееее ако беше с БМВ щеше да излезе с ожулен лакът и натъртено дупе, обаче трябва да има по какво да се плюе..
  • 8 007

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "....":

    С какъвто и автомобил да си било то МБ,БМВ ако ще и Бугатти, със 300км/ч да изхвърчиш и да се въртиш като пералня ще станеш на пастет.
    ПС не ми дрънкайте за понятие на некво БМВ М5 където некъв пенсионер го засилил на аутобана и остъргал половин километур мантинела преди да спре, и тем подобни.
  • 9 динков

    6 2 Отговор
    Според мен с тая скорост едва ли ще помогнат и Airbag - овете ..

    Коментиран от #10

  • 10 Ярослав Станчев

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "динков":

    Съгласен съм.С 300 км/ч и Господ не може да го спаси.Жалко за човека.Сигурно се е състезавал десетки пъти с колата и нищо.Но белята става веднъж и връщане назад няма.
    И пак започвате с простотиите,ако бил с еди каква си кола нямаше да стане така.Както е писал 007 с каквато и кола да е,при такава скорост,резултата ще е подобен.

    Коментиран от #16

  • 11 Румен Янев

    3 5 Отговор
    Е то при такава скорост жабката автоматично започва да разпечатва некролози.... Това в кръга на шегата де ! Иначе прехваления ГТР според мен нещо се е бъгнал то нали всичко в него е компютри...датчици...сензори...мафове и мафчета и какво ли още не! А това с ербеците просто е връх
  • 12 nikito_blend

    1 1 Отговор
    Румене в тази кола няма нищи заводско, сещаш ли се.

    Коментиран от #13

  • 13 Румен Янев

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "nikito_blend":

    Че пипната колата е ясно но не е чак толкова защото при дистанция от 1000 / не 402 метра както е по цял свят / този нисан дори и да е стоков ще си вдигне 300 километра ! За сравнение -Мартин Николов , VW Scirocco GTR - Състезателен номер C05
    Време / Скорост / Реакция / 60ft
    C5 8,544 275,05 2,572 1,443
  • 14 Румен Янев

    2 1 Отговор
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fC3RmCfWUOI[/youtube]Стоково с 550 кончета
  • 15 Румен Янев

    1 1 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=fC3RmCfWUOI
  • 16 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ярослав Станчев":

    Именно!
  • 17 Дима Куадра

    1 0 Отговор
    Този е братовчед на един от форума за американски коли в бгДимата !
  • 18 Maurice

    0 7 Отговор

    До коментар #1 от "....":

    Всичко до което се докосне се прее.@ва и го превръща в смъртна заплаха. Представете си ако беше изцяло руска продукцията, щеше да се разпадне при 100 км/ч.
  • 19 Ббб

    1 0 Отговор
    Незнам защо ваобще коментирате каквото и да е само факта че е загинал човек и то опржниявайки хобито си е смешно от всички вас той поне е направил колата подобаващо а всички вие режете катализатори и ДПФ и карате на траби а относно автомобилите ви от2000 година който сас 100 km ще се разпаднат ниамате право разберете
  • 20 Калеко му

    2 2 Отговор
    300км в час не е нищо кой знае какво вече.И най скапания мотоциклет на 20 г ги вдига.Просто човек не бива да прави неща от които не разбира!
  • 21 Ivo Angelov

    1 0 Отговор
    Жалко !
  • 22 Японеца

    5 0 Отговор
    До#13 Румен Янев

    Много добре си го написал.Но разни келеши, които не са виждали Нисан GTR на живо, а пък да са се возели да не говорим, са ти нацъкали минуси и са написали супер смешни празни и неуки приказки.1.Нисана е доработен но не чак толкова.2.На първата снимка се вижда много добре запазено шофьорско място,и купето като цяло не е чак толкова зле, като се има в предвид, тежеста му и скороста с която се е случила трагедията,това говори за инженерно постижение и за много здрава сглобка.Има доста видео на автомобили с два пъти по -малка скорост които са непознаваеми.3.Който не знае какво се случва с човешкото тяло и мозък при такова ускорение и скорост да не пише глупости ами да почете малко,за да не пиша фермани.4.При сблъсък с такава скорост дори и без да си удариш главата шанса за живот е 0.001% получава се такъв кръвоизлив и оток в мозъка, че той умира веднага или до няколко часа.Също така и в гърдите и коремната област се случват интересни неща.Моето заключение е:Човека е изгубил съзнание и това е довело до трагичният край.Ако беше толкова лесно да си пилот на бързи машини,самолети,болиди,мотори и други щеше всеки да е състезател.Не е достатъчно да си само добър пилот или шофьор,физически трябва да си бетон и с добри показатели на органите.МИР НА ДУШАТА МУ!!!
  • 23 noно

    1 1 Отговор
    Естесвено че сам си е откачил еърбеците. Почти всеки, който кара на писта го прави.
  • 24 бай Иван

    1 0 Отговор
    Жалко е , но това е живота.Имал е добър бизнес , но многото пари карат хората да взимат от живота всичко за един ден.
  • 25 AMG

    1 1 Отговор
    от коментарите разбирам че всеки е имал GTR и го кара всеки ден, даже го оправя пред тях и знае всеки детайл
  • 26 totio

    0 0 Отговор
    и сигурно не е катастрофирал със 300 ако гаста е заяла или автоматично е подавало гас скороста е била сигурно 350 в края на пистата при катастрофата
  • 27 Калеко му е СМЕШНИК

    1 1 Отговор
    Абе може ли да си толкова прост(без извинение)? Как може да притежава собствена Тунинг верига за коли и да не разбира от работата си ? Ей с кеф бих ти праснал 1 шамар да ти звънне в ушите...Като ги видя такива като теб да пишат коментари и се отчайвам до какви граници се разпространява човешката простотия!
  • 28 бай Иван

    0 0 Отговор
    Това че е притежавал студио за тунинг не значи че разбира и от коли.Едно е да знаеш как да правиш пари а съвсем друго е да знаеш как се правят коли.Жалко за човека!
  • 29 Enzo

    1 0 Отговор
    Колата в случая няма отношение. Хубава, лоша, качествена или не... Налице е трагедията, жалко за човека, но такъв е животът, а хората сме така устроени, че понякога, търсейки емоцията в живота, сме склонни да рискуваме повече от допустимото. Разбира се, много малко е вероятно "да е загубил съзнание от бясното ускорение". Разбирам феновете на ГТР, но трениран мъж, който кара тази кола ежедневно и е правил това упражнение многократно, на 44 г. - в разцвета на силите си - не! Това не се случва с пилотите на изтребители, чиито натоварвания са много по-драстични, какво остава за движение по права линия по земната повърхност... пък било то и с ускорение до 100 за 2,5 сек. Сещате се, че човека го е правил това стотици пъти. Технически проблем ще излезе причината...
  • 30 .......

    0 0 Отговор
    maurice,ti otvorko i mnogoznaiko,ot kade znaesh,che incidentat se e sluchil,shtoto toi si e dorabotval avtomobila?ili shtoto mrazish rusnacite i davash takiva mnenia.na takiva kato tebe im pojelavam ......