10 Февруари, 2015 09:59 22 672 24

Брутален Land Rover Defender за Джеймс Бонд

  • land rover-
  • jaguar-
  • range rover-
  • джеймс бонд

Групата Jaguar Land Rover разпространи снимки и оскъдна информация на автомобилите, разработени специално за новия филм от поредицата за Джеймс Бонд - Spectre. За новата лента са подготвени три автомобила, най-голямо впечатление от които предизвиква бруталната визия на култовия Land Rover Defender. Останалите две коли са Range Rover Sport SVR и Jaguar C-X75.

Това, с което най-много се набива на очи Defender-ът, са огромните 37-цолови колела. Всъдеходът впечатлява с ефектен допълнителен багажник на покрива, нови дневни LED светлини, както и с доработено окачване. Усилена е и подкартерната защита на всъдехода и е монтирана лебедка. Не е известно дали са правени промени по 2.2-литровия двигател, който стандартно развива 122 к.с.

Култовият Defender се намира в последен стадий на производство. Очаква се последните екземпляри от модела да се появят на бял свят в края на годината, защото от компанията вече са готови със следващото поколение на легендарната джипка.

Другият всъдеход - Range Rover Sport SVR - се отличава от серийната версия по различния дизайн на предната броня и по допълнителните диодни светлини. Наточената модификация SVR разполага с 5.0-литров осмак с механичен компресор и мощност 550 конски сили. Към него е монтирана осемстепенна автоматична скоростна кутия. Ускорението до 100 е 4.5 секунди, а максималната скорост - 260 км/ч.

Суперкарът Jaguar C-X75, пък ще бъде отрицателен герой в новия филм за Бонд. Подобни роли не са новост за Jaguar. В "Казино Роял" и „Не умирай днес“ автомобили на марката също играят за "гаднярите". Новият "лош" Jaguar ще разполага със същия агрегат като този на Range Rover Sport SVR и мощността му ще е същата - 550 к.с.

Както вече ви информирахме, самият Джеймс Бонд ще получи Aston Martin DB10 с 4.7-литров мотор. Серийна версия не се планира, но много от стилистичните черти на автомобила ще се появят в бъдещи модели на британската марка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Бонд е институция

    Коментиран от #2

  • 2 Ицака

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Defender също!
  • 3 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Бонд ще ги победи всичките, информация 100 % !
  • 4 John Gottin

    1 0 Отговор
    Джеймс Бонд винаги е притежавал усет за е*баване м*айката на служебния автомобил, между другото още от първите серии ме мъчи един въпрос - кво щеше да кара агент Бонд, ако вместо за MI-6, бачкаше за Gestapo и съответно кви ли доработки щеше да има по возилото ;)?

    Коментиран от #6

  • 5 Maurice

    1 0 Отговор
    Уникални автомобили! Жалко, че този красив Астън няма да радва окото като сериен автомобил. Макар да не гледам фантасмагории от рода на Бонд, поредицата си има стил и от към автопарк и от към пусипарк.
  • 6 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "John Gottin":

    Да, доста голям щеше да е избора, ако Бонд беше Бондер ! Но дори и като английски шпион той много не се притесняваше да исползва немски, американски и даже френски автобегачки
    http://carobka.ru/publications/articles/11438/
  • 7 ghost navigator

    0 0 Отговор
    това английските коли са .аси кенефите
    никога не са направили нещо свястно
  • 8 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    kato tozi na snimkata logichno ne sam pritejaval no imal udovolstvieto da karam nogo dni v debel sniag obiknoven faabrichen vaz 2101 i pak kazvam mnogo seriozna mashina.dovolen li si ot otgovora.
  • 9 land rover

    0 0 Отговор
    до ghost navigator

    отдалече си личи, че си от поредните цифливи комплексари с BMW E46 или Мерцедес 124 широка лайсна или очиларка и си мисли че кара кола..... ....не изказвай мнения, не си компетентен!!!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 ghost navigator

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "land rover":

    добре бе гражданино ще ги видим как фалират една след друга като ровър които хонда ги беше купила или мини собственост на БМВ
    ще си правят роудстърчета ръчна изработка 100 броя на година
    ГРАЖДАНИНОООООО НЕ ПОЗНА
    Ежедневката ми е АУДИ Б4 Комби 1.9ТДИ
    А в гаража си имам МЕРЦЕДЕС 123/200Д 1979г. на 124500км.
    оригинал
    която едва ли ще можеш да си я позволиш

    Коментиран от #11, #12, #13, #14

  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ghost navigator":

    Мислиш ли ,че този 65 коньов бивш мерцедес е някаква ценност...!? Още когато е бил произведен е бил (и е) по-бавен от 0-100 дори от недоразумението трабант. Лично съм го пробвал многократно (карал съм трабант 9 години и това беше единственият мерцедес ,който беше видимо по-бавен и изоставаше винаги).

    Коментиран от #18

  • 12 ha ha

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ghost navigator":

    Imash si ''ciganska radost''
  • 13 mrm

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ghost navigator":

    Трябва да изкачаш още 20-тина години, защото сега струва 3500-4000лв, колкото 1 комплект гуми за мойта кола.
  • 14 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ghost navigator":

    AKО БЕШЕ 100 D ,ТОГАВА ПЪК ЩЕШЕ ДА Е БЕЗЦЕНЕН;))))))))))
  • 15 Некой

    0 0 Отговор
    Ежедневната ми кола е Ауди ..... дрън , дрън......... а за събота и неделя мия пред дървения гараж, който го ползвам за развъждане на мишки и за боклучарник УНИКАЛНИЯ ми Мерцедес оставен от бащата , дето го докара от Германия с челен удар. Не беше много ударен , просто двигателя беше избил вътре таблото. Но хванахме един много добър майстор и той го изпъна даже по добре от оригинален. Много е уникален обаче за да не разваляме оригиналния вид не му сменяваме ролки и ремъци щото и без това не са евтини. Гумите са му с дот от 91 година..... ама са спортни и с много запазен грайфер. Направо всичко по него е ок , само дето не го мия с маркуча , че нещо вода влиза в него незнам откъде, дали е от ръждата по вратите или от напуканото предно стъкло......... Докога ще пишат тука такива БЕ.

    Коментиран от #19

  • 16 znaia4a

    0 0 Отговор
    vsi4ki sa hubavi dokato sa novi posle v giuma zatova davat 5 godini garancia posle 4ao nemskia standart e na 3 kolata na 5 jenata
  • 17 mediator37

    0 0 Отговор
    Известно ни е, че Джеймс Бонд с голи шамари може да утрепе от бой когото поиска. Бяга като Юсеин Болд, катери се по чукарите като Меснер, плува като Фелбс, скача като Христо Марков. Защо е необходимо да потроши такъв скъп автопарк за да избие за час някакви си 200-300 шпиони от различни раси и националности? Да ги подкарва с шамарите по домова книга, че с тия превишени скорости и пълни щети по "Каско" дава лош пример на подрастващите.
  • 18 ghost navigator

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    не позна 60 конски сили е,маъ не си много на ясно
    и специалистите веднага ме налазиха колко струва колата
    ми проверете колко струва на тези километри.....
  • 19 ghost navigator

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Некой":

    ейййййй прост народ 123/200д няма ролки
    има само два прости клиновидни ремъка

    Коментиран от #20

  • 20 hi hi hi

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ghost navigator":

    I mu otgovariash)))))))) Toi choveka ti obiasni ,che i s trabant gi bie tia i e prav)))))))))))))) Ako biah na tvoe miasto stiah da si zamulcha))))))))
  • 21 МИСЪЛ

    0 0 Отговор
    ДО мерцедес 123 200д
    А трабанта е само с един клиновиден ремък!
  • 22 ghost navigator

    0 0 Отговор
    по принцип темата е за английски кенеф,ама щом ще се заяждаме,хубавата кола не е задължително да е бърза
    На пролет през уикенда като сложа кожения каскет и подкарам стария БЕНЦ....и спирам пред кафенето- гледат ме като на.рани
    ПЪК ХОРАТА КОИТО СРАВНЯВАТ ТРАБАНТ С МЕРЦЕДЕС......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ghost navigator

    0 0 Отговор
    какво стана....нещо млъкнаха майсторите