Last news in Fakti

30 Октомври, 2014 15:03, обновена 30 Октомври, 2014 15:06 12 298 10

Tesla нахъса и Land Rover

  • land rover-
  • range rover-
  • tesla-
  • model x

Кросоувър с изцяло електрическо задвижване е най-актуалната амбиция на шефовете на Jaguar Land Rover. Британците нямат никакво намерение да изостават от конкуренцията, която трескаво разработва конкуренти на хитовите калифорнийски електромобили Tesla. Бъдещият всъдеход Model X явно не дава мира на англичаните, които възнамеряват да проектират негов съперник от нулата, а не да го базират на съществуващ продукт от гамата си, съобщава Autocar.

Техническата информация за електрическия Range Rover засега почива на пожелателното мислене. Според британското списание кросоувърът ще има по един електромотор на всяка от осите, пневматично окачване, алуминиева каросерия и разточително оборудване. За да се конкурира с Tesla Model X, англичанинът ще трябва да може да изминава поне 420 км с едно зареждане.

Единствените електричеки возила с емблемата на Land Rover до момента са седем прототипа на базата на Defender. Те са оборудвани с електромотори с мощност 95 к.с. и въртящ момент 330 Нм. Захранват ги батерии с капацитет 27 кВтч, чийто заряд стига за изминаването на 80-ина километра. Един от прототипите дърпа влакче с посетители в ботаническата градина "Проект Рай" (The Eden Project) в графство Корнуол, Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VW PASSAT CC

    3 3 Отговор
    Някой брои ли ги тия за живи ? От когато станаха индийска собственост паднаха мнооооого на долу и двете марки.

    Коментиран от #3

  • 2 LR4

    0 3 Отговор
    е това е да не знаеш и да плямпаш
  • 3 АБВ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "VW PASSAT CC":

    Те от самото начало са си индийски..... ТАТА
  • 4 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 5 PlimP

    0 0 Отговор
    я, Едън Проджект, готино метстенце за разходка в Англия :)
  • 6 Japoneze

    0 0 Отговор
    Ланд Ровър са си тежки коли(2 тона) + един тон батерии,интересно тежкотоварна машина ли ще правят?Я да оставят тази работа на японци и германци.
  • 7 Nicola

    0 0 Отговор
    https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/1609962_10152787103837801_6906845103595946567_n.jpg

    150 киловата зарядна колонка - ха ся да ви видиме!!!
  • 8 zаrо

    0 0 Отговор
    Имал съм цялата гама на Ланд Роувър и съм ги карал на три континента.Няма по-добри и здрави коли.Жалко е ,че малко хора могат да ги притежават.
  • 9 Утре

    0 0 Отговор
    Глупаците не разбират и бързат да плюят и да се надсмиват.Глупаци, колкото повече разработки, толкова повече ще пада цената на петрола и електро технологията ще се развие по-бързо!Това е конкуренцията.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Утре":

    Точно така! Конкуренцията в дадена област винаги е полезна и за отрасъла, който се развива, и за потребителите - те получават по-широк избор, по качествени решения и по-ниски цени.