30 Януари, 2015 10:52, обновена 30 Януари, 2015 11:13 11 805 6

Нов рекорд на "Нюрбургринг" от Американската лига

  • нюрбургринг-
  • nurburgring-
  • ford-
  • shelby-
  • gt350r

Има една писта, която с годините стана определяща в производството на спортни автомобили. Дългото 21 километра трасе, наречено от Джаки Стюърт "Зеления Ад", кара всички автопроизводители да съревновават най-новите си машини на него. В борбата за престиж вече не се включват само стотиците конски сили под капака. Определящи времето са много фактори - спирачките, размерът и марката гуми, настройките и ъглите на окачването, управляемостта, разпределението на теглото, центърът на тежестта и много други, които ще доведат до стотни и секунди в минус.

От сравнително скоро американските коли, които открай време са набедени за ужасното си поведение на пътя, промениха това и влязоха в борбата за ценни секунди на прочутата писта. Мощната версия на Chevrolet Camaro с името Z/28, разполагаща със 7.0-литров V8 с 505 конски сили, преди повече от година доказа това твърдение, като заби хронометъра на "Северната дъга" на 7:37.47. Да не пропуснем, че Camaro е било подложено на диета и климатикът е отпаднал заедно с някои други екстри.

По непотвърдени данни новото творение на Ford Shelby GT350R е успяло да мине "Северната дъга" за 7:32.19. Това е с цели 5 секунди по-добро време от последния му конкурент и го поставя в зоната на суперспортните машини. Зад гърба му остават бегачки като Ferrari 458 Italia. За да бъде толкова бърз на пистата, Shelby GT350R е олекнал с около 50 килограма от стандартната версия GT350. Премахнати са климатикът, озвучителната системата, задните седалки и още няколко ненужни неща.

Добавени са пълен аеродинамичен пакет, магнитно окачване MagneRide, гуми Michelin Pilot SportCup 2, а джантите са изцяло от композитен материал с въглеродни влакна. Мощността на 5.2-литровия двигател остава неразкрита, но според Ford тя ще бъде над 500 конски сили. Остават много неизвестни преди официалната първа бройка да напусне завода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    2 0 Отговор
    Колата изглежда спортна и много агресивна. Страхотна машина!
  • 2 гого

    2 0 Отговор
    Абе от скоро време, около 2-3 години, американците си подобриха автомобилите! Карал съм от ония старите "параходи" от 80те. на които, много им се кефехме по филмите, ама се управляват отвратително, щото се клатят и люшкат ужасно, а пък за паркирането просто нямам думи, все едно паркираш камион.
    Ама тва Ford Shelby GT350R изглежда много корав и стегнат автомобил, бих си го купил, ама по малкия модел, тоя ми идва в повече!
  • 3 Shmeker

    0 0 Отговор
    Мани ги тия магнитни окачвания. Искам коли с нормални части
  • 4 1991

    1 0 Отговор
    Според мен е много сполучлива във всяко едно отношение
  • 5 АУДИ

    1 0 Отговор
    ДА СЛЕД КАТО ОТПАДНАЛИ няколко ненужни неща ИМАХ СИ АЗ ДА НЕ НАПРАВИ ТОВА .Да пробват стандартно оборудване тогава да видим какво време ще даде
  • 6 Ехаа

    0 0 Отговор