Last news in Fakti

23 Януари, 2015 10:56, обновена 23 Януари, 2015 10:57 52 663 75

Забраниха Lada в Европа

  • автоваз-
  • lada-
  • granta-
  • kalina-
  • taiga 4x4

Продажбите на нови автомобили на АвтоВАЗ са временно преустановени във всички страни от Европейския съюз заради нормативни изисквания, влезли в сила на 1 ноември 2014 г., съобщава "Известия". Новината е потвърдил официалният дистрибутор на компанията в Германия Lada Automobile GmbH.

Съгласно новите правила всички нови автомобили, продавани на територията на ЕС, трябва да са екипирани серийно с датчици за налягането в гумите. С подобен електронен модул не разполага нито един от моделите на Lada, представени на европейския пазар (Granta, Kalina и Taiga 4x4).

От АвтоВАЗ са уверили Lada Automobile GmbH, че работят по въпроса и в скоро време ще предложат решение. От компанията щели да търсят и вариант за монтаж на вносни климатици, тъй като руските на покривали техническите норми на ЕС.

Lada се ползва със слабо, но стабилно търсене в страните от евросъюза. По данни на АвтоВАЗ през 2013 г. на Стария континент са продадени 5 561 автомобила. Статистика за миналата година не се съобщава, но изненади надали ще има, а най-популярният модел в Германия със сигурност ще си остане добрата стара Нива, пласирана под името Taiga 4x4.

През ноември АвтоВАЗ обяви, че планира да възобнови "пълномащабния" износ на автомобили в Швеция. Руснаците смятат да продават в скандинавската страна моделите Granta, Kalina и Largus.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Wow

    0 0 Отговор
    Много ясно, че работят по въпроса иначе всички Европейци ще надигнат вой ако не се реши този въпрос.
  • 2 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Вместо гуми да им сложат вериги и да си разрешат проблема
  • 3 jorocontrola

    0 0 Отговор
    Колите трябва да имат система за следене на налягането в гумите. Как точно ще работи не се казва, "датчици за налягането в гумите" може и да няма ;)
  • 4 РАБОТОДАТЕЛ

    0 4 Отговор
    КАКВО БЕШЕ ТОВА LADA
  • 5 Петър

    3 1 Отговор
    Е , Те пък ще спрат горивата за Европа и готово :))))

    Коментиран от #21

  • 6 Terrano 30DI

    1 2 Отговор
    Сензорът за гуми е най-малкият проблем за Лада!
    Има изискване от 1 януари всички автомобили за ЕС да имат ESP, без доплащане! Вече е задължителен ESP за всички!

    Не съм чувал дори новата Лада Кранта пардон Гранта да има ЕСП?

    Коментиран от #11

  • 7 макс

    5 0 Отговор
    Да им имаме проблемите на европейците ) За системи за измерване на налягането в силиконовите бюстове на мацките емигрантки обаче си траят и ги вземат и така...
  • 8 abc

    3 5 Отговор
    лада - бараки
  • 9 Златан Недоклатенов

    1 1 Отговор
    lada e stabilna marka s tradicii i kachestvo ot edno vreme.Benz i VAZ tova sa markite evala
  • 10 Evoluciq

    0 2 Отговор
    Emi to nemoje ot 30 godini edna i sushta vizia, samo dvigatelq smenqt i toi ne e tehen a ot alfa.
  • 11 Жигула

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Terrano 30DI":

    От всички произвеждани Лада сега само Нивата все още няма опция ESP. Лесно е да говориш без да знаеш. Пък и на Лада им е все още през оная за пазара в ЕС, въпреки че много напреднаха последните години.
    Аз лично европейска кола повече няма да си купя, при все че пак получаваш жълто качество, та по добре направо жълта с Я в началото!

    Коментиран от #34

  • 12 Кобрата

    5 1 Отговор
    Що за тъпотия е това... Lada-та е кола за работа и кола за масовия потребител. На който са му нужни екстри да си купи друга кола. Lada са прости автомобили и именно това ги прави надеждни. Колкото по-малко електроника, толкова по-малко ядове.

    Коментиран от #30

  • 13 999

    2 0 Отговор
    То за на ще пътища Лада и Уазка друго нестава.
  • 14 Владислав Димитров

    1 2 Отговор
    Без коментар : http://i.drom.ru/comments/226/225737.jpg
  • 15 uaz

    2 2 Отговор
    Защото вече няма качествени шофьри които знаят че от време на време трябва да гледат гумите. А не само да въртиш волана... Европеиски фаитонджии....
  • 16 onq s konq

    4 1 Отговор
    Толкова ли е сложно да раэберат някои хора,че въпросът не е в "екстрана" эа налягането на въэдуха в гумите,а в ПОЛИТИЧЕСКАТА ОБСТАНОВКА?Ами нали целта на эанятието е да се удари руската икономика ПО ВСИЧКИ ВЪЭМОЖНИ НАЧИНИ?!
  • 17 табуй

    3 1 Отговор
    ами докато има някой които да вярва на европеиците те та ка щее
  • 18 Монго

    3 0 Отговор
    То и "Дачия" Дръстър от септември има, като опция /т.е. допълнителна екстра/ датчици за налягане, ама се продават...
  • 19 vnффххнтррл

    1 0 Отговор
    страхотно!!!
  • 20 Вазов

    3 2 Отговор
    Най- добрият автомобил на " Автоваз" е директорският " Мерцедес" !
  • 21 Maurice

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Нали ако спрат износа на горива за Европа, след 1 месец ще е останал само 1 жив руснак, най-силният канибал. Россия е една клоака като ОАЕ, Саудитска Арабия, Катар......... За разлика от тях, нямат мислещо управление, а си имат новият Хитлер, който иска да завладее света еднолично.
    Относно изказвания от рода на кола за работа.... ами да си ги карат по нивите и горите без да ги регистрират за пътната мрежа. И без това доказано за там не стават. Само да вметна, че имам достъп до служебна Нива от 2009-та на 70000 км. Разход по каталог 10.5 а реален около 18-19л/100км. Да не говорим, че става дума за инжекционен двигател от космическите руски разработки. Освен това цялата кола е счупена, а се кара само по асфалт. Плаче ми се като си помисля за "Сделано в Российская Федерация".

    Коментиран от #22, #23, #54

  • 22 тадд

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Maurice":

    изглежда доста си начетен, но достъпа ти до служебната Нива силно ме съмнява...
  • 23 999

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Maurice":

    А бе тарикат като толкоз говориш за зделано кажи ми защо американците летят с руски ракети.

    Коментиран от #24, #29

  • 24 Verner von Braun

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "999":

    Не ви знам спора за какво е и не ме засяга. И хамериканците и руснаците летят с немски ракети.

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Verner von Braun":

    А пък германците летят с китайски ракети :))))))
    Стига измишльотини - Каральов е ненадминат гений в ракетостроенето. Не че фон Браун не е, но ние просто трябва да отдаден дължимото признание на Сергей Каральов, който с далеч по-слабия технически ресурс на СССР, изпреварва прехваления фон Браун и изстрелва първия човек в космоса.
    Самите американци заявяват, че ако Каральов не е починал през 1966 г, то почти сигурно СССР е щял да кацне преди тях на Луната!
  • 26 Киро

    3 2 Отговор
    Корольов ли е, Морольов ли е, ако не е бил Фон Браун, е щял да изобретява трактори!
  • 27 999

    4 0 Отговор
    Фон Браун е доказателство ,че американците мерят с два аршина защо не бе изправен пред военният трибунал, защото имаха далавера от него и ги беше страх че руснаците са по напред в тези технология.В отговор на Киро, Катюшата е две години преди първата ракета на Фон Браун тя също е с реактивен двигател.Голяма заслуга за кацането на луната има и българина Иван Начев.

    Коментиран от #28

  • 28 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "999":

    от екипа на браун има голям брои немци и в съветската програма .те живеят много по-различно от нормалните пленници в ссср в условия ,които дори свободните местни руснаци не са могли и да мечтаят.накрая получават и огромни премии.освен от екипа на браун има и от тези дето са работили по немския атомен проект те също се ползват с привилегии .
  • 29 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "999":

    васе,пак се развихри!летят щото е почти без пари.но всъщоснт за ладата бе въпроса васко,за ладата!

    Коментиран от #38

  • 30 Десислава Димитрова

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кобрата":

    нищо надеждно няма в тях ,а че са прости е така.надеждна е колата дето не се разваля ,а нива здрава няма дори и в завода производител!
  • 31 А стига бе

    0 2 Отговор
    До "знаещата" Десислава:
    Не знам къде си живяла моме, ама нищо не разбираш от к..ви! Рускините са едни от най-красивите жени, т.че затова ги ч..ат в несвест. А тебе сигурно и срещу заплащане трудно ще се навие някой да те обслужи, като те чета колко си зла и зомбирана... Що се отнася до автомобилите - не мисля, че жена (дори и да е добър шофьор) трябва да се изказва по подобни въпроси. Ти от еманципиране сигурно и за казарми ще отвориш дума?... Какво да се прави, днешното "демократично" общество вече дава плодове - намахани, силно ограничени и с липса на вярна преценка за ценности екземпляри... Нищо лично, ти не си виновна за поведението си, а просто си представител на неуко, но за сметка на това много напористо поколение.

    Коментиран от #40

  • 32 Лададжия

    2 1 Отговор
    Май повечето от коментарите по-долу са на хора, които не са виждали Лада отвътре. Аз съм карал Лада 9 години, купена от магазина. И за 9 години в сервиз е влизала поне 90 пъти, без да броя частните майстори, които обикновено са доста по-полезни от неграмотниците по сервизите. Лада има 1000 кусура, но и 1 предимство пред всички останали - невероятно яко парно!
  • 33 ghost navigator

    2 1 Отговор
    германските фермери я купуват да хварлят л.....та с нея,че за друго не става
  • 34 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жигула":

    11 и половина тона евра за Нива ? Бих искал да го видя на живо този глупак, който ще даде такива пари за това : http://m.a.abw.by/temp/photo_number/14_04_2011/15_07.jpg
  • 35 Бивш лададжия

    1 0 Отговор
    За пословичната "здравина" на ладита може доста да се изпише. Имах Lada 2105 1.3 литровия мотор в преиода 1992 - 1998. Беше произведена през 1987 на около 50 000 км. За периода през, който я карах само блока и шасито не бях сменял. Шарнири всяка година(15-20 хил. км.), много гаден шум вдигаха каретата на кардана. Дистрибутора(делкото) го настойвах през 5-6 месеца, защото винаги бягаше в закъснение. Много предирчива към бензин, дори ис 93 октановия по онова време и чукаше аванса яко. Проблеми с тоците, особено като завалеше. Предните стъкла, макар и с ръчно вдигане/ сваляне имаха навика да падат. Масова практика беше да се затискат с отвертка. А колко гниех ... не е истина. Рядко можеше да се намери "улична "лада без изгнили предни калници отгоре на бомбетата. Хората махаха шумоизолацията още като ги купеха, защото кондензираше влага и започваше да я гони ръждата още на 3-4 година. Минеха ли 100 000 км реален пробег започваха да губят компресия. на 150 хил. вече се бяха предали. И още куп мизерии, за които се радвам, че съм забравил. :-).
    Иначе признавам: имаше много яко парно(ако работи термостата), както спомена някой по-долу.
    Не е релевантно да се сравняват автомобилите от соца със сега. Тогава се караше 10 пъти по-малко, защото автомобилите бяха ценност за фукане пред хората, а не средство за придвижване. Половината коли не се караха зимата "За да не вземе да ме бутене някой.". Средния пробег беше по 4-5 хил км. на година(до морето веднъж, 2-3 пъти до село за буркани, 5-6 пъти за риба и това е.). Това е причината някои хора да имат усещането, че са били мног здрави, ама пък и нямаше по-здрави от тях хахаха...

    Коментиран от #53

  • 36 off road

    1 1 Отговор
    Айде бе стига плюете по най проходимия джип,па много предирчиви и с претенции станахте нещо,като че ли без датчици не може да се кара,айде ся глупости тогава да спрат от движение всички марки които нямат,утре ще измислят някаква нова простотия аман вече.
  • 37 Ицо Багера

    2 2 Отговор
    Абе не знам за вас, ама баща ми има една служебна нива, и кара като луд с нея по черни пътища с 50 - 60 км/ч и й няма нищо, голямо железо е...
  • 38 999

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Десислава Димитрова":

    Такъв като теб няма продължаваш да пишеш всички имена с малки букви /с исключение на твоито / и да доказваш, че си корифей на простащината.

    Коментиран от #41

  • 39 Plovdiv

    0 1 Отговор
    Почват вече да се оливат с тия изисквания. И защо трябва да е задължителен точно датчик за налягането в гумите? Иначе една Лада, какъвто ще модел да е, може да е и най-хубавата, и най-лошата кола на света в зависимост от това колко водка е циркулирала в организма на тези, които са я произвели...
  • 40 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "А стига бе":

    до кога ще съдите за хората по пола цвета или височината?и все пак съм мъж макар и с ник на жена.разбирам от ниви щото имам нива купена чисто нова с идеята че е здрава упростена надеждна и с евтина потдръжка.още на първите 10000 км се оказа че не е така .писъл съм в темата за нива и преди и не ми се повтаря.щом те кефи купи си ,но не заблуждаваи колко била хубава щото не е.за рускините е ясно, че са красиви до около 20,после се огoяват.

    Коментиран от #44

  • 41 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "999":

    васко въпроса за ракетите е същия американците ползват руски щото им са по евтини.само не разбрах що не коментираш ладите ,а васко тук е тва въпроса!
  • 42 Прав е човекът

    1 1 Отговор
    До Десислава Димитрова, въпреки че не ми стана ясно защо е мъж, който пише с женско име.
    Не знам мъж ли си, жена ли си, ама човекът е прав за НЕУКОТО поколение. Прецени сам(а):
    "д(Д)о кога ще съдите за хората по пола(,) цвета или височината?и(И) все пак съм мъж(,) макар и с ник на жена.р(Р)азбирам от ниви(,) щото имам нива купена чисто нова с идеята че е здрава у(О)простена(,) надеждна и с евтина потдръжка.о(О)ще на първите 10000 км(.) се оказа(,) че не е така .п(П)исъ(А)л съм в(ПО) темата за н(Н)ива и преди и не ми се повтаря.щ(Щ)ом те кефи купи си ,но не заблуждаваи колко била хубава(,) щото не е.з(З)а рускините е ясно, че са красиви до около 20,после се о(У)гoяват." Както се казва - без коментар...

    Коментиран от #61

  • 43 ярослав станчев

    0 3 Отговор
    Те пичовете от ЕС хубаво спират Ладите от продажба,обаче ако руснаците тръгнат да внасят танкове в ЕС не е ясно кой и как ще ги спре.
    Инак за Лада лощо не мога да кажа.Карах Самара преди години.Правеше дребни проблеми,я бушон изгорял,я крушка на фар,я някой мигач не мига.Е и ръждясваше доста,ама за 800 лева си беше перфектна. Обаче как вървеше,кал,сняг,с ремарке,с товар,по черно-абе БТР.И гореше 9 на 100 газ в града и 6-7 извън градско.И на края я продадох пак за 800 лева.Още я карат пичовете.

    Коментиран от #60, #65

  • 44 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Десислава Димитрова":

    То не е много сигурно на този ред кой е мъж и кой не.И Кончита Вурст е мъж ама сякаш не е баш. И Васко Азиса уж е мъж ама от по-меките май.Та и твоята работа.Щом си мъж поне името си смени,иначе твърдението ти изглежда леко несериозно,меко казано.

    Коментиран от #46

  • 45 СССР

    1 1 Отговор
    Навсякъде трябва да я забранят! То иначе от този коптор отърване няма!
  • 46 скар фейс

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "ярослав станчев":

    Напълно съм съгласен! :)
  • 47 скар фейс

    3 1 Отговор
    На -30 какво друго ще запали, освен лада :)

    Коментиран от #48

  • 48 Autohouse Randm

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "скар фейс":

    lada i pri +30 ne pali

    Коментиран от #49, #50

  • 49 Мони НСА

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Autohouse Randm":

    сагласен сам 4е лада е колата
  • 50 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Autohouse Randm":

    s 2 dumi lada po dobriat avtomobil
  • 51 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Нещо много се разгневихте ,че не се продава Лада Нива ,че и може да поскъпне сега :))
  • 52 onq s konq

    0 0 Отговор
    Даже и да е эабранен вноса на "Лади",наесен като си вэема едно джипче "БМВ" Х-3 и като му лепна една емблемка от паэара "Нива",ще върши същата работа като ходя да си наглеждам нивите.
  • 53 hienata

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бивш лададжия":

    Да те допълня, освен всичките тези дефекти 2105 гори масло като за световно 1л на 1000км и то преди да си навъртял 100 000. Има и едни тапи на блока,пукат се от ръждата и хоп боза (масло и антифриз),а за ръждата просто нямам думи. Нивата е със същите шарнири като 2105, но на нея издъжат още по-малко. Първи изтропват горните (без гресьорка) на около10 000, долните може да ги закрепиш с гресиране до към 15 000. Воя на раздатката и диференциалите се води екстра, не ти трябва радио и без това нищо няма да чуеш.
  • 54 дедо Либен

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Maurice":

    Отличен 6 за написаното! Точно и ясно. Кой разбрал - разбрал. Аман от комунета в тоя сайт!
  • 55 дедо Либен

    0 0 Отговор
    За теб - даже 6+ ! Защото всичко е истина! ... Живота ми съсипа една такава кошница..
  • 56 Гост123456

    1 0 Отговор
    Начетох се на бисери. В интерес на истината Лада-та в случая Нива-та не е толкова зле, но не е и толкова добре. Истината е някъде посредата. Изказват се деца дето са ги виждали само на картинка и са слушали митове и легенди за тази марка.
  • 57 Серьожка

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=gDATs6tpw6I
    Вижте ги какви са шматки
  • 58 Тои

    1 0 Отговор
    Защо ли не се учудих след толкова много проблеми спрямо Русия и руската рубла от страна на САЩ и ЕС.
  • 59 Бай Ганчо

    1 0 Отговор
    От тази година и термометри в задника на всеки ЕВРОПЕЕЦ
  • 60 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "ярослав станчев":

    ако руснаците внесът танкове ,не тези в европа кво ще правят,а ние в европа кво ще правим?особено такива като теб дето сте фенове на хубавото независимо дали на коли, дали на вурстове.и кво значение къв ник имам тук има огромен набор от абсурдни такива,но вместо да коментирш кво съм писал се хващаш за ...ника!

    Коментиран от #62

  • 61 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Прав е човекът":

    не съм от младото поколение над 40 съм и пиша без главни букви ,но се чудя що не коментирш тва дето съм писал за ладата?така ще се разбере дали разбирам от лади и дали ти разбираш.не претендирам за правописа си ,но тук не е литературен форум ,та ако имаш да пишеш за ладата нещо дето не ти пасва с моето мнение давай.
  • 62 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Десислава Димитрова":

    Видял съм и "лошото" като имаше социализъма,видях и "хубавото" на демокрацията.Пък и знам руски,все някак ще се разбера с братушките.
    Ти му мисли.

    Коментиран от #66

  • 63 иииии

    0 0 Отговор
    Не ми хвалете пияндурите от СССР!
  • 64 999

    0 0 Отговор
    Не се казвам Васко КОРИФЕЙ НА ПРОСТОТИЯТА не е важно дали си мъж или жена .Прав е човека.
  • 65 с2ищ

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "ярослав станчев":

    като ти харесва толкова карай ЛАДА
    някой спира ли те?

  • 66 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "ярослав станчев":

    аз няма да му мисля има и други дръжави по света,мерси съм да карам уазка и да обяснявам ква кола била!предпочитем други марки ,коли дрехи,телефони,макар добре да познавам и руския стандарт.него го оставям на теб и дано си щаслив,но съм сигурен, че след 2-3 години с братушките ще пълзиш ,подобно времето от преди 90 та ,към гадния запад ,та дано те вземат.спомняш ли си тогава като се появеше някой с долари или пък западняк...падаше ли ти ченето ?сега ще ми заотричаш,но не забравяй, че не съм от хейтърите на 20-23 тук и съм го преживял лично онзи период!искам да видя децата ти как ще се адаптират ,при идването на другаря путин тук с неговите стандарти и колко ще те харесват заради това твое харесване !

    Коментиран от #68

  • 67 поредният

    0 0 Отговор
    Тук винаги идвам да прегледам на бързо темата и да сколна до коментарите, които винаги са тотал щета и с всеки пост стават все-по зле. :D
  • 68 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Десислава Димитрова":

    То заради такова мислене,че имало и други държави по света сме така.По-лесно е да избягаш като видиш зора.Този народ да не е бягал когато е било трудно.Искало му се е,ама е стоял на земята си.Въпреки гърци,турци,германци,руснаци,а сега и въпреки братята от ЕС и оттатък Атлантика.

    Коментиран от #69

  • 69 Десислава Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "ярослав станчев":

    аз също до сега не съм бягал,но не бих останал в държава доминирана от любители на тоталитаризма,както и не бих искал децата ми да си губят времето в такава.личен избор ,кво да се прави!

    Коментиран от #70, #74

  • 70 скар фейс

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Десислава Димитрова":

    А сегашното управление какво е бе умнико, с женски ник?! За демократи ли ги имаш тия!? Това са родата на комунягите, ама не си от умните... ич. Темата за комунизма е дълга и широка, но в момента цари див капитализъм или казано по друг начин капиталистически тоталитаризъм, но като не си чел история, няма как да разбереш разлика. Колкото до автентичния комунизъм, на пръв поглед е добра идеята му, но тя се провали още преди доста години и прерастна в тоталитарен строй и хората повярваха, че сините са истински демократи. Айде чети малко повечко.

    Коментиран от #71, #73

  • 71 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "скар фейс":

    сега е в пъти по-добре от тоталитаризма.живял съм и в двете системи и предпочитам тази макар че си прав ,че е далече от стандартите,но тук имам право на избор и ако в края на краищата не става мога да хвана пътя .при старата система нямаш такъв,а за мен свободата е от първостепенно значение!

    Коментиран от #72

  • 72 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Десислава Димитрова":

  • 73 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "скар фейс":

    znaem che si poklonik na duduka i ohraneniat mu shef.

    Коментиран от #75

  • 74 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Десислава Димитрова":

  • 75 скар фейс

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Autohouse Randm":

    Изчисти ли днес офисчето на герб? :)