Last news in Fakti

5 Януари, 2015 10:53, обновена 5 Януари, 2015 10:54 7 263 12

Хибриден Passat за полицията

  • volkswagen-
  • passat-
  • gte-
  • хибрид-
  • полиция

Представеният на салона в Париж хибриден Passat GTE вече има полицейска версия. Специалното комби ще може да се използва в зони с по-строги екологични закони.

Първи от хибридния Volkswagen ще се възползват служителите на реда на немския остров Хелголанд, където е забранен всякакъв вид транспорт (включително и велосипеди). Изключение се прави само за специалните служби, които разполагат с малък дизелов автопарк.

Passat GTE разполага с 1.4-литров бензинов турбодвигател с мощност 156 к.с. и електромотор със 114 коня, захранван от йон-литиеви батерии. Скоростната кутия е шестстепенен робот с два съединителя.

Въпреки немалката системна мощност на силовата установка от 218 к.с. и 400-те Нютонметра автономният пробег на хибридното комби с пълен 50-литров резервоар и заредени акумулатори достига 1 000 км. Батериите се зареждат от битовата мрежа за 4 часа и 15 минути, а при напрежение от 360 волта времето се скъсява двойно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮРИ АЛДИНОВ

    0 1 Отговор
    az sas moq passat dizel 2007 g. s 50 litra minavam 1000 kl. za kakvo e tozi hibrit

    Коментиран от #8

  • 2 Guest

    2 0 Отговор
    Заради данъчните облекчения и преференции , които получават хората в белите страни на запад !
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Тази кола е за кратки разстояния, но без да има ограничения ако ти се налага да пътуваш на дълги такива. Само на ток може да караш из града и на къси отсечки, вечерта зареждаш батерията и на другият ден продължаваш. Ако ти се наложи, ако свърши тока или искаш да караш бързо, преминаваш на бензин без да го усетиш и без да се притесняваш, че след 100км ще спре колата. За това е направен така. А дизела в големите метрополиси вече спира и да се допуска, въпреки че гори малко, само бензини и хибриди могат да се движат.

    Коментиран от #4

  • 4 edade

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    gorat malko, no imat po-golemi CO2 emisii :) inache za razhoda e vqrno..
  • 5 ВАГ

    1 0 Отговор
    С моя пассат 1.9ТДИ 110.- минах 1280-1300 км с 62л нафта (около 200км градско).
  • 6 ВАГ

    0 1 Отговор
    Най-красивото комби в света !
  • 7 МакситоAMG

    1 0 Отговор
    Не е като HUMMER-ра на Хурейшио от Местопрестъплението Маями.
  • 8 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЮРИ АЛДИНОВ":

    abe pich ti dobre li si?kakvo pasat te goni kakvi 5 litra?vinagi shte vzema Benz pred konservata pasat.are stiga s tia klozeti na VAG.imam sased s Touareg i vchera mi spodeli che pak e v serviza i veche mu pobeliala kosata.izglupia choveka kato si prodade Patfinthera i vze tova l..no na VAG.

    Коментиран от #9

  • 9 Статист

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "ВИП АМГ":

    То па бенца не се разваля никога - аз имам съседи с С класи и те никога не са стъпвали в сервиз,даже и не знаят кво е тва ремонт . . . аре моля те стига глупости-слез малко на земята!И да те светна , че вече не сме 95та когато уж имаше 2 вида коли-бенц и всички останли.Вече сме 2015 и горе-долу пак са 2 вида ама други: 1.произведени миналото хилядолетие (с повече механика от колкото електроника която да се развали) и 2. съвременни такива които от само си начало са проектирани (от далеч по-умни от теб личности) за белия човек живеещ в бяла държава като консуматив който да изкара 2-3-5 години или колкото му е там гаранцията пък после квот ще да става.И никой не го интересува ти какво ще вземеш-в статията (ако въобще си я прочел) става дума за хибридни технологии,екология и вредни емисии а не за избиване на комплекси за малоценност с помоща на скраб от немските автоморги.

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Статист":

    Аре стига с тази екология и т. нар. вредни емисии - то бива лъжи, ама вече е прекалено!!!
    Хубаво е човек вместо да повтаря като папагал лъжите, да вземе да прочете малко за атмосферата и това, че този така заклеймяван въглероден двуокис е точно 0,039%!!!
  • 11 авт

    0 3 Отговор
    братленце пассат 2012 година модел 2.0 TDI гори 5,5 на 100
  • 12 Кобрата

    0 3 Отговор
    Това сега е патрулка...а не като нашите тук с астричките дето само чакан някой лев гювеч