Last news in Fakti

28 Октомври, 2014 10:03, обновена 28 Октомври, 2014 10:04 33 619 26

Отказват да застраховат Range Rover

  • range rover-
  • land rover-
  • evoque-
  • range rover sport

Британски застрахователни компании масово задължават собствениците на Range Rover да държат колите си на охраняеми паркинги. Причина за извънредното изискване е огромната популярност, на която се радват британските всъдеходи сред крадците.

По данни на изследователския център на британските застрахователи Thatcham от януари до юли тази година в Лондон са откраднати 294 Range Rover Sport и Evoque. За същия период в града са отмъкнати 63 X-петици на BMW, съобщава Daily Mail. По информация на вестника водещите застрахователи в британската столица отказват да сключват договори за коли, които се държат на неохраняеми места.

В Лондон вече имало истински експерти по взлом на Range Rover. За проникването в салона и стартирането на двигателя се ползвали специални устройства. Апаратурата дублирала технологията за безконтактен достъп, която Land Rover монтира на последните си модели. Според полицията в британската столица почти една трета от кражбите ставали с помощта на препрограмиране на ключа от колата, след което апашът се нуждаел от едва 10-ина секунди, за да я отмъкне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ilyan

    4 1 Отговор
    И после на Горубляне
  • 2 Румен Янев

    7 4 Отговор
    Като не им стига акъла да сложат едно просто це-ка ключе прекъсващо сигнал към компа някъде под седалката например така ще е .... Апаша като влезе има да се пули и чуди

    Коментиран от #12

  • 3 Яне Руменов

    3 2 Отговор
    добре че си ти да ги светнеш тая компания за милиони

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Румен Янев

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Яне Руменов":

    Как да ги "светкам" от компанията та нали стандартно като направят подобна защита айдуците ще я знаят и все едно нищо не са направили!!!Светна ли се за какво иде реч?Всяка кола можеш да защитиш срещу кражба по много лесен начин и само ти да си знаеш отблокирането !!!Освен ако не я отмъкнат я с паяк я с въже де....Светна ли се?
  • 6 Едикой си

    0 5 Отговор
    Поредната статия опитваща се да популяризира този английски паркетен тигър.
    Колата е хубава, не ме разбирайте погрешно. И на мен ми харесва...въпреки че не съм фен на Range.
    Но това са си трикове от страна на производителя.
  • 7 Румяна Янева

    3 0 Отговор
    До коментар #6 от " Румен Янев":


    Браво човече. Гении си. Ти си моя идол.
  • 8 antistar30

    0 1 Отговор
    Стига с тия реклами огледайте се малко как реват от тези бараки много са хубави та ще ги крадат.За България тези автомобили се продават нови в представителствата на Форд .Разходете се и вижте точно колко дефектирали и върнати коли с проблеми постоянно нещо им става от въпросния модел!Положението наистина е страшно хората седят повече в бокса отколкото да ги карат !? Ето за това се чудя за какво ще ги крадат за какво са им няма логика те собствениците са ахнали от тях и се чудят какво да ги правят!
  • 9 Кобрата

    2 1 Отговор
    Абе всичко се прави с цел да е от модерно по-модерно, но старите здрави коли няма да се върнат.
    Сега ги правят еднодневки, караш 5 години и хвърляш и всичките тези коли като навършат 5-6 или повече години ги докарват тук в България, автоморгата на Европа и тук купуваме коли, на които са им взели душата, а тук пишат, че са ''нов внос'' и уж били като нови.
    То като няма да я паля с ключ, а с дистанционно както е случая с Range Rover, какъв е смисъла? След време ще се прецака тази електроника и тук ще се чудиш от къде да намериш пари за ремонти. А и тези електроники са 6-ца от тотото за крадците на автомобили.
  • 10 хахаха

    1 1 Отговор
    mi za chasti gi gepat sigurno stom se chupat tolko ne se li svetkash
  • 11 Аз съм

    0 1 Отговор
    Кой пък краде куфари? Явно, някой много изпаднал.
  • 12 тони

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Янев":

    Сложи ти цека ключе под седалката, което блокира примерно горивната помпа... на чисто нов автомобил. Ще се посмеем добре.

    Коментиран от #13

  • 13 Румен Янев

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "тони":

    Еми смейте си колкото искате!Ако каското не ми покрива стойноста която съм дал ще си сложа и цк в багажника ако трябва...пък вие си се смейте
  • 14 ГЪЗАРА

    1 3 Отговор
    МНОГО КОМПЕТЕНТНИ ЕВАЛА ПРИЧЕСКА КАКВО ПРАВИ НОЩЕСКА ЕДИНИЯ КУФАР БИЛО ЩЕ ТИ Е МЕЧНА ДА СЕДНЕШ В ТАКОВА НЕШО ПЪРВО ЩЕ ПРОВЕРЯ ЗА ШАЛТЕР ПОД СЕДАЛКАТА ЩОМ ГИ КРАДАТ ИМА ЗАЩО УБАВ ПАЗАР ДАЛИ ЩЕ ГЕПИШ АУДИ А6 ИЛИ РОВЪР ДЪРВОТО Е ЕДНО И СЪЩО ЗА ГЕПАДЖИЯТА ЗАТОВА ФИЛЕТО ЗА МЕН ЯЖТЕ РАГУТО

    Коментиран от #15, #18

  • 15 Румен Янев

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "ГЪЗАРА":

    А бе корифей ти прочете ли какъв бълвоч си сътворил преди да го публикуваш?Гъзар с БМВ Е30......Тези големите букви са нещо като на караница!Като не ти харесва света в който живееш-напусни го!

    Коментиран от #20

  • 16 Plovdiv

    1 1 Отговор
    Че нали ингилизите постоянно се перят как при тях било спокойно, нямало престъпност, имали най-добрата полиция и пр. английски бълвочи. Тия английски автоджамбази не четат ли вестници, та не ги знаят тия работи?!
  • 17 BXD

    0 1 Отговор
    Неустоими са за това си ги взимат хората
  • 18 Барбата

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ГЪЗАРА":

    Честно и аз прочетох писанието на Гъзара няколко пъти , но така и не разбрах какво е сътворил.Най вероятно и той не помни след като е изтрезнял.
  • 19 тони

    0 1 Отговор
    Сложил си го на 15 годишната си кола, която вероятно няма каско, нали? Минавали сме през този път - имаш пари, караш по-нова и хубава кола, плащаш каско и си спокоен. Нямаш пари - слагаш скрити ключета.
  • 20 ГЪЗАРА

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Румен Янев":

    НЕЩО СИ МЕ ОБЪРКАЛ БРЕ ГРЕЗДЕИ КВИ BMW-та ТЕ ГОНЯТ НЕ СЪМ ИМ ФЕНЧЕ ЗА БЪЛВОЧА НЕМА КАК ДА РАЗБЕРЕШ НЕ ТИ И ТРЯБВА ААААА ЗА 15 годишен КЕНЕФ ДА НЕ ГОВОРИМ КАРАМ Я ПОНЕ ДА Е ОТ 6---8 годишна КАСКО ВЕРНО НЕПРАВИМ НИКОГА НЕ МИ Е НУЖНО ОПРАВЯМ СЕ АКО ИМА АВАРИЯ нали знаете че десняците у европа пазар немат играта е друга

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 mediator37

    1 0 Отговор
    Освен че е готина на външен вид, тази таратайка има ли накякви реални достойнства като пътно поведение, динамика, проходимост и всичко, което се изисква за един "СЮВ" (ша ма извинити) ?
  • 23 Костас Дракопулос

    0 0 Отговор
  • 24 Енчев

    0 0 Отговор
    Има естествено. Ново шаси, направено специално за този модел. Сонарни сензори във огледалата, които следят за дълбочината на водата и т.н. Много сериозна машина!
  • 25 Стига бе хора

    1 0 Отговор
    Тези бутафории кога са пригодени за условия, при които големи мъже плачат и сервизи/инструменти няма?! Шарени въдици за сноби какви джипове са това?!
  • 26 Пази сляпо да прогледне

    0 0 Отговор
    Очевидно е, че безконтактните ключове са по-несигурни от обикновените механични ключалки. Наскоро гледах TED talk и там един хакер показа устройство с размерите на смартфон и по-малко, с което копираше данни от безконтактните банкови карти от близко разстояние. Мисля, че със същото устройство могат да се копират и ключовете на коли... Така че спокойно техническият прогрес не винаги е плюс, ако не е доизмислен - по-умно щеше да е не само безконтактно отключване и палене, а такова синхронизирано с механично. Все пак знам, че хакерите и това щяха да го преодолеят...