19 Октомври, 2014 10:00 38 253 43

Защо не трябва да се изпреварва от дясно

  • катастрофа-
  • изпреварване-
  • престрояване
Страшната катастрофа, която ще видите във видеото по-долу, се случва на 12 август 2014 година в Белгия. Ако сте от хората с по-слаби нерви ви препоръчваме да не гледате клипа. За останалите е важно да видят какво може да се случи ако човек изпреварва или се престроява в друга лента, без да има видимост към пътната обстановка напред.
 
В конкретната ситуация млада жена, управляваща Ford Focus се престроява с висока скорост в най-дясна лента, без да забелязва, че там има трафик и тежкотоварните камиони са спрели. За щастие въпреки потресаващия удар, жената водач на Focus-а оцелява и в момента провежда курс по рехабилитация.
 
Катастрофата на автомагистралата в Белгия е вследствие на невнимание и несъобразяване с пътната ситуация от страна на жената шофьор, но е отличен пример за това, че никога не трябва да се изпреварва отдясно, при това без видимост. А у нас, подобни маневри по магистралата не са рядкост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 3 Отговор
    Той човека май се опита да се пристрои в лентата за наляво.

    Коментиран от #33

  • 2 Д2ЙМ

    4 2 Отговор
    Иска да излезе от магистралата, а не да изпреварва.
  • 3 Марто

    5 1 Отговор
    Що първо не прочетете по-добре материалчето и тогава да коментирате. Ето ви го в "сдъвкан" вид, щото иначе не ви стига умствения багаж.
    "В конкретната ситуация млада жена, управляваща Ford Focus се престроява с висока скорост в най-дясна лента... но е отличен пример за това, че никога не трябва да се изпреварва отдясно"
    Идеята е да се замислите малко.
  • 4 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    И ЗАЩО И ТРЯБВАШЕ ТОВА
    ДА ИЗПРЕВАРИ ОТ ДЯСНО БЕЗ ВИДИМОСТ СЛЕД КАТО МОЖЕШЕ ОТ ЛЯВО
    ДОБРЕ ЧЕ НЕ Е БЛЪСНА КАМИОНА ДВИЖЕЩ СЕ ОТЗАД
  • 5 Vasik Atanasova

    3 2 Отговор
    ВЪЗХИТЕН СЪМ ОТ КАЧЕСТВОТО НА ПЪТНАТА НАСТИЛКА КОГА И ТУК ЩЕ СЕ РАДВАМЕ НА ТАКИВА ПЪТИЩА
  • 6 Чичо Манчо

    2 3 Отговор
    Три камиона отпред бяха спряли в лентата за изход - жената нямаше абсолютно никаква вина!! Всеки би попаднал в удар при нейната ситуация - хубавото е че няма жертви!

    Коментиран от #8

  • 7 Форд

    1 3 Отговор
    От най-лявата (най-бързата) към най-дясната лента ( най-бавната - излизаща от магистралата ) за под 3 секунди, без изобщо да пусне мигач и да намали ? Ми да, от България ще да е била жената ! Проверете и ще разберете ! Нямаше АБСОЛЮТНО никаква вина , да - вината е в камионите, които се предвижват бавно, бавно в ЧЕТВЪРТАТА ЛЕНТА !
  • 8 тадд

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо Манчо":

    Браво чичо Манчо, разбираш му иначе!
  • 9 жоро бекъма

    2 3 Отговор
    Вината е на този който е спрял в лента за движение!!!Вината е че за да завиеш трябва да изпревариш 2 състезаващи се тира който по никакъв начин не намаляват виждащи престрояващата се кола !!!Вина има и водача на автомобила но грешка със скоростта няма все пак това е магистрала и НЕ СЕ СПИРА !!!
  • 10 анди

    4 2 Отговор
    Много добре се вижда, че жената си дава мигач и НЕ ИЗПРЕВАРВА от дясно, а се престроява в няй-дясната лента за излизане от магистралата. На клипчето се виждат много добре стрелките, които сочат на дясно. Няма как да знае, че има такава голяма колона, която чака за изхода от магистралата. Ако караше по-бавно нямаше да се удари така.
  • 11 6ofoir

    3 1 Отговор
    na 100 procenta si e vinovna za katastrofata
  • 12 Даниел

    2 0 Отговор
    Е тази извърши "страхотна" маневра. От крайна лява лента през средна за крайна дясна и за десен завой (евентуално). Това никога не се прави, още повече с такава скорост. Като знаеш, че ще завиваш надясно, не се движиш в крайна лява лента, а си седиш в средата. Нормално е да очакваш, че в крайна дясна лента колите се движат по-бавно и е самоубийство, да влетиш с висока скорост през 2 ленти и да се изрежеш в по-бавната лента.
  • 13 Петко

    3 1 Отговор
    Вината си беше в управляващия лекия автомобил форд. Не става дума за изпреварване от дясно , но е сходна ситуация. Вижда се , че навлиза с висока скорост и то при много малка видимост , да не кажа, че дори и нямаше . Второ абсолютно несъобразена скорост за такава маневра , с тази скорост можеше да се забие и в задната част на жълтият камион във втората лента . ТОВА БЕШЕ ПРЕДПОСТАВКА ДА ЗАГИНАТ НЕВИННИ ХОРА , АКО НЕ БЕШЕ КАМИОН В КРАЙНАТА ЛЕНТА ИЛИ ПРИ ПОСЛЕДВАЩИЯ УДАР.
    В България една част сме самонадеяни , агресивни и не спазващи законите . Постоянно срещам проблеми когато се опитвам да карам с ограничение , срещам постоянни свиркания , псувания и рискови изпреварвания всеки път. При положение , че карам с 65 при ограничение 60 , 95 при ограничение 90 ... над 80-90% са хората свикнали да карат с превишена скорост по мой наблюдения. НЕ си позволявам да коментирам дали ограниченията са правилно поставени или не , мое задължение по Закон е да ги спазвам .
  • 14 Петко

    2 0 Отговор
    После сме били бедни ... бедните хора( а и не само бедни, просто не намирам друга дума ) карат икономично и спазват ограничения за да не плащат излишни пари ...
  • 15 Бай Бай

    2 0 Отговор
    Жената е от онези бързащите (за гробищата) , дето си правят каквото си искат. В конкретния случай трябваше отдавна да е в лентата на камиона който я отнесе след като се блъсна. В отбивката имаше бавно движещи се МПС - та но не и спрели. Да не говоря и на какви неща съм ставал свидетел точно в Белгия. Редовно карат пияни и с превишена скорост, без да спазват дистанция и какво ли още не. Последният път като се прибирах към Франция на участък с ремонт имаше ПТП а пред мен пияна жена си разбиваше Форд Ка. Ту в мантинелата ту в бетонните заграждения. И като видя сините лампи и се на.ра. Спря на средата на пътя и съвсем го запуши. АКО ПЪТУВАТЕ В БЕЛГИЯ ПАЗЕТЕ СЕ!!!
  • 16 Боби

    1 2 Отговор
    Откъде-накъде са спрели камионите в крайна дясна лента? Те се движат но съвсем бавно, пред тях има още напускащи магистралата...
    Вината си е на управляващия Фокуса, такава сляпа маневра....абсолютно неадекватна маневра...добре че поне е жива
  • 17 андреев

    1 1 Отговор
    човеко ти ако си шАфьор бегаи бърже си връщаи книжката в КАТ. По тъпо обяснение от твоито рядко се среща, как ще обясняваш ти, че не е изпреварване, така ли се престроява в друга лента със над 100. и другото което прави впечатление в изказването ти "Няма как да знае, че има такава голяма колона", ти като водач си ДЛЪЖЕН да го предвиди
  • 18 андреев

    1 0 Отговор
    за анди
  • 19 шоферче

    2 0 Отговор
    Една сребриста количка е спряла не където трябва пред тировете, но и шоферката е достатъчно виновна сама по себе си - абсолютно несъобразен опит за напускане на магистралата в последния момент.
  • 20 running wild

    2 0 Отговор
    Т'ва не подлежи на какъвто и да е коментар! Водачката на форд-а извършва престрояване в стил ''куха лейка''! Поне в случая. Пак добре, че не се движеше с повече от 100-ина км/ч и нацели ръба на прицепа по-отдясно, че сега нямаше да се рехабилитира!
  • 21 running wild

    1 0 Отговор
    В смисъл коментар по отношение на вината.
  • 22 талаз

    0 2 Отговор
    Еми нали е дала мигач??
  • 23 абв

    1 0 Отговор
    Което не и дава предимство на пътя ...
  • 24 вуяя

    3 0 Отговор
    като ви чета коментарите....ужас...дано не ви срещам на пътя....не се чудете защо се избивате...и убивате невинни по пътищата...неграмотни пишлемета ...
  • 25 ГЕОРГИ

    2 0 Отговор
    Жената котка.....
  • 26 васко

    2 8 Отговор
    Забележете че тя се преустройва в лента на която е указано за надясно.
    А две товарни коли и една лека са спрели неправилно.Те са виновни в случая.Жената е невинна.

    Коментиран от #29, #31

  • 27 иво

    2 0 Отговор
    Като гледам клипа това не бих го нарекъл изпреварване от дясно а по скоро престрояване лявата лента си беше свободна. А относно заглавието на темата "Защо не трябва да се изпреварва от дясно" замисля ли ли сте се защо го правят водачите. не ви ли се е случвало да си карате по магистралата и всички да карат в лявата лента а дясната да е свободна. И навсичкото отгоре не ти се махат от пътя при положение че искаш да ги изпревариш.

    Коментиран от #34

  • 28 Мат

    3 0 Отговор
    Супер тъпа шофьорка.Така ли се кара за ТИР на два метра от него,това да не е формула1.Трябваше просто да намали леко скороста и така щеше да увиличи дистанцията спрямо тира, а и от там видимоста си.Глупава блондинка!
  • 29 Мат

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "васко":

    Васко,я не пиши глупости ама си помисли преди да пишеш кои е виновен.Виновна е патката с Форда.И тъй като няма да разбереш ще ти дам пример.Ти си с аварирал ТИР а аз с Форда се блъскам в теб.Кои ли е виновен?Сигурно ти, защото си забравил пръстена на арабела, за да го врътнеш, и да изчезне тира от пътя, защото ми пречи и аз ще се блъсна в него.

    Коментиран от #36

  • 30 Мат

    6 0 Отговор
    ШОФИРАНЕТО Е МИСЛОВЕН ПРОЦЕС, КОЙТО ПРОТИЧА В МОЗЪКА.
    ОСТАНАЛОТО Е ДВИЖЕНИЕ ПО-ИНЕРЦИЯ
  • 31 жоро1

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "васко":

    Колега,за да завие на дясно, както казваш тя е длъжна да увеличи дистанцията от жълтия камион за да има видимост в дясната лента и тогава да мине в нея.....това са ежедневия в Белгия и Холандия работя там от 13 години и съм наясно с това.
  • 32 Пепи

    3 0 Отговор
    Случвало се е...даже тази вечер 2 пъти. Не стига че карат в лява лента ами и бавно. Карат си хората и не знаят правилата. В България се кара от дясно. Да това не е изпреварване ами шарене през лентите като на състезание. Този шофер не знам защо бързаше така но мисля, че си науччи урока по шофиране.
  • 33 Maurice

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Както казваше Къци: мое ляво или ваше ляво?
  • 34 Maurice

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "иво":

    Ами какво ще кажеш за това? Карам си по магистралата със 140 на темпомат и изпреварвам колона от автобуси и тирове, каращи с 95. Идва отзад някой забързан и настоява с къси-дълги да се прибера веднага за да мине. Е да, ама аз нали не съм овца и не ме е страх от вълците, не минавам в дясната лента, докато не се отвори поне толкова разтояние, че този зад мен да ме изпревари без да скачам аз на спирачката. Защото и този момент го има. Проблема е, че нашата “магистрала“ има само 2 ленти за “движение“ и при натоварен трафик не може да има угодия на всички. Колкото до самата статия, все пак жена е зад волана. Нима има някой учуден от маневрите й?
  • 35 хмф

    5 1 Отговор
    Абе тук повечето (включително авторите) май не са карали на магистрала извън БГ. Жената се опитва малко късно да излезне от магистралата и просто има задръстване в лентата. Нито някой е паркирал нито тя се опитва да изпревари.
  • 36 Изправуйче

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Мат":

    Грубо :D
  • 37 Oshikuru Samurai

    1 2 Отговор
    Това може да се случи на всеки , хората правят грешки за които после не могат да дадат обяснение .
  • 38 йорданов

    2 0 Отговор
    Като гледам лентата за надясно, е имало поне едни 4-500 метра преди самата отбивка, за къде се е била разбързала ... поне е жива, ще си знае :)
  • 39 Брей

    2 0 Отговор
    Ето как приключва живота си едно Ферари при изпреварване отдясно:

    Ferrari Crash. (Acidente Ferrari): http://youtu.be/VSuuQR8c-yI
  • 40 Пейо

    4 0 Отговор
    Ние не можем да имаме такива пътища защото тази магистрала е построена върху 60см бетон а нашите са направо на земята!
  • 41 пп

    6 0 Отговор
    В случая изпреварването става от ляво. Просто накрая излиза от магистралата и е позакъсняла. В такива случаи и при такъв трафик е по-добре да изпуснеш отбивката вместо да се поема подобен риск. В българия съм виждал шофери как пускат аварийки и почват да се движат на заден ход на магистрала/цариградско което е тотално недопустимо ама....
  • 42 CarPro

    1 2 Отговор
    Greshkata e tuka che e dosta zakasnql sas zavoqt a pri takav trafic ne moje i da mradnesh. Da ne se slu4va.
  • 43 Стевасарев

    0 0 Отговор
    За ПТП е виновна изцяло жената.Не знам какво е правила,но преди тази отбивка,поне на 1500 метра е първата табела с обозначение за отбивката,после има на 1000 и после на 500 метра с което се отваря и допълнителната лента,това е на всяка европейска магистрала.Камионите си се изпредварват точно по правилата(ако преди това няма знак,който не се вижда в видеото.И като за финал,почти на всеки изход в пикови часове има задръствания на изходите и опашки,случва се и МПС да стоят напълно спрели дори за 10 и повече минути.Около Мюнхен например на 9-ката и 8-цата,редовно са отворени и аварийните ленти заради трафика.