Last news in Fakti

11 Ноември, 2014 09:29 31 609 65

Италианец накълца FIAT 500, не палел

  • fiat-
  • 500-
  • счетоводител-
  • спартако капон-
  • погром

Счетоводител от гр. Лисоне в Северна Италия нацепи с брадва новия си "фич", тъй като отказал да запали, съобщава апенинската преса. 35-годишният Спартако Капон побеснял, след като си купил FIAT 500, за да не закъснява за работа. Колата обаче отказала да стартира още на първата сутрин.

Нервите на Спартако не издържали, защото шефът му вдигал скандали ежедневно заради закъсненията. За да си спести поредното конско, счетоводителят решил да се откаже от услугите на нередовния градски транспорт и да си купи кола. FIAT 500 му се сторил идеално решение заради популярността си и компактните размери, улесняващи паркирането по тесните градски улици.

Симпатичната количка обаче предала новия си собственик още на първия му работен ден и кръвта на счетоводителя кипнала. Мъстта на Спартако не оставила здрав сантиметър по каросерията на "фича".

Премеждията му обаче не свършили с брадвения погром. След клането италианецът трябвало да се обяснява с пристигналите полицаи, които не повярвали, че колата е негова. Повикана била и бърза помощ. Лекарите успели да успокоят Спартако и да го убедят да отиде в болница, за да си направи изследвания.

Според медиците мъжът страдал от огромен стрес в работата напоследък. Предписали му седмица почивка и профилактични сесии в местна психиатрична клиника. Злополучният FIAT обаче не подлежал на лечение и бил обявен за тотална щета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    4 8 Отговор
    Аз така бих накълцал всяко Алуди.Ако ще ей сега да е излязло от завода.Представете си какво ще му се случи ако не запали :-)

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Bobi

    4 0 Отговор
    Егати ненормалника !! Кой знае каква глупост е направил тоя , я алармата да не е изключил , я бензин да не е имало , я акумулатора да е паднал от забравени включени светлини и музика .......
    Сега ни кола , ни пари от застраховка , а може би и безработен ....
  • 3 Bobi

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Е , явно и ти имаш дОшевни проблеми , като тоя с фиатчето
  • 4 Тошо

    5 2 Отговор
    Италианеца е на един акъл с Дошо!!!
  • 5 Shmeker

    6 4 Отговор
    Нормално. Ноември месец и италианките спират да палят. Декември спират и френските.

    Коментиран от #7, #8, #9, #13, #15

  • 6 недялко

    3 1 Отговор
    Не го слуша тоя главата,това е ясно ,обаче ми е странно,след тоя погром ,няма счупено нито едно стъкло....чак не ми се вярва....
  • 7 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    Чинкуечентото ми пали десет години вече без проблем независимо от температурите!
  • 8 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    Нашите майстори ще го китосат попоправят за една седмица и готово...нов внос без удари ха ха ха.....
  • 9 Стоян Стоянов

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    спира на бабати ..... сещай се. Що говорите глупости бре - 8 години карам Рено (от 3 години и на газ) - не е имало случай да не запали.
    Аре стига вече с тая фанатизираност към Ауди-то , че по-зле от Дошо ставаш - той поне оплюва само екземпляри на ВАГ групата, а ти всичко дето не е "double кенеф" (демек аЛуди) - смешни сте бре.
  • 10 Трифонов

    5 2 Отговор
    Мой приятел живее вече пет години в Канада, в Тъндър Бей и казваше, че като паднат температурите до -30 градуса, единствените коли, които сутрин успяват да запалят, са Фиат 500. Там и в САЩ друг модел на марката така или иначе не се внася. Той има пет годишен Нисан Алтима и казваше, че когато температурите са много ниски, много често Нисанът не пожелавал сутрин да запали. Но в същите тези дни по улиците 500 пърпорел без проблеми. Та, както някой беше казал по-долу, кой знае тъпака какво е направил с колата, че не е запалила. Италианците са такива страшни олигофрени, че изобщо нямат равни в това отношение. Не сменят масло на колите, паркират винаги посредством ПТП и няма кола в Италия, която да не е очукана и наудряна отвсякъде. Това са вероятно най-лошите и недисциплинирани работници в Света. Ето защо шефът на Фиат Серджо Маркионе, фактически лиши Италия от най-големия й и известен автомобилен производител, съществената част от производството на който вече ще бъде извън Италия, както и управлението на самото дружество. И точка на италианската афера. И без това именно заради недисциплинираността на тия цигани - италианските работници, Фиат и Алфа са пред фалит.

    Коментиран от #64

  • 11 Ivo Angelov

    2 1 Отговор
    Яко
  • 12 Vasik Atanasova

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    НЯМАШ ПАРИ ЗА АУДИ
    И ЩЕ ГЛЕДАШ КАК ГО КАРАТ ХОРАТА И ЩЕ ЗАВИЖДАШ
    СИГУРНО И НОЩЕМ ГО СЪНУВАШ
  • 13 Lamarina

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    А бмвтата висят по улиците, понеже немогат да тругнат, аудитата са по канавките на таван понеже шофьорите им ги мислят за перфектни!
  • 14 бонасера

    2 3 Отговор
    Вярно е, че италиянците много бият добичетата, ама и тия фиати са много зле! Качеството е ниско, според Авто Билд!
    Ако я е купил колата обаче, на старо е възможно да са го изпързаляли италиянските джамбази. :)
  • 15 Бате Цецо

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Shmeker":

    Карал съм италианска кола - Ланчия и с паленето никога не съм имал проблеми, а като я пенсионирах вече беше пълнолетна.
  • 16 дон фиат

    3 1 Отговор
    Ако бях аз, закачам я на лаптопа с пиратският уиндоус, стартирам хакнатата версия на диагностичният софтуер, сменям датчика на коляновият вал за 5 минути и я изрязвам с мръсна газ! :)
    Некадърници са тия италиянци, я да им дават по 250 евро на месец да видим дали ще я чупи и няма да сменя маслото. :)
  • 17 да бе да бе

    2 2 Отговор
    Надали е знаел изобщо как да я запали жабаря. А до марката АУДИ - най-добрата марка е това. Както всяка кола си има болежки, но моето ауди А4 96г. досега не ме е предавало, а го гърча из софийските улички като ненормален. Истински изверг е марката, а фенчетата на МБ и БМВ да паркират кенефите в гаража и да ги зазимяват, че дори на влажен асфалт нямат каране тия маркетингови играчки.
  • 18 ФИАТОВ

    1 2 Отговор
    Карал съм Фиат Брава на 600хил. реални и е палела дори когато температурите са били -15 през 2007-8год. в северозападния район и е била затрупана със сняг, пък камоли в нормални условия. Както казаха по-долу бензина или акумулатора, ама откъде толкова акъл да се замислиш...
  • 19 DJO

    2 3 Отговор
    Днес май коментират само притежателите на скрап. Един се хвали с Реното си ,друг с фиата си трети не знам с какъв "чайник". Този пък с Аудито изби рибата. А4 е такова дърво, знам го от личен опит, карах доста по ново от 96г. Мерцедесите и БМВ за него е мокър сън на влажен асфалт. Сигурно и Ферарито не се кара на мокър асфалт.
  • 20 Годжи

    2 1 Отговор
    Случва се дори и Феррари да не запали. Питайте Слави Трифонов ;)
  • 21 бончук

    1 1 Отговор
    ти ли бе, ше го гледаш чисто новото ауди като извънземно бе, преструвко такъв, тия ходи ги разправяй на някой друг.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 моколоколполкорто

    3 2 Отговор
    Италиянецът със своите действия, потрошавайки "колата" е предотвратил пристигането на един голям боклук (нов внос) в българска борса борса "Х", където някой е щял да се прецака и да си я купи.
  • 25 хехехе

    0 3 Отговор
    Някой хора успяват да пишат глупости дори и от сервиза на Ауди до като им сменят цялото окачване понеже е пълен боклук.
  • 26 БУМЕР КАМОР

    0 2 Отговор
    imat sohte mnogo za da dtsignat kachestvoto na mercedes. ako beshe benz shteshe ne samo da zapali ami i da stigne navreme na rabota i niamashe da mu se karat
  • 27 Симеон Тасев

    0 4 Отговор
    фиат са кенефи нормално да не пали само бмв
    бмв е номер едно

    Коментиран от #38

  • 28 cezar

    1 3 Отговор
    Селика да е отказвала?
  • 29 КоКо

    1 2 Отговор
    До бончук!!

    Ати драги не знам как би се чувствал в новичък Мерцедес или БМВ!
    Пожелавам ти на драго сърце такава радост, тогава ще говорим.
    Не че не харесвам АУДИ, карал ново А8 и нова S-класа на Мерцедес и мога да направя разлика. БМВ също. За италианските и за френските въобще не говоря. Били палели в студа. Ами ще пали бе, нали е нов автомобил. Намерили с какво да се хвалят. Какво ли ще пишат когато Фиатките и Рената станат на по 200-300 хил. км. ако въобще се движат тогава.

    Коментиран от #39

  • 30 Georgi Kolev

    2 1 Отговор
    Прекрасен тунинг.Дано не му откаже нещо жена му.....Бих искал и тогава да видя снимки....
  • 31 gost

    1 1 Отговор
    pokarai go twa audi v chastite ot bylgariq s mnogo loshi pytishta ..ama redowno da wiim teq glupawi nosachi ( 566422468 ) na broi kato pochne da lopa prednicata .. towa e nai typiq model A4..
  • 32 Кобрата

    1 4 Отговор
    Поговорката- Купи си FIAT, за да те е ЯД! е в сила.

    Коментиран от #48

  • 33 Гоше от горублянския мост

    1 2 Отговор
    Нема се пуашите. Имам едно аверче, дето му се същия фиат с умрел комп, че го ползвам за донор на ламарините. После ви го карам тука "ноф фнос, каран от пенсиониран счетоводител до аптеката, реални километри, всичко платено, като нова - качваш се и караш!"
  • 34 Ghost

    2 1 Отговор
    Аре и аз да разлая кучетата малко, не знам за другите марки и кви ли не още, супер невероятни Аудимобили, ама на мен ми трябва двигател от такава сапунерка,- Фиат 500, че на БМВ-то ми изгоря моторчето на чистачките. Ако някой има да предлага. А и да побърза, че за зимата ще ми трябва, щот изобщо не го карам ха-ха-ха.
  • 35 Краси

    1 2 Отговор
    Купи си Фият , да те е яд !
  • 36 Краси

    1 2 Отговор
    Купи си Фият , да те е яд !
  • 37 Разни

    0 0 Отговор
    Пак минахте на кръчмарския диалект - някой карал ли е Тико на между 2 и 3 милиона километра, аз лично съм се качвал, с 3-ти двигател беше, почти цялото подсилено със заварки. Смях голям, ама това подобие на превозно средство рядко беше на по-малко от милион км, щото таксиджиите ги изплащаха по 5-6 пъти преди да стигне моргата.
    Та Ауди, Рено, Фиат, БМВ, МБ, нови, стари - все тая, кой каквото може, пък каквото дойде...
  • 38 Този

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Симеон Тасев":

    А зимата, а зимата, все баирите Ви виновни... особено с онези "дрифтърските" 318 хахахахахах. Удобство е БМВ, но 5 и 7-ма серия. Не, че няма стабилни 3-ки, но всички коли след определена година ги развалиха. Не случайно карам автомобил 1997 година и не се оплаквам. Хем поддръжката евтина, хем не е много наблъскан с електроника.
  • 39 адаш

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "КоКо":

    Имам две. В момента карам други коли, пак мои. Но рената са съответно на 320 000 и 473 000, ДИЗЕЛОВИ. Никога, никакъвремонт не им е правен, двигателите са в чудесно състояние, проверено е. Палят на -20, както на +30 за секунда. Не вярваш? Помоли модераторите да ни свържат, можеш да ги прегледаш в сервиз по твое желание, пак казвам: никога и нищо не е сменяно, надживяха всички. Но преди да проверим, ще отидем при нотариус и подписваме договор, тоест бас на талоните. Навит ли си, РАЗБИРАЧ? Готов съм веднага, утре, сега. Където кажеш. Аман от "експерти"

    Коментиран от #41

  • 40 БаДкА

    1 0 Отговор
    Д... бракмата му д... - малко го е сякъл с брадвата ..Ееей жабарите са лудиии
  • 41 S Doichinov

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "адаш":

    Мани ги тия шофьорчета.Една зима се скъсах да бутам великия мерцедес тогава си беше последен модел s500.Не мой де:-) Блокажи,нови гуми и един час бутане да излезне от 5м уличка с един никакъв наклон.Голяма файда като запали-то е само да се стопли,че няма излизане.Не карам от посочените марки но колата ми се ползва всеки ден без значение от температурата навън.Може и да не пали но не съм разбрал
  • 42 кмета

    2 11 Отговор
    ела в русе френските палят на олио не на нафта ,а немските и на бензин не могат ПРОТИВ бежански арест в русе ,те италиянците са цигани и мондари и няма да си купя от там кола въпреки че по автокъщите ПРЕЛИВАТ и обясняват бабата ,бастуна северна италиа
  • 43 Пицаря

    1 0 Отговор
    Кат да запали като няма масло мотора.Италиански ПАЛАЧОРИ!!!
  • 44 Путьо

    0 1 Отговор
    Я Французите и коли ли са се научили да правят?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 subaru impreza

    0 0 Отговор
    Путьо
    Я Французите и коли ли са се научили да правят?
    Я аз не знаех италиянците са станали французи
  • 47 Дросела

    1 0 Отговор
    Е-е-е,пък едно време имаше само СОЦ класики като "жигули","москвичи","Волги" и т.н., и си палеха по всяко време годината,само искра,бенц и акумулатор им трябваше.
  • 48 ххх

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Кобрата":

    Когато сякоха БЕ ЕМ ВЕ-то друга песен пееше.

    Коментиран от #59

  • 49 Веселин Желязков

    1 0 Отговор
    Купи си фиат за да те яд
  • 50 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    abe kakvo pliuete be vashte koptori za 5 lv po dobrili sa.
  • 51 asdasd

    0 0 Отговор
    Абе ти освен в на дядо си антиката в по съвременна кола качвал ли си се ? Каквато и да е кола по разбити пътища ще се разхлопа аман от разбирачи като тебе ...
  • 52 mediator37

    1 0 Отговор
    Новият фейслифт на счетоводителя постига допълнително въздушно охлаждане в летните италиански жеги. С един куршум -два заека.

    Пининфарина и Джуджеро пасти да ядат.
  • 53 me4o

    0 0 Отговор
    ей мълчи че твоя буклук ако хвърли мотора само комплекта гарнитури и семеринги ти е 1000лв на тоа х.. - дай...субаруто прилича на х..-дай само дето върви..ако е с турбо
  • 54 Viperrrr

    1 1 Отговор
    А аз имам ауди 80 б3 1.8 NE карбуратор и съм му присадил Quattro и искам да ви жакажа че няма зима няма лято ням сняг кал дъжд няма ръжда .Части без пари - то и не се чупи .... Разглобявам и сглобявам с под 10 инструмента карам и ма боли к..а и се смея на богатите палячовци напред назад ;)
  • 55

    0 0 Отговор
  • 56 123

    1 0 Отговор
    смени си ника тогава от Viper на Ауди 80 :)
  • 57 автоджамбаз

    1 0 Отговор
    До 2 седмици я очаквайте в мобиле. Тя колата всъщност е на майка му, ама той я взел един път и тя забравила да му каже, че е сложила още един имобилайзер. Само до църквата е ходила с нея в неделя.
  • 58 666

    0 0 Отговор
    Поукаата от тази новина е не си взимай FIAT, за да не те яд после. Но преди да я накълца пича е трябвало да провери дали е имала бензин и дали акумулатора е бил в изправност. :) :) :)
  • 59 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "ххх":

    Първо се научи да се изказваш грамотно, така че да те разбера и второ не ти схванах логиката
  • 60 500 owner

    1 1 Отговор
    Болен мозък! Жалко за красивата количка! Това е най-добрата градска кола! МиниКУФАР ряпа да яде пред това италианско бижу! Италианците може и да не правят най-здравите коли на света,но по дизайн няма кой да ги стигне!
  • 61 някои си там

    2 0 Отговор
    В превод . Колкото по нова кола толкова по голям боклук ;)
  • 62 джаго

    0 1 Отговор
    Егати италианеца, тоя бунак не знае ли че за ФИАТ е напълно типично да не запали, нищо че е сравнително нов.
    След ФИАТ 124, няма читав модел, всичко е боклук. Дори и тук в кочината БГ трудно се намира читав на повече от 3 години.
  • 63 Японеца

    0 0 Отговор
    Фиат,Форд и Циганин зимата на работят!

    Коментиран от #65

  • 64

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Трифонов":

    Може би си прав колега, тоя може и да е объркал нещо, той май не е имал кола от доста време или въобще, според статията.
  • 65 Яааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Японеца":

    И външна чешма!