Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 10:45, обновена 24 Ноември, 2014 10:47 5 871 22

Volkswagen ще изхарчи 86 млрд. евро за развитие

  • volkswagen-
  • vw-
  • инвестиции

През следващите 5 години Volkswagen ще инвестира 85.6 млрд. евро за развойна дейност и растеж. Две трети от гигантската сума ще бъде изхарчена за разработката на нови модели и задвижващи системи, както и за реорганизация на производствените мощности с екологични цели. Финансовият план е бил одобрен в петък, 21 ноември, на заседание на управителния съвет и ръководството на немския производител.

Най-голяма част от предвидената сума - 64.3 млрд. евро - ще бъде вложена в недвижима собственост, производствени помещения, оборудване и нематериални активи като патенти и търговски знаци.

Останалите 22 млрд. евро ще бъдат инвестирани в проектирането на нови модели и модернизация на съществуващата гама. Повечето от тези средства ще бъдат похарчени за разработката на кросоувъри от компактен и субкомпактен клас и лекотоварни возила. Немалко пари са планирани за проектирането на нови икономични и екологични силови установки, включително електрически и хибридни агрегати.

От 2015 до 2019 г. в съвместните китайски предприятия на Volkswagen ще бъдат вложени други 22 млрд. евро. Тази сума не е включена в общата сметка, тъй като средствата ще бъдат набавени от активите на смесените компании.

Тази година Volkswagen планира да продаде над 10 млн. автомобила и да стане най-големият производител в света, измествайки Toyota от върха. Миналата година японската компания е реализирала 9 980 000 коли, а германският гигант - 9 720 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    3 0 Отговор
    целата бг с територията и хората в нея не струват толкоз
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Значи 1/3 е за новите модели, а не 2/3
  • 3 башмайстора

    1 1 Отговор
    надявам се който прочете това да се спука от смях(както направих и аз)..пращам писмо до тая фирма,като искам бюджет от 120 000е за кола която върви без бензин,нафта и не се зарежда..с една дума когато тръгне да върви-върви докато се счупи нещо по нея(ако пътя е хубав-никога няма да спре)...
    а вижте те какво ми отговарят:
    VW-2013/.............
    Your idea


    Dear не е нужно да ми се знае името,

    we refer to your e-mail of 28th January 2013.

    Many thanks for your interest in our company and taking time to write us. We receive many suggestions and ideas daily from all
    over the world. Due to the high volume, we apologize for the delay in our response.

    Please note that we only accept patents which are registered in a patent office in the applicable jurisdiction. We will not
    review ideas which are under examination by a patent office or for which no patent application has been filed.

    We beg for your understanding and wish you all the best for the future.

    Yours sincerely,
    ppa. Uwe Wiesner i. V. Denis Magiera
  • 4 ВАГ

    1 1 Отговор
    Голям е !!! най-добрите коли произвеждат , е разбира се че нямат толкова бегачки ,но все пак !!! най-добрата
  • 5 башмайстора

    0 1 Отговор
    най-добрите ама друг път...
    работят само с патентовани технологии-това значи,че НИЩО ново не правят,а само взимат "назаем"(или крадат) технологии..
    и преди не ги харесвах,но сега ги мразя...нека всеки "умник" да се вземе vw...!

    Коментиран от #6

  • 6 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "башмайстора":

    Е кажи какво им предложи,че те отрязаха?Вечния двигател ли изобрети?Щото ако е така има и други големи фирми,които едва ли ще ти откажат.Примерно Дженерал мотърс,Тойота,Мерцедес,БМВ.
    Всички фирми работят с патентовани технологии,то вече всичко е изобретено и ако вземат нещо от някой,който си мисли,че първи го е направил,а не е баш така ще си го на....т сами.
    Каква е тази кола,която си им предложил и не гори нафта и бензин?И ако не гори антифриз,масло,газ,ток,какво гори,за да върви?Ако наистина си измислил технология,която да извършва работа без гориво значи си за Нобелова награда,човек.Изобщо не се шегувам.Предложи и на други водещи фирми,може и да стане.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    tova VW e parodia.ujasen vagon
  • 10 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    Vag s poredniat klozet

    Коментиран от #14

  • 11 RumenS

    0 0 Отговор
    Радвам се постижението ти Башмайстор,
    Убеден съм, че това, което казваш, е възможно и ни предстои. Ако наистина искаш да направиш нещо, а не само да се смеем, мога да те посъветвам как да го патентоваш на твое име (без никакви % за мен). Има си начин, по който можеш да се предпазиш от кражба на идеята както от патентните експерти, които ще ти оформят авторските претенции, така и да кажеш само толкова, колкото хем да получиш патент, хем крадливите мозъци да четат и да не знаят как да те изкопират.
    Успех !
    [email protected]
  • 12 РуменС

    0 0 Отговор
    Пич, не се подценявай ! Лично аз видях в България много вдъхновяващи хора. А и аз ставам да направя някоя добрина на хора в беда.
  • 13 башмайстора

    0 0 Отговор
    видяхте ли датата от кога е?
    писах до почти всички:
    от GM казаха-ще видим;от BMW казаха,че е невъзможно,Toyota и Mercedes не ми отговориха,както и др...всички искаха подробности,но аз ако им ги кажа за какво съм им..?
    Не исках да стане както Lamborghini(понеже доста ги харесвам и реших да им се доверя-грешка,ако на някой му се наложи да не вярва на никой!!!), кога за 1-и път направиха 4x4..?
    За мой късмет обаче само баща ми може да потвърди,но и моята идея беше за 25:75% предно-задно,а те го направиха 80:20,но пък "те" имат ресурс,а аз....

    Коментиран от #18, #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 F430

    0 0 Отговор
    КОЯ ФИРМА ЩЕ ИСКА ДА НАПРАВИ КОЛА КОЯТО ДА НЕ ХАРЧИ НИЩО И ДА Е ЗДРАВА ? ТИ КЪДЕ ЖИВЕЕШ ? ДА НЕ ПАДАШ ОТ МАРС ?
  • 16 Kaloian Kalchev

    0 0 Отговор
    http://www.marica.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D0%B4%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B2%D1%8F%D1%80-%D1%81-450-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8F-%28%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8%29-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B8-news328417.html

    Да вземем да уважим и БЪЛГАРСКОТО.БНТ си свършиха работата сега fakti.bg е наред

    Коментиран от #17

  • 17 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Kaloian Kalchev":

    Кво точно му е българското на това?
    Поредният бизнес-проект, на българин изпъден в чужбина.
  • 18 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "башмайстора":

    Пробвай и Renault - те през годините са хвърляли бая пари по меко казано "странни проекти" - там може и да клъвнат. Е верно - не са Мерцедес, БМВ или Тойота - нямат чак техните финансови възможности, но не се знае.
    Ако идеята ти е наистина добра - не се отказвай. Все някъде ще успееш.
  • 19 Иво

    2 0 Отговор
    Той ако знаеше как да направи такава технология първо нямаше да пише в този сайт и второ или вече щеше да е много богат или щеше да бъде гръмнат..

    Коментиран от #20

  • 20 Стоян Стоянов

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иво":

    абе знае ли се ... човек не знае от къде какво ще изскочи. Нека се пробва човека - има и много други автомобилни производители, освен големите.
  • 21 Ото

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "башмайстора":

    Като цяло това е идеята - да си направиш патент на технологията. След това да им разкажеш за какво става на въпрос. Тогава, ако те изкопират нещо от това, което си им разказал, то тогава имаш право да твърдиш, че са те окрали и да заведеш дела на база патента. Но, ако питаш мен недей да патентоваш каквото и да е в БГ. Ако всичко си премислил като хората, направи патент в Германия директно. Преди време един познат направи патент за едни обувки. След два месеца турски производител заля Западна Европа с едно към едно неговите патентовани обувки. На нашите патентчици хич не трябва да се вярва. Затова патентовай направо в Германия.
  • 22 Кобрата

    0 0 Отговор
    Това е голяма крачка (така да се каже) за Volkswagen.