12 Октомври, 2014 10:53 12 305 5

Ferrari представи специална кола за САЩ

  • ferrari-
  • f12berlinetta-
  • f60 america
Компанията Ferrari представи специална модификация на суперкара си F12berlinetta, която получи допълнителното название F60 America. Иновацията, която впечатлява с изменен дизайн и липса на твърд таван, е разработена в чест на 60-годишнината от присъствието на италианската марка на пазарите в САЩ. Премиерата на автомобила се състоя в Бевърли Хилс.
 
"Американското Ferrari" се отличава с различно оформление на предницата, с нови калници и с видоизменени врати. Задната броня и дифузьорът под нея също са нови. Тези автомобили ще се боядисват само в ексклузивен син цвят и ще са доукрасени с бяло. Това се прави в чест на състезателния отбор North American Racing Team (NART). Салонът пък е решен в два цвята - черно и червено, като с червена кожа е тапицирана седалката на водача, а с черна - тази на пасажера.
Иновацията разполага и с мек сгъваем таван, който може да стои над главите на шофьора и пътника до него само при скорост до 120 км/ч. Откритият суперкар е снабден с 6.3-литров дванайсетцилиндров двигател, мощността на който е 740 конски сили. Въртящият момент се предава на задните колела през седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.
 
От 0 до 100 км/ч. "американското кабрио" може да ускори за 3.1 секунди, а максималната скорост не се уточнява. Стандартната F12berlinetta може да достигне скорост от 340 км/ч. От специалната модификация F60 America ще бъдат изработени само десет екземпляра. Цената на всеки един от тях е $2.5 млн., но от Скудерията обявиха, че всички те вече са продадени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курти Куртев

    1 0 Отговор
    Баш майсторите в действие........Велика машина!
  • 2 Shmeker

    0 2 Отговор
    Аре още едно пежо
  • 3 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    kakvo peugeot te goni?
  • 4 Монго

    1 1 Отговор
    Тази червена пластмаса...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.