Last news in Fakti

26 Октомври, 2014 09:10 31 235 20

10 нови коли, които няма да се обезценят

  • автомобили-
  • обезценяване-
  • класики
Когато през 60-те години на миналия век по пътищата са се движили днешните класически автомобили, техните собственици едва ли са подозирали, че след петдесетина години автомобилите им могат да струват доста повече. Това естествено не се отнася до всички коли, но една част от тях, от отбрани марки, днес се продават в пъти по-скъпо. Логично е и ние, младото поколение да се замислим кои от днешните нови автомобили ще се превърнат в класика след 50 години. Сега ще ви представим десет автомобила, които според прогнозите на различни специалисти ще увеличават цената си с течение на времето.
 
Mini Cooper

Сега струва: 20 000 евро
Ще струва: 25 – 30 000 евро
След половин век новото Mini ще е ретро класика след субкомпактните автомобили, подобно на първото поколение на модела от 1968-а.
 
Maserati Ghibli

Сега струва: 65 000 евро
Ще струва: над 100 000 евро
Великолепен и изящен италиански дизайн, който никога не остарява. Според прогнозите този автомобил ще живее вечно.
 
BMW i8

Сега струва: 175 000 евро
Ще струва: 300 – 350 000 евро
След 50 години този автомобил, наблъскан с нови технологии, ще се счита за основоположник на епохата на спортните хибриди.
 
Porsche 911 Targa

Сега струва: 100 000 евро
Ще струва: 200 – 250 000 евро
Всъщност, този автомобил се превърна в класика още с появата си, което е рядък случай. Поради тази причина е сигурно, че цената му ще нараства.
 
Land Rover Defender 110

Сега струва: 30 000 евро
Ще струва: 50 000 евро
Легендарният Defender отива в пенсия, но този автомобил все още се продава. Последните екземпляри ще се ценят и след 50 години
 
Range Rover Sport

Сега струва: 60 000 евро
Ще струва: 80 – 100 000 евро
Неговите козове са строгите форми и неостаряващият облик, но има и един съществен проблем - прекалено голямата му популярност.
 
Rolls-Royce Wraith

Сега струва: 550 000 евро
Ще струва: 2 – 5 млн. евро
С годините цената на луксозния Rolls-Royce Wraith ще се вдига непрекъснато - бавно и уверено. Ако пък е бил собственост на някоя звезда...
 
Ferrari LaFerrari

Сега струва: 1,88 млн. евро
Ще струва: 12 – 25 млн. евро
Един от най-впечатляващите хиперкари, който предвид името си и лимитирания си тираж ще поскъпва непрестанно. Стига да не претърпи някоя катастрофа.
 
Dodge Viper SRT

Сега струва: 70 000 евро
Ще струва: 200 000 евро
Изчезващ вид автомобили. С всяка година Viper-ите стават все по-малко. Като нов днес може да се купи само в САЩ, но и това ще е до време.
 
Tesla Roadster

Все още е трудно да се каже на колко точно ще бъде оценен този автомобил слез половин век, но цената му ще е голяма, тъй като именно с него започва историята на компанията от Силициевата долина.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    0 2 Отговор
    Тесла и Ферари ще си вдигнат ценитеза другите е съмнително впредвид масовото им производство
  • 2 Kofti

    2 1 Отговор
    Хаха, това някаква евтина реклама ли трябваше да бъде? Повечето от посочените са далеч от вдигане на цената...
  • 3 Гост

    0 1 Отговор
    Ролс-Ройс и i8 масови? Я лягай да спинкаш, детенце :)))
  • 4 Симеон Тасев

    2 1 Отговор
    абе има някой който надали имат място тука ама както и да е
  • 5 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 6 W164

    2 0 Отговор
    ЗАБРАВИЛИ СА ДА ПИШАТ ВЕНЕНО,ВЕЙРОН,П1,918
  • 7 tralala

    4 0 Отговор
    Половината от тези коли ще са се разпаднали след 5г, те за цена след 50 ми говорят... Я вижте предишните поколения на тези модели, дали са поскъпнали или струват по нищо пари. Аман от некомпетенти...

    Коментиран от #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Bmw

    0 2 Отговор
    Kak e vuzmojno bMw i8 da e tolkova grozno ,nemoga da povqrvam :D

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Име:

    3 1 Отговор
    Минито - едва ли. По-скоро ще запази добра цена, но в никакъв случаи няма да е по-скъп от колкото е струвал нов. Същото важи и за фиат 500. И минито и фиата ще поевтинеят жестоко много след 10-15-20 години и след 50 може и да поскъпнат тези които са останали. Таргата пък винаги е била от най-евтините 911ки. Може да разгледате в немските сайтове цените на старите тарги спрямо 911 купетата.
    Range Rover Sport - пълен абсурд. Дифендъра - ще запази добра цена (този който не е с китайското табло). А мазерати Гибли - не мисля че някой ще го помни изобщо, както и тесла роудстър......

    Коментиран от #20

  • 15 Shmeker

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Bmw ":

    Футуристично е. Не знам дали е грозно, на живо не съм виждал, но със сигурност формата му е така направена че да гори малко и да бяга добре
  • 16 Караиванов

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "tralala":

    Предишното мини или предишния ролс имаш предвид другарю компетентен? Повечето от колите нямат предходни поколения, а тези които имат като порше и т.н. си вдигат цените. Класицята е готина, има и още модели, но човек е трудно да изброи всички.
  • 17 хаха

    0 3 Отговор
    Imreza -свиня от кладенчова вода доказано нe разбира!!!
  • 18 пилота

    0 0 Отговор
    ха ха ха англичани
  • 19 Партенки

    3 0 Отговор
    Mini Cooper, Defender и Range Rover Sport нямат никаква работа в тази класация. Масови са и няма на какво отгоре да не се обезценят.

    Единственото обяснение да са тук е, че "различните специалисти" са от Великобритания.
  • 20 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Име:":

    Фиат 500 и Мини ще поевтинеят след 10/15 години.... И ти ще си купиш едва тогава :D Хората,които купуват тези коли въобще не се интересуват от това дали ще поевтинеят,дали се чупят и дали може да си купиш по-мощна и надеждна кола за тези пари..... Тези разсъждения са за тези,които нямат пари..... Потребителите на тези модели и марки са млади и заможни! За тях градският лайфстайл е над всичко! Това са предимно заможни студенти,жени с доходи,заклети фенове на моделите.... Много от заможните студенти след време пък сменят малките градски коли с други подобни модели като 911 например! Това е пазарът на развита Европа,където българите никога не са били....няма и да бъдат..... ;)

    Коментиран от #21

  • 21 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Това сега какво общо има? Ти изобщо прочете ли статията? Дали пък няма да поевтинеят вместо "няма да се обезценят"....
  • 22 ЗлатотАрсачка

    1 0 Отговор
    Прогнозата кърти. Аз карам Волво, което след 45г. ще струва милиони. Налазвай народе!
  • 23 триста итридесети

    2 1 Отговор
    Пълно с японки.
    i8 кърти мивки.