Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 09:39 25 557 27

И BMW ще преименува модели

  • bmw-
  • номенклатура-
  • моделна гама

След като Mercedes-Benz реши да промени индексирането на доста от модификациите, сега и от BMW смятат да направят някои промени в моделната си гама, като ще започнат от мощните версии на новото купе 2er. Информацията е от форума на фенове на баварската марка 2addicts, където един от потребителите се позовава на поверителни документи от компанията.

Моделите 228i и M235i ще бъдат преименувани на 230i и M240i, съответно. Аналогична смяна на индексите ще претърпят и вариантите на седана от трета серия. При 3er промените ще засегнат 328i и 428i, които ще бъдат прекръстени на 330i и 430i, а модификациите 335i и 435i ще станат 340i и 440i, съответно. За сега от баварската марка не са потвърдили тази информация. Никъде не са посочени и причините за тези промени.

Новото купе от втора серия беше представено в края на миналата година. Версията 228i се оборудва с двулитров мотор с мощност 245 конски сили. Топ вариантът M235i пък се комплектова с трилитров редови шестак с мощ 326 коня. От януари 2015-а ще бъде наличен и нов шестцилиндров трилитров турбомотор с увеличена до 400 к.с. мощност, който монтира на М-изпълненията на втора серия. Това е една от вероятните причини за промяна на индексите.

Освен гореспоменатите агрегати в моторната гама на "двойката купе" влизат още бензинов двигател с мощност 184 конски сили (220i), а така също и четирицилиндрови дизелови агрегати с мощ в диапазона 143 - 218 к.с. Тези версии ще се казват 218d, 220d и 225d. Малкото купе може да се поръчва както с шестстепенна механична скоростна кутия, така и с осемстепенна автоматична трансмисия. Фирмената 4х4 система се предлага единствено за модификацията M235i.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    2 6 Отговор
    bmw pak s dobar nov model evala tova e markata za avtomobili

    Коментиран от #2, #6, #7

  • 2 гост 1

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "БУМЕР КАМОР":

    Както и да ги преименуват си остават "долнокачествени кошове"....една камара млади хора си заминаха зад волана на тия баварски помияри !!!

    Коментиран от #13

  • 3 Пакман

    4 2 Отговор
    Смешно е. Защо след като мотора е с обем 2 литра те слагат значка 228, а сега даже 230. Също както и М550 с 3 литров мотор, да не би да е срамно да пише М530? Не ме интересува с колко турбини е.

    Коментиран от #9

  • 4 donbaro75

    2 3 Отговор
    To tezi maschini ne sa za napravili mangizi i aide xop BMW.Kupete si niakoi po skromni maschinki kato OPEL,FORD,RENAULT,ISUSU,LADA SAMARA.No ne nascheneza znae nai-dobroto.KOSCHOVE-to lisizata kato ne moje da stigne grozdeto pazpravia che e kiselo.
  • 5 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    КЕНЕФ

    Коментиран от #10

  • 6 вв

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "БУМЕР КАМОР":

    то бмв не е за всеки и не всеки селски бек може да кара,камо ли бмв,повечето "файтонджии" си мислят колко съм веуик,да ама "веуик" си с простотията си,то требЕ и акъл,айде чао....
  • 7 Autohouse Randm

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "БУМЕР КАМОР":

    otnovo s tochen komentar
  • 8 Кобрата

    0 2 Отговор
    Промяната при BMW е за улеснение според мен, защото много по-лесно се помни и изглежда 330i например отколкото 328i, но моделите на Mercedes си бяха хубави и нямаха нужда от промяна.
  • 9 Тодор Пенев

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пакман":

    Новия 6,3амг колко кубика е ? или А45амг колко кубика е знаеш ли ?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тодор Пенев":

    Знам колко са, да, но статията е за бмв и затова не ги споменах, а и в момента не се сетих. Иначе щеше да е готино А класа с истински 4.5 литров мотор. Като се замисля само Ауди и ФВ не лъжат с надписите, въпреки че 6,3 при мерседес е специален случай и му е простено
  • 12 S Doichinov

    3 0 Отговор
    Хахахах.Немците са направили....... чип тунинг на задния капак.Очаквайте догодина новото бмв 290i с 1,6литров двигател.
  • 13 Autohouse Randm

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост 1":

    haha ti sam nesi viarvash.karai si daciata togava

    Коментиран от #14

  • 14 гост 1

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Autohouse Randm":

    Вярвам си не ами, го изпитвам и на гърба си! Първо Дачия не съм помирисвал дори и на такси, второ сигурно съм един от малкото които знаят какво пишат тука! Трето имам два автомобила Ауди А8 от 2008 фейс и БМВ Compact 96 г., БМВ-то го купих преди 6 г. за да имам кола под ръка за всичко..... ама си останах само със "под ръка" понеже през ден е в сервиза, ...все нещо и има , Ауди карам от 95 г. 2Х80-ки, Б4 ,А6 и сега А8....никога проблеми с нито една от тях...! Хайде сега като си много отворен със БМВ-тата помогни тогава,... от 1 месец не си карам БМВ-то, ключалката на шофьорската врата се счупи и то в затворено положение, и питай момчетата как я отвориха 3-ма за два дена, изподраха се и я няма никъде на всичкото отгоре защото на Compacta била различна от на 4-ри вратките! Аааа... и водачите на прозорците...стъклата се отварят и тръгват на където си искат ( то едно Жигули или Трабант на 40 г. ,нямат тези проблеми !) Какво ми говориш за качество при БМВ всичко е пластмаса и то от най-долно качество....не пиша и за другите и проблеми дори не мога да я продам сега така...освен ако, ти нея вземеш, нали си падаш по "баварците" ! А ако, невярваш на написаното от мен ела и за 1000 лв облог ще ти покажа и докажа с талоните му и личните му карти всичко написано тук ! Виж, като не вярваш.....имаш щанс да спечелиш 1000 лв....но си носи и ти сумата !!! Чакам !

    Коментиран от #18

  • 15 MBgmbh

    0 1 Отговор
    Простено му е на човека той живее още в 90 -те :D :D :D
  • 16 гост 2

    2 0 Отговор
    Колега , как да ти се повреди колата с гевреците като я държиш пред вас! Монетата има и обратна страна / говоря за това което си писал/ . Аз мога да ти кажа че съм имал пък най много проблеми когато карах А8 и А6. И също не искам да ги чувам ! Кой знае какъв таралясник си купил - 7 употреба каран някъде в гората и ревеш! Всички кочинки имат плюсове и минуси!
  • 17 гост 1

    2 0 Отговор
    Да така е, напълно си прав но, те и твоите А8-а и А6-а може също и те да са биле -7 употреба, защо тогава и ти не искаш да ги чуеш щом като си наясно с евентуалната причина за проблемите им ? ..... :) И проблемът е в това че, пред вкъщи не стои колата която по принцип трябва да е там ! Но, всяко зло за добро така поне имам възможността да доставям всеки ден удоволствие на сетивата си....!
    Ти правилно пишеш, всички са кочини и всяка си има добри и лоши страни ! Аз това и искам да им кажа, да не се фокусират само в една марка, защото перфектна такава няма...но, тъй като днес имам доста свободно време, па реших текста да го по украся малко... !
  • 18 скар фейс

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост 1":

    Не му обяснявай на тоя каквото и да било. Няма книжка още.
  • 19 NED

    0 0 Отговор
    Жена,свиня и кола били на късмет,разправят....Ако е стока-ще те радва,ако е боклук-ще ти трови нервите,без значение каква е и от къде си я вземал!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1234

    0 0 Отговор
    "гроздето е кисело", купи си нова от магазина ,грижи се добре за колата и после пиши.Всяка кола има нижда от внимание и пазене за да те слуша и да и се радваш. Иначе колите вотра употерба ,ако не си абониран за предишен клиент за които знаеш че ги пази е късмет с колите нов внос...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Симеон Тасев":

    ееее много си компетентен ,, какво задно за коли след 2005-2009,,, и кое ти гние ,, говориш за коли кото са много стари.

    Коментиран от #25

  • 24 патил

    0 0 Отговор
    Откровено казано бмв е кола хващаща окото,лъскава и красива.НО харчи, тежка е, задното поднася дори и на мокро, трябват ти винаги нови гуми отпред да завиваш, отзад да вървиш.В сервиза те дерат като за последно.бмв е скъпо удоволствие!

    Коментиран от #27

  • 25 симпатяга

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "1234":

    Тези младежи дето се затриват постоянно с бмв не карат коли след 2005, а такива преди 2000, които са си подвижни ковчези.Доказателсто, блъсне ли се, се разпада, фърчат мотори, и се цепат яко.В нета снимки бол.НИКОГА БМВ НА ПОВЕЧЕ ОТ 10Г.РИСКУВАТЕ СИ ЖИВОТА.
  • 26 като гост

    0 0 Отговор
    Агоф ставали над 10г.
  • 27 bmw

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "патил":

    Друго си е измишльотина под 2.0 кубика с предно гори малко като си купиш баварец до тогава си карай голфо и му се възхищавай колко малко гори и колко много върви.