Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 09:45 14 586 21

Любопитни подробности за мотора на BMW M2

  • bmw-
  • m2-
  • двигател
Наточеното купе BMW M2 ще се оборудва с изцяло нов двигател, а не както се предполагаше по-рано с агрегата от M3 и M4, обозначен като S55. Според досегашните спекулации по темата агрегатът S55 би следвало да бъде дефорсиран от 431 до 375 конски сили, след което да бъде интегриран в М2. Сега обаче стана ясно, че моторът на BMW M2 ще е нов. Той отново ще е турбо шестцилиндров бензинов с работен обем 3.0 литра.
 
Информацията е на ръководителя на подразделението M GmbH Фридрих Нитшке, който в края на годината ще напусне заемания от него пост в компанията. По думите на Нитшке, двигателят на М2 ще получи вътрешнозаводски индекс S57 и ще представлява модифицирана разработка на аналогичния агрегат, който от началото на следващата година ще се монтира и под капака на шестото поколение на BMW 7er.
 
По думите на шефа на M GmbH, моторът на М2 ще разполага с мощност 400 конски сили, като по този начин ще е по-мощен, както от този на Mercedes-Benz A45 AMG (360 к.с.), така и от петцилиндровия мотор на бъдещото Audi RS3 (375 к.с.). 400 е вълшебно число - казва Нитшке и добавя, че с високоефективните нови турбо компресори на марката, достигането на такава мощ няма да е никакъв проблем.
 
Мощността може и да е по-висока, но идеята е да не се достига твърде близко до показателите на BMW M4. Според непотвърдена информация, изтекла наскоро в интернет пространството, първите прототипи на BMW M2 са били с мотори с мощ малко над 380 коня. Крайният вариант обаче ще е по-мощен и ще работи съвместно или с шестстепенна механична трансмисия, или със седемстепенна автоматична скоростна кутия.
 
Последната ще е роботизирана с два съединителя. По предварителни данни ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за 4.2 секунди. Първоначално BMW M2 ще се предлага само със задно предаване и електронно управляем заден диференциал със 100% блокировка, а впоследствие ще се появи и версия с фирмената 4х4 система xDrive. На рендерите може да видите предполагаемия външен вид на новото BMW M2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 generation8

    4 6 Отговор
    Ето това ще е Резачката с главно Р. Ще разцепи и аудита и мерцедеси, да не говорим за японските щайги от този клас

    Коментиран от #5

  • 2 Kofti

    3 2 Отговор
    Симпатично е ;)
  • 3 Петър

    2 4 Отговор
    Брабус версията на А45 е 400 коня и дава 4.2 време от 0-100. Ще бъде интересно да видим как БМВ, за да са конкурентно способни - ще успеят да намалят теглото на автомобила, понеже шестака им ще е доста по-тежък от четири цилиндровия агрегат на Мерцедес. Като цяло обаче ми е интересно, защо ги сравняват, при положение, че Ауди и Мерцедес се водят четириврат хечбек, а това е купе седан?

    Коментиран от #4

  • 4 Марто

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Brabus не е заводски тунинг. Сравнявай само S, AMG и M.
  • 5 comment

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "generation8":

    Ще разцепи някое дърво край пътя, най-много.

    Коментиран от #8

  • 6 Wow

    1 3 Отговор
    Mnogo dobro i agresivno. Samo prednite farove me draznqt no vsi4ko drugo e perfektno i naistina 6te cepi mraka tova kupence. Eh me4ti da mojeh da se ka4a na edno takova...
  • 7 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 8 Симеон Тасев

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "comment":

    ами ако някой като тебе дет няма идея какво е кола го управлява да най-вероятно

    Коментиран от #17

  • 9 румпиии

    0 1 Отговор
    ako неможе да карат да се возят на колело
  • 10 Nikolai

    0 1 Отговор
    Подкрепям коментар 5.
  • 11 Нема Бира

    0 2 Отговор
    Бомбончик!!!...
  • 12 Vasik Atanasova

    3 3 Отговор
    ПРЕДПОЧИТАМ RS5

    Коментиран от #13

  • 13 Shmeker

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Vasik Atanasova":

    Е то RS5 е вече към M3 и M4.
    М2 е в голфовия клас, за това и я сравняват с А и RS3
  • 14 Бхд БхД

    0 2 Отговор
    Ще дефорсират двигателя софтуерно така ,че след покупката може да се направи на 500+ кс и тогава ще видим кой какво хвали :D
  • 15 Гост

    4 1 Отговор
    Уникална кола! 500 коня на такова купе са направо спиращи дъха! Накрая БМВ ще ме накарт да ги харесам.... С такава мощност и големина.....динамиката на колата ще е уникална!
  • 16 dhcp

    1 2 Отговор
    Гледам доста хора плюят разни доказани машини... Няма лошо плюйте ги но не забравяйте, че не можете да си ги позволите Аз на марки не робувам и ако някоя кола е здрава и мога да си я позволя си я купувам.

    По темата за въпросното бмв... За мен е кола за позьори които искат да бъдат забелязани. Карал съм кола 360коня на задно и за мен това са коли за да си направиш кефа на някой полигон или писта и до там. Истинската и мощна кола е с двойно задвижване!
  • 17 ддд

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Симеон Тасев":

    Много си прав!!!
  • 18 CarPro

    0 1 Отговор
    Ne e zle dosusht prilicha na Bmw m4 cope sas razliki vav farovete i zadnite svetlini

    Коментиран от #20

  • 19 Лексус

    0 3 Отговор
    Фен съм на Лексус и на околната среда, но не мога да отрека че в момента мерцедесите са най добри и като дизайн и като интериор.
    Влезте в сайта на мерцедес България,
    загледайте им дизайна и интериора, после влезте в сайтовете на БМВ и Ауди.
    В момента разликата между 5та, 7ма, и 3та серия на баварците, и а6 а5 а4 а8 на Инглощат е само в размера на пакета нищо друго.
    Лично мое мнение не го приемайте лично.
    Иначе двойката е супер!
  • 20 CarPro

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "CarPro":

    Ko losho kazah we ta ste ma ocenili s minus ai vijte Bmw m4 i Tova
    Ko shte si kajete sled tva
  • 21 Zept

    0 1 Отговор
    Човече най бързите коли в света са със задно. Имате интернет бе хора поинтересувайте се малко.