Last news in Fakti

24 Декември, 2004 18:48 1 839 0

Голямото "Добрутро"

  • maybac-
  • maybach 62

В навечерието на коледно-новогодишните празници е добре да си помечтаем. Автомобилът, който е гост в рубриката ни, е неосъществима мечта за 99.99% от българите. Въпреки това тази разкошна лимузина се продава у нас и трябва да є обърнем подобаващо внимание. Maybach 62 се произвежда изцяло под покровителството на Mercedes-Benz. Новата суперлимузина атакува директно Rollse-Royce и по размери, и по лукс, а по всичко личи, че и по цена. Базовата версия на Maybach 62 с "най-малко" екстри стартира от "сумичката" 891 156 лева. Сами може да се убедите от снимките за какъв лукс става въпрос.

Екстериор и интериор

Дължината на каросерията е 6.16 м. Вътрешното пространство, което е в пряка връзка с размерите, е в категорията двустаен апартамент. В елегантното купе пасажерите могат да се настанят през отварящите се до 90 градуса врати. Седалките могат да се свалят в легнало положение по подобие на местата в бизнес-класата на самолетите. При дългата версия VIP-персоните отзад имат възможност да се отделят от шофьора чрез електрически управляемо разделително стъкло. Много от екстрите, които се предлагат в Maybach се модифицират по желание на клиета. Лайсните отвън по каросерията могат да се позлатят. Кожата по седалките може да е например щраусова! Както отвън по каросерията, така и в купето се предлага възможност за облицовка с полублагородни скъпоценни камъни. Като цяло оборудването се изпълнява изцяло според желанието и настроението на клиента, като граници на въображението не се поставят.

Двигател

Електрониката е изцяло заимствана от S-класата на щутгартци. Всъщност Maybach 62 технически може де се приеме за удължена версия на коронния модел на Mercedes, също както Rollse-Royce Phantom е сходен по двигатели и техника с новата седма серия на BMW. 12-цилиндровото "чудовище"отговаря напълно по размери и мощност на всичко останало в тази кола. Той носи обозначението Typ 12 и е най-впечетляващата машина, поне докато Bentley не изади своя 16-цилиндров агрегат.

При мотора на Maybach цилиндрите са 12, разположени под ъгъл от 60 градуса. Работният обем е 5.5 л, максималната мощност 550 к.с. при 5250 об.мин. Въртящият момент достига чудовищните 900 Nm и то при едва 2300 об./мин. Клапаните на цилиндър са по три. Блокът, картерът и някои други части от двигателя са изработени от алуминий, а уникалната цилиндрова глава е от магнезий.

Разпределителните валове не са регулируеми, но за сметка на това са монтирани по две свещи на цилиндър по подобие на системата Twin-Spark на Alfa Romeo.

Цена


Хората от "Голямото добрутро", очакват неповторим образец, който едновременно да демонстрира престиж и да създава удоволствие. Финансово симпатичните, които са се ориентирали към този модел, едва ли се вълнуват от точната крайна цена. И тъй като Phantom все още не се продава у нас, e трудно да съпоставим Maybach 62 с някоя алтернатива. Но такива, макар и не от сферата на автомобилите определено има.

Maybach 62
Технически характеристики
Двигател
V-образен дванадесетцилиндров
три клапана на цилиндър
Работен обем
5 513 куб. см.
Максимална мощност
404 Kw/550 к.с. при 5 200 об./мин.
Максимален въртящ момент
900 Нм при 2 300 - 3 000 об/мин.
Скоростна кутия
автоматична, петстепенна
Степен на сгъстяване
9.0:: 1
Маса на единица мощност
5.0 кг/к.с. (6.9 кг/Kw)
Габарити, мм:
дължина, мм
широчина, мм
височина, мм
6 165 / 1 980 / 1 573
3 827
2 780
600
Обем на багажника, л
605
Вместимост на резервоара, л

110

Разход на гориво:
градско
извънграско

комбиниран

24.6 л/100км
11.0 л/100км
15.9 л/100км
Ускорение:
от 0 до 100 км/ч, сек
5.6
Максимална скорост
250 км/ч.
Гуми
275/50R19
Спирачки:
отпред
отзад

дискови вентилирани
дискови вентилирани
Цена на автомобила
Цена/лв. 891 156

 

Базово оборудване
ABS, ESP, ASR, спирачна система със сензотроник, BAS, сервизен асистент, темпомат, въздушно окачване, паркинг асистент, четиризонален климатроник, 8 въздушни възглавници, пиротехнически колани, имобилайзер, аларма, дистанционно централно заключване, би-ксенонови светлини, с-ма за почистване на фаровете, ел. регулиране на ел. отопляемите и ел. сгъваеми външни огледала с вградени мигачи, противопрахов и карбонов филтър за купето, термометър за външната температура, чистачки със сензор за дъжд и отопление на миещата течност, ел. стъкла, ел. регулиране на 4-те седалки и оста на волана и външните огледала, мултифункционален волан в комбинация кожа и дърво, бордкомпютър, ел. отопление на всички седалки, ел. регулиране на предната дясна седалка от задните места, индикация над задните места за скорост, тонирани многослойни стъкла с термичен филтър, DVD-навигация, с радио, TV-тунер, DVD-плейър и CD-чейнджър, 2 TV-монитора, аудио система BOSE Dolby Surround Everywhere, телефон в барчето и втора телефонна слушалка в подлакътника на задната седалка, система за гласово управление, дистанционно управление за гаражна врата, дистанционно отваряне и затваряне на багажника, сервозатваряне на вратите, цвят металик, кожен салон в гранд напа, фурнир от орехово дърво, завеси за задното стъкло, система за контрол на налягането в гумите, система за поправяне на спукани гуми на път, алуминиеви джанти, задни кресла с ел. регулируеми поставки за крака и сгъваеми масички и много други.
Цените са за България с включени мита, такси, акциз и ДДС

 

Maybach 62
АЛТЕРНАТИВАТА
ЛУКСОЗНА КЪЩА
В БОЯНА
Работен терен
540 м2
Етажност

2

Парк
1 000 м2
Спални
6
Дневна
с камина
Габарити, мм
n.a./n.a./n.a.
Строителство

ново
Материал
тухла
Опции в цената:
ТЕЦ
ТЕЛ
СОТ
ДА
ДА
допълнително оборудване
Цена:
889 902 лв (455 000 евро)
Цени на някои екстри:


Охрана
1 000 ЕUR/месец

Сауна

в цената
Басейн
няма


Радослав СЛАВЧЕВ
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА