Last news in Fakti

28 Ноември, 2014 15:23 7 849 1

Регистрационен номер за €653 хил.

  • регистрационен номер-
  • рекорд-
  • великобритания-
  • ferrari-
  • ерик клептън

Британската агенция за лицензиране на водачи и автомобили DVLA продаде на търг най-скъпия регистрационен номер в историята на страната.  Табелата с надпис "25 O" е била закупена за 518 000 паунда (€652 867) или със 161 000 паунда повече от предишния рекордьор "1 D", който смени собственика си през 2009 г., съобщава Autoexpress.

С най-скъпия регистрационен номер ще се кипри бившето Ferrari 250 SWB на китарния бог Ерик Клептън. Класическото купе е собственост на колекционера Джон Колинс. Бизнесменът е платил също 130 300 паунда за табела с надпис "250 L", която ще окичи на Ferrari 250 GT Lusso от 1964 г.

Рекордът е поставен на 150-ия търг за продажба на регистрационни номера, организиран от DVLA по случай 25-годишнината от първия подобен аукцион. От 1989 г. агенцията е спечелила над 2 млн. паунда от подобни мероприятия.

За най-скъпия регистрационен номер в историята се смята "X 1", издаден от властите в Нортъмбърланд през 1903 г. и оценен на $1 млн. Смята се, че е принадлежал на водача на комитета от гр. Тайнмаут, който води борба срещу Закона за червения флаг.

Правилата за движение по британските пътища в началото на миналия век гласят, че всеки автомобил трябва да бъде придружаван от поне трима души, като единият от тях върви 55 метра преди колата и да носи червено знаме. Максималната скорост по онова време е 3 км/ч в града и 6 км/ч извън него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    0 1 Отговор
    Как да разбираме " БИВШЕТО ФЕРАРИ " ... След смяна на собственост вече е друга марка !