Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 11:08 23 775 18

Колко струва най-мощният седан в света

  • dodge-
  • charger-
  • srt-
  • hellcat-
  • цена
Американският автомобилен производител Dodge направи онлайн презентация на своя най-нов модел Charger SRT Hellcat. Предвид характеристиките на модела, той веднага получи приза за най-мощен и бърз седан в света. Продажбите ще стартират първоначално на северноамериканския пазар на цена от $63 955 - сума, която е по-малка от 100 000 лева (97 851 лв).
 
Според специалистите, които отчитат качества като динамика, оборудване и изработка и сравнявайки с преки алтернативи, изводите са, че цивилния супер седан е дори евтин. "Адската котка" ще се появи и в Европа, но това ще стане през пролетта на следващата година. Все още не е ясна точната европейска цена за Charger SRT Hellcat. Наточеният Dodge е оборудван с V-образен осемцилиндров двигател, разполагащ с мощност от 707 конски сили.
Максималният въртящ момент също е силно впечатляващ - 880 Нм. Този агрегат работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия. С подобна конфигурация най-бързият седан в света може да развие скорост от 328 км/ч. Седанът може да ускори от място до 160 км/ч и след това отново да спре до 0 км/ч. за 13 секунди. Моторът има пет режима на работа - Sport, Track, Default и Eco, както и един програмируем.
 
Моделът се оборудва и с 20-цолови лети джанти, които са "обути" с високоскоростни гуми Pirelli P Zero с размери 275/40. И всичката това струва $63 955. За сравнение ще кажем, че базовата версия на модела SE разполага с 3.6-литров шестцилиндров агрегат с мощ от 292 конски сили. Максималният въртящ момент е 292 Нм, но и цената е доста по-ниска - $27 995 (около 43 000 лв).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    3 7 Отговор
  • 2 Киро

    9 2 Отговор
    Така е. В САЩ всичко е много по-евтино от колкото в Европа. И храната, жилищата, горивата и живота като цяло

    Коментиран от #6

  • 3 GTRisVsi4ko

    0 4 Отговор
    оуууу защо няма nissan micra?
  • 4 Алекс

    0 6 Отговор
    Нищо общо с най-бързия седан е тоя пикап

    Коментиран от #5

  • 5 Богомилов

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Алекс":

    Става въпрос за сериен автомобил. Тук G-Power-и разни не се смятат. А че интериора не е на нивото на европейските си личи и по разликата в цените.
  • 6 PROFESIONALISTA

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Ми те и самите хора са едни ефтини- като нашите магистрални труженички
  • 7 Кобрата

    6 1 Отговор
    DODGE е велика марка, въпреки че съм фен на немските автомобили, марки като DODGE и Toyota ги уважавам.
  • 8

    4 1 Отговор
    Колата не е лоша, цената и също, дано само дьржанието по завои да не е типично по американски недодялано и тромаво.
  • 9 nikitoblend

    3 3 Отговор
    Храната им е евтина но е абсолютен боклук и отрова. Така че евтиното не винаги е добър вариант.

    Коментиран от #10, #11, #17

  • 10 CarPro

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "nikitoblend":

    Ами да не би скъпото винаги е било не разбирам сега като гледаш колата какво и е лошото бягай си хвали рендето и не ми говори и ми говори , че била добра и .....
  • 11 PlimP

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "nikitoblend":

    9, по твоята логика и горивата ан САЩ са боклук, щото са 1$-1галон, ДА ЖИВЕЕ ХЕМИ
  • 12 уд2к

    1 1 Отговор
    Най-неприятно ми става, когато комплексари като 9 - nikitoblend, хора които не могат да си го позволят, изказват тъпи/грешни,неточни/неумесни коментари. Какво и е лошото на колата. За тези пари надали ще намерих такъв клас с такава мощност(евентуално и качество) друг автомобил. ?!
  • 13 Дюзенбърг

    2 1 Отговор
    Колата си е дзвер отвсякъде, само дето тук в Европа и още повечев България трябва да имаш доста сериозни доходи, за да я ползваш ежедневно, че си е ламя и отгоре. Стандартната версия си е лакома, а за тази не ми се мисли даже. Но там разходът не те събаря, дори и тези сниски доходи рядко карат 4 цилиндрови коли. Въпрос на манталитет.
    Живял съм в Щатите и съм имал Додж (от по-старите модели) и ми пасна много. Не напразно става основна полицейска кола след Краун Виктория.
    Все пак предпочитам европейските и японските автомобили, най-вече заради интериора. Американските отвътре са някак груби и помпозни, не толкова елегантни.
    Ама "Въпрос на вкус, казало гучето и си облизало г.за".
  • 14 Japoneze

    0 2 Отговор
    И щатските коли взеха да преливат от електроника-добре си бяха с последните истински двигатели-ХЕМИ-най-доброто-неразрушимо!
  • 15 Трифонов

    1 2 Отговор
    Храната в САЩ е евтина, защото там от десетилетия е разрешено и съответно масово използването на ГМО продукти в селското стопанство и в животновъдството. В Европа никога не е било позволено. И сега не е, въпреки че благодарение позицията на Меркел, съвсем наскоро ЕС разреши вноса и производството на генно модифицирана царевица. Освен това обаче, легално такива продукти са забранени и не се използват. Примерът е Макдоналдс. В САЩ това е една от най-вредните храни. В Европа вредността й не е по-голяма от тази на останалите аналогични като калоричност и начин на приготовление храни. Отделно, че храните в Макдоналдс в Европа и в България са несравнимо по-вкусни от тези в САЩ... което е нормално, предвид обстоятелството, че продуктите са натурални - телешкото си е телешко без ГМО, картофите са си картофи, зеленчуците също. Та затова храната е евтина в САЩ, а тук е по-скъпа. Сравнявате цени на храни за чието производство масово са използвани ГМО продукти с такива на храни, произведени без използване на ГМО продукти и технологии. Това е и причината затлъстяването в САЩ да е много по-сериозен проблем отколкото в Европа. Но... в САЩ също има хранителни продукти без ГМО. А разликата в цените е феноменална. Ако едно пиле с ГМО в САЩ струва 5 долара, то това без е 80. Познайте какво - 99% от хората не купуват и не консумират пилета от по 80 долара. Всъщност цените на храните без ГМО в САЩ са много по-високи от цените на тези храни в Европа и в България. Изобщо... да не се увличаме по слуховете за страхотния и евтин живот в САЩ. Не е зле да отидете, но най-вече да поживеете например 5 години в град различен от Ню Йорк, Вашингтон или Маями, за да почувствате истинският вкус на нещата. Повярвайте ми, не е никак приятен. А в Ню Йорк е прелестно за млад, красив и енергичен младеж с пари, но пък... изобщо не е евтино!!! Но... от друга страна, за млад, красив и енергичен младеж с пари, не е ли прелестно навсякъде... включително в България?!
  • 16 Jorrrro

    0 0 Отговор
    Hellcat се превежда като ВЕЩИЦА... Не "адската котка". Много буквално гледате нещата :D
  • 17 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "nikitoblend":

    То пък гледам нашата храна като е скъпа колко е качествена. Не стига че даваш много пари за храна ами е наблъскана и с консерванти гьотере.
    Пък тяхната храна може да не е качествена, но поне е евтина, а нашата хем скъпа, хем боклук за това хората са болни и младото поколение не издържа на работа. Щото по-старите са яли и хубава храна, а сега младите от бебета се хранят с боклуци.
    Както казваше един старец- едно време и л*****а бяха по-хубави от сегашната храна.
  • 18 Турбомания

    1 0 Отговор
    ... доджа си е супер, сравненията на повечето от Вас са неуместни, защо ли - ми защото тука си се прави реклама на V-образен осемцилиндров двигател, а колко от Вас карат двигател над 2,5 литра ;)
    ...Не се обиждайте на знаещи и незнаещи, истината е, че бедния си е беден, а богатия в повечето случаи се наслаждава на това, за което ние пишем и му е през мнението ни ...
    Да им е честита на милионерите новата играчка - дерзайте *^_^*