Last news in Fakti

23 Януари, 2015 20:03, обновена 24 Януари, 2015 09:41 4 991 6

Lamborghini представи състезателния Huracan GT3

  • lamborghini-
  • huracan-
  • gt3

От Lamborghini създадоха състезателна версия на заместника на Gallardo. Huracan GT3 е хомологирана машина, тежаща само 1 240 килограма, което е с около 180 килограма по-малко в сравнение със стандартния модел. Аеродинамичните детайли са многобройни и увеличават значително притискателните сили, а и изглеждат много добре. Те са разработени съвместно с Dallara - един от най-големите производители на състезателни шасита в света.

Като напълно състезателна машина Huracan GT3 ще се предлага само със задно задвижване, за разлика от стандартния модел с неговото 4х4. Двигателят остава същият 5.2-литров V10, но скоростната кутия вече е секвенциална с 6 предавки. Възможно е да има леки регулации на теглото докато FIA каже последната дума. За сега се очаква колата да се състезава само в Европа, но няма да е учудващо ако я видим и в някоя от световните серии.

"С Huracan GT3 Lamborghini Squadra Corse прави широка крачка напред в развитието и производството на състезателните коли в тази категория, която е една от най-престижните и предизвикателни в световния автомобилен спорт. По този начин Lamborghini е за първи път замесена в GT с вътрешната разработка на този модел". "Ние сме горди и щастливи да обявим новото партньорство с PERTAMINA, което допълнително ще подкрепи нашите дейности", обяснява Щефан Винкелман, изпълнителен директор и президент на Automobili Laqmborghini.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hfij

    3 0 Отговор
    пожелавам успехи на тима :)
  • 2 Кобрата

    1 0 Отговор
    Браво...това си е постижение успех за напред
  • 3 Gost

    0 2 Отговор
    абе може ли да ми напишеш цяла статия за тази машина и да не кажеш колко е ускорението от 0-100? Ужас...

    Коментиран от #4

  • 4 hfij

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Gost":

    не е написано , защото това не е драг автомобил . тук не е важно ускорението до 100 , а до ускоряването от 60 на горе :)
  • 5 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Дано тази година Ламбо да се представят по-добре.Миналата година имаха само една победа в ГТ сериите на ФИА с Гаярдо ГТ3.Моделът им Гаярдо все пак доста остаря и не беше конкурентен на Ауди,Мерцедес,Бентли и Макларън.
  • 6 Симеон Тасев

    0 0 Отговор