Last news in Fakti

24 Февруари, 2015 10:36, обновена 24 Февруари, 2015 10:37 3 835 17

Toyota обнови Auris

  • toyota-
  • auris-
  • женева 2015

Пресслужбата на най-големия японски производител разпространи информация и снимки на модернизирания бестселър Auris. Хечбекът и комбито от Голфовия клас получават осъвременена външност, подобрен интериор и по-мощни и икономични двигатели. Освеженият модел ще бъде показан пред публика на 3 март в Женева.



Модернизираният Auris има нова предна броня, радиаторна решетка и фарове, които най-вероятно ще бъдат светодиодни. Дизайнът на колата остава разпознаваем, но е освежен. На публикуваните снимки не се вижда задницата, но тя надали е останала недокосната от дизайнерите.



Измененията в интериора личат в различните отвори на вентилационната система, блока за управление на климатика и новия сензорен екран на мултимедията, до която се забелязва часовник. Японците обещават повече комфорт и нови системи за безопасност.



Познатата хибридна силова установка на Auris с 1.8-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, и електромотор остава без изменения. Toyota обаче намеква за нови или модернизирани бензинови и дизелови агрегати, вероятно от BMW.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 0 Отговор
    Приятна колица, хубаво че има комби. Само не ми е ясно що таблото има кръгли духалки отстрани, малко ретро изглежда. А отвън а и отвътре няма нищо друго ретро
  • 2 Кофти

    0 2 Отговор
    Ай стига бе, екстра си беше Аурис-а, защо го пипнахте, с тая заострена предница е като кола от 90-те :(((
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Този път са се справили добре...
  • 4 mediator37

    1 1 Отговор
    ТОЙОТА обнови Аурис към по-грозно. Защо ли не се учудвам. Може би идеята Аурис-а да изглежда демоде е, че фирмата се прицелва към пенсионерския сегмент купувачи, чиито спомени за младостта и хубавия живот са с 25 годишна давност.
    С присъщия си усет към грозотата Тойота са постигнали и интериора да изглежда ужасно старомоден, нещо което дори от Субару биха се затруднили, нещо което считах, че дори отявлени некадърници като дизайнерите на Тойота не са способни. Но са надминали себе си, нямам думи...
  • 5 2dw

    0 1 Отговор
    глупости на 4 търкалета, в "жабката" за да търся нещо трябва да се прегъна на 8, отпред надвеса е само за паркиране до бордюр, като го прескочиш бронята остава на място, а на фаровете се чупят всички места за захват. радиото избира турски станции, много е хубава и икономична, кого е служебна.
  • 6 Курти Куртев

    0 0 Отговор
    Не съм притежавал Аурис, но от личен опит мога да говоря много за Корола, Авенсис, Рав 4 и Ярис. Не съм имал Крузак, защото ненавиждам.......дизела. А, това комби горе на снимката с удоволствие бих го яхнал, макар и да съм далеч от пенсията. Всеки има право на мнение, но.......се забавлявам добре, когато се търсят кусури на Тойота и Мерцедес.
  • 7 Благовест Стефанов

    0 0 Отговор
    Така, знам, че тук се кара само от Ауди нагоре, но все пак и аз да си кажа.
    Преди 3-4 месеца купих корола модел LE 2015 за жената /става дума за Сащ/ за 16 000$ с една камара екстри, които са нетипични за евтините коли. Като например изцяло LED преди фарове! Cruise control, подграваня на огледалата,много добро CVT със sport mode, задна камера, отзад е с почти равен под и др.

    След около 5 години, цената на королота ще е само с 4-5 хил. надолу. Няма по-изгодна покупка от Сивик или Корола в Сащ. Не само, че ги купуват ами се редят и на опашка за тях. Всеки тук знае, че корола си кара 200к мили без проблем - няма турбо, няма "иноваци", няма изцепки.

    Колкото до Ауриса - на мен ми харесва и ако го имаше тук, бих го взел пред королата. Интериора е почти идентичен с королата и е малко странен в началото, но после се свиква много приятно. С дребни забележки към някои детайли, материалите са доста приятни.

    Много българи като дойдат тук се пробват с разни премиуму на по 4-5 години ама като дадат няколко пъти по 700$ за пътна помощи отделно сервиза и започват да се усещат. Тук не става да се обадиш на Бай Георги да дойде да те дръпне с въжето.

    Коментиран от #10

  • 8 Kiskinoff

    0 0 Отговор
    Страхотна е ! За всеки влак си има пьтници. Имам корола 2003г. Имам една торба с положителни впечатления от корола. Здрав, надежден и сигурен автомобил! Не ми се виси по сервизите и затлва си взех японски автомобил :)
  • 9 Shmeker

    0 0 Отговор
    То хубаво, само не мога да разбера що всички фенове на японските коли в тоя форум са гости?!?! Има един-двама дето са с регистрации, ама те се губят в морето от нерегистрирани.
  • 10 Shmeker

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Благовест Стефанов":

    Ти на кола без турбо ли се кефиш?? Турбината, поставена от НЕМЕЦ с едно хубаво и здраво 4х4 - това ще те на прави истински щастлив в живота. То 200 к. мили изкарва всяка кола без ремонт.
  • 11 Владислав Димитров

    0 1 Отговор
    На тоя дизайнер който е нарисувал удължената предницата, (тип човка) трябва веднага да му вземат молива и хартията и да му забранят от сега нататък да рисува коли.
  • 12 Благовест Стефанов

    0 0 Отговор
    на жената защо и е точно турбо, че пак не разбрах?. Ти карал ли си някога добър атмосферен двигател?
    Имам Мазда 6 2015 с 2.5l - 0-100 за 7.8 сек.
    Карам Acura Tlx 2015 2.4 8 sp dual clutch 0-100 за около 6.5 сек.
    Няма да ти обяснявам за другите коли над 3.5л които съм карал за какъв вървеж става дума и за какъв response. Няма лошо в турбото, но за всекидневна кола не виждам да предимство.
    А за това дали всяка кола изкарва 200к без ремонт може да се поспори. Някои хора имат много странно разбиране за здрава кола - щом се движи някакси, значи е здрава или щом мога да я оправя пред блока, значе е много здрава и т.н
  • 13 Йордан

    0 0 Отговор
    Тойота прави все по грозни коли. И не само в бюджетния клас, и Лексусите са грозни. Честно казано корейците са много по напред в дизайна, даже и американците( не говорим за muscle cars) , че и китайците правят по красиви коли.

    Коментиран от #14

  • 14 Благовест Стефанов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Йордан":

    Нека да са грозни лексусите хаха. На мен пък много ми харесват новите им модели. Преди една седмица се качвах в is350 F, Gs 350 F, Rc-f. Трябва да ти кажа, че интериорите им са уникални. После като седнеш в bmw и ти се струва cheap.
  • 15 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Той вчера излезе и вече е стар. Та новия модел е буквално на 5-6 месеца и те вече го обновяват.
  • 16 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    mnogo grozno
  • 17 Някой

    0 0 Отговор
    Е, чак пък грозна..Малко се доближава по форма до Сивик.