Last news in Fakti

27 Февруари, 2015 09:33, обновена 27 Февруари, 2015 12:15 36 311 119

Как паркират българските "VIP" персони

  • автомобили-
  • паркиране-
  • инвалиди
Благосъстоянието на част то българския народ отдавна се е изродило в демонстрация на превъзходство пред останалите. Скъпите коли и явното неспазване на правилата за движение по пътищата са своеобразния връх на айсберга, с който т.нар. роден елит демонстрира, че е недосегаем от закона. Има обаче и съвестни граждани, които все повече започват да изразяват недоволството си от подобни прояви. Последното доказателство за това е една група в социалната мрежа facebook, която се бори срещу крайно наглите шофьори.
Като медия, отделяща основно внимание на автомобилите и пътната обстановка, екипът ни реши да подкрепи кампанията, давайки и още по-голяма гласност. Дали обаче и това ще трогне родните богаташи? Едва ли. Надяваме се органите на реда поне да вземат отношение по темата, въпреки че от снимките се вижда, че и част от полицаите пренебрегват правилата за движение по пътищата. По-конкретно става дума за паркирането на предназначените места за инвалиди.
Нарушенията най-често се извършват в паркингите на моловете, защото се смята, че щом са частни там полицията не може да се намесва. Това обаче съвсем не е така. По закон в тези паркинги трябва да се спазват правилата, валидни и за останалата част населените места. За съжаление обаче всичко е само на хартия и добре познатите ни "паяци" не припарват до закритите паркинги на големите търговски обекти. В много от случаите те нямат и техническа възможност да извадят автомобил, защото височината на покритите площи за паркиране не позволява репатрирането му.
Поради невъзможността за справяне със ситуацията, будните граждани от Facebook инициативата „Заедно срещу крайно наглите шофьори” започнаха акция със стикери, на които пише: „Аз съм наглец” или „Аз искам да бъда инвалид, затова използвам техните места да паркирам колата си!”. В момента инициативата е събрала над 7000 привърженици и бройката им непрекъснато се увеличава. След като се разшумя по темата, основно в социалните мрежи, от КАТ решиха и те да проявят някаква инициатива и също тръгнаха на лов за нагли шофьори, които спират на местата за инвалиди.
Лошото е, че сред неправилно паркираните луксозни возила, запечатани на снимките, има и по-обикновени коли на хора, които явно подражават на тази част от българските богаташи. Според Закона, глобата за неправилно паркиране на инвалидно място е 200 лева. От пътна полиция споделиха, че вече има и наложени глоби, като катаджиите се заканват да продължат със санкциите. Докога обаче, е друг въпрос. Най-вероятно, като и всичко останало случващо се в страната ни, от ден до пладне.

Повече за инициативата "Заедно срещу крайно наглите шофьори"

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    4 0 Отговор
    Какви VIP-ове....

    Коментиран от #2

  • 2 Миро

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Виж, че авторът е сложил VIP в кавички. Евала за материала и въобще за подобни инициативи.
  • 3 Fill Hristovski

    5 0 Отговор
    Very Invalid Person....
  • 4 аз

    4 0 Отговор
    С едно шилце като минеш покрай такъв -боц гумата и пак да спира там
  • 5 Мирослав

    3 0 Отговор
    А защо им криете номерата на снимките? Тази инициатива има смисъл само ако се публикуват снимки с номера, като хората, които познават собственика на колата, напишат отдолу и името му. По този начин списъкът с наглеци ще съдържа истински имена. Би било доста интересно като потърсиш името на някого в социалните мрежи, да попаднеш на снимки показващи наглото му и неграмотно паркиране. Това би имало доста по-възпитателен ефект от "глобите" на КАТ.

    Коментиран от #10

  • 6 lost paradise

    3 0 Отговор
    да вип-а е в кавички. това са комплексари и б....ци. има хора които са успели и имат бизнес, но те не спират така. те са си направили парите с акъл и находчивост. тези по снимките са б....те, гейове, к..ви протежета на тоз и на оня или бързо купени коли с открандати пари. комплексарщина. да осакатеят дано след като заемат мястото на хора с увреждания.

    Коментиран от #98

  • 7 тошибиян

    0 2 Отговор
    ами ако 4овека е инвалид в действителност?
  • 8 инвалид БГ

    2 0 Отговор
    ИНВАЛИДИ С Бентли няма

    Коментиран от #11

  • 9 Erera

    2 0 Отговор
    този с Аути-то от първата снимка е Любо Ганев, а този с червеното Бентли е Валерката Божинов, все умствени инвалиди...
  • 10 Макаренко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мирослав":

    Във фейсбук страницата, която е посочена в статията на три места ги има номерата. Разгледай ги и пиши коя кола на кой е.
  • 11 Ехаа

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "инвалид БГ":

    ти ще кажеш че няма. снимката говори.
  • 12 Бенц

    1 0 Отговор
    Кое ли е повечко-наглостта или простотията?
  • 13 hoho

    0 0 Отговор
    Паркирали са на правилните места. Те са предвидени за тях. Към знака трябва да се добави и VIP.
  • 14 Грациела

    1 0 Отговор
    Това е нашия "елит", навремето живяли на село, гледали животни и изведнъж щастливата звезда ги докоснала по рамото ... После решили, че селото им е тясно и се изместили в града и започнала тяхната история на безхаберие, невежество и наглост. Както се казва Ти селото можеш да го напуснеш, но селото няма да те остави. Не е само до пари, повече от всичко трябва Акъл, а него с пари не може да си го купиш. Това е болестта на нашите Високо Изискани Персони... Амин !
  • 15 Joker

    0 1 Отговор
    Аз на инвалидни места не спирам, но иначе спирам където ми падне. Кой ще ми каже нещо, а? Ще си спирам където и както си искам, а как се оправям с глоби и полиция? Е, това само аз си го знам.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Випаджия

    1 0 Отговор
    Щом и полицията е ВИП това не говори добре нито за ВИП нито за полицията. То пък един ВИП, то пък и една полиция.
  • 18 Бараба

    1 0 Отговор
    Кво им, криете номерата на тия цървули,скъсани?Кви вип-ъджий моа са тия измекяри?


  • 19 Емпатичен

    1 0 Отговор
    Аз карам скъпа кола и никога, ама никога, не си позволявам да спирам на забранено място, още по-малко да се държа като господар на пътя. Имам много приятели като мен, имам и такива, които се държат като гореописаните. Абсолютно против такова държание съм, но все пак моля да не генерализирате - това че някой кара скъпа кола не означава че се държи като постак и наглец.

    Коментиран от #22

  • 20 Наглец

    1 0 Отговор
    Всичко си е до възпитание ---простака си е простак и със скъпа и с евтина кола --в случая просто правят демонстрации защото знаят каква ни е полицията ----ако полицията си е на място тези случаи ще са единични
  • 21 Ghost

    0 0 Отговор
    Като идиоти ! Още въпроси ?
  • 22 Методи

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Емпатичен":

    Статията е много точно написана. Цитирам: "на тази част от българските богаташи", което означава, че не всички са такива.
  • 23 Пешката

    0 1 Отговор
    И аз да бях и аз щюх да паркирвам като малоумник. Като знам каква ни е държавата и полицията защо да не го направя и аз. Ама ако ми сложат веднъж 1000лв акт. И втория път 5000лв. за това ,че съм спрял на място за инвалиди сиг. повече няма да спирам там :Д
  • 24 то

    0 2 Отговор
    имате късмет че собственика на затъмненото Порше не ви е засякъл докато му слагате стикера на стъклото или да уцелите аудито на Любо чука...мола ще ви стане тесен хахахахахахахаха
  • 25 георги

    0 2 Отговор
    хубава е инициатива която сте поели,но и хората с такива скъпи коли ги разбирам,много често ми се е случвало да си намирам колата със следи от удар.Спира до теб друга кола отваря си вратата,удря твоята,сваля ти боята и честито отивате на сервиз и сте 120 лв разход
  • 26 comment

    2 0 Отговор
    За такива случаи си има предвидена застраховка "Каско". Няма какво да се оправдаваш. За нарушение на закона оправдание просто няма!
  • 27 ууу

    0 1 Отговор
    до №25 и аз съм страдал от подобни"добросъвестни" водачи или пасажери които си отварят вратите с замах и не ги интересува,че ще ти свали боята,а нали се сещате колко струва боядисването вратата на Бентли,Х6 или Порше.
  • 28 Петър

    0 0 Отговор
    Колега за Бентли не знам,но познавах човек в количка който се возеше в w221 още когато излезе на пазара.Интересното което се случи беше че му лепят някаква лепенка на колата,но не може да си представите реакцията на охраната на мола когато видя че човека си е спрял абсолютно на място.
    Така че идеята ми е че винаги има изключения от многото селтаци паркиращи на местата за инвалиди.
  • 29 робите остават роби завинаги

    0 0 Отговор
    Българите имаме нужда от някакво чуждо робство,за да спазваме законите.
  • 30 георги

    0 2 Отговор
    №26 хахахах какво каско за да ти боядисат вратата трябва да платиш в техният случаи 4-5 хиляди и колата да ти стои в сервиза 10 дена заради нечия немарливост.
  • 31 милен

    0 3 Отговор
    лепете каквото искате,веднъж ще попаднете на точната кола на подходящият собственик или шофьор и ще стане весело.Лепете лепенки на челата на дебелаците в парламента,а не на колите в мола.
  • 32 Едикой си

    0 0 Отговор
    ВИП персони? По скоро това са някакви м..ши.
  • 33 мечката

    0 4 Отговор
    някои хора доста сериозно си рискуват здравето с тези стикери и чак си позволяват да ми слагат снимка от колата в смешната си кампания и коя кола била затъмнена и коя не.....

    Коментиран от #35

  • 34 мечката

    0 2 Отговор
    и коя кола била на Валери, Лубо Ганев...само че и двамата карат коли по 100 бона и едва ли умират от желание да си намерят колите одрани от така наречените софиянци
  • 35 Боричечката до мечката

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "мечката ":

    То не се знае...
  • 36

    0 1 Отговор
    Те хората са умнственни инвалиди, що ги закачате то това е по лошо от другото, ей тука по надолу има един "мечката".
  • 37 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 0 Отговор
    Ами паркират си както са си свикнали на село, на полето там където и да спреш на никого не пречиш кър широк....Идват в големия град но селото си остава в главите им за цял живот. Докато провъзгласяваме за ВИП-персони разни и си избираме такива и за управници нищо няма да се подобри.

    Коментиран от #43

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    НЕДОСЕГАЕМИ СА
  • 40 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    НЕДОСЕГАЕМИ СА
  • 41 Кобрата

    2 1 Отговор
    П.....ска работа, такива като не може да ги изкара паяк заслужават най-малкото една скоба на гумата+ 50 лева и отнемане на точки. А ако и това не помогне, един ''коктейл МОЛОТОВ'' ще свърши добра работа.
  • 42 Oldspice

    2 0 Отговор
    Когато хората имат комплекси ги избиват със скъпи вещи и демонстрация на духовна пустота подплатена с липса на възпитание.
  • 43 пойбо

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    Еее ти всички селяни ги изкара богаташи...А гражданята социално бедни.
  • 44 скар фейс

    0 0 Отговор
    Това ни е до добре понзато в родината във всеки един аспект. Така наречените ВИП-ове (разбира се, че не са такива) им е внушено, че те са над всеки друг, защото в държавата корупцията е достигнала критични граници, която е следствие на тоталната ликвидация на социалността й, което довежда до голямо развитие на сивия сектор, в който се намират (почти) всички собственици на возилата от снимките. Някой от тях дали плащат данъци и ако да, колко от тях и на кого?! И от тук извода е: ами защо пък да не спират където си поискат, някой да ги спрял или санционирал? За мен лично разликата между тях и полицията (като иснтитуция) е, служебната кола със синия буркан - доказателството е 3-тъа снимка.
  • 45 grajdanina

    0 0 Отговор
    i az karam sravnitelno skup avtomobil no tova e strashna prostotiq,to verno che i molovete sa pulni s invalidi no vse pak ne bih si pozvolil tochno takova parkirane
  • 46 Dex

    0 2 Отговор
    Отворете страницата на групата и вижте какъв е цирк.
    Всички коментират само по-скъпите коли и си избиват комплексите.
    Номерата на колите и имената на собствениците са изписани, а тия, които слагат тия стикери се крият и не си дават информацията. Защо ли ? Вие сте същите мишки като тия, които паркират така!!!

    Коментиран от #50

  • 47 само селяните карат хонда

    0 0 Отговор
    уви колегата е прав
  • 48 КОТАРАК

    0 0 Отговор
    Къде са мишките?!Казвайте веднага.
  • 49 Аз съм

    1 0 Отговор
    Аз също съм против паркирането по този начин . Живея на много оживена улица , няма къде да си паркирам колата освен на тротоара , но паркирам по начин , че да може спокойно да мине майка със количка или трудно подвижен човек . Не казвам , че моето паркиране е правилно , но просто няма къде да си спирам колата .
    Със радетелите за паркирането и спирането за кратък престой , спирам до тук .
    Защо не направите снимки и на животинските изпражнения по улици , тротоари , паркове и градинки , колко от вас имат кучета и като ги разхождат им събират л..ната . Замислете се и над това , а мога да дам още куп примери за неуредиците и абсурдите в нашата държава .
    Лека вечер на всички .............
  • 50 Мишката

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Dex":

    Ако почна да драскам глупости под псевдонима Dex сигурно и аз щях да мина за ГОЛЯМ МЪЖ.

    Коментиран от #55

  • 51 правда

    3 0 Отговор
    И аз имам джип и то нов от магазина,но спазвам правилата толерантен съм на пътя,защото съм си изкарал парите с труд не от гърба на някой.Така,че като правите коментари моля без обиди.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 bata

    1 0 Отговор
    Покажете им номерата по кат и дано някой се сезира.
  • 54 W222

    0 5 Отговор
    ТОЗИ КОЙТО СНИМА СКЪПИТЕ КОЛИ СИ ПРОСИ БОЯ

    Коментиран от #62

  • 55 Dex

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "Мишката":

    Засегна ли се, мамин ? Това е положението. Не сте по-различни от тия, които плюете, че не паркират правилно.
  • 56 о да

    1 0 Отговор
    ...българските "VIP" б....ци!
  • 57 Карл

    1 0 Отговор
    В БГ думата "VIP' няма. Тези хора които парадират да са VIP са временно популярни или Временно Имащи Пари. И понеже всички знаем, че първата ни работа като натрупаме парички е да почнем да парадираме, си купуваме скъпа кола (Ако останат пари и по-сносно жилище) и почваме да търсим еФтина публичност. Хората които се възприемат като VIP са такива защото останалите са им позволили. Ако обикновен човечец с невзрачна колица спре на инвалидно място, веднага нахъсани момченца тип СОТ охрана отиват да се разправят. Защо това не се случва и със скъпите коли, които нямат право да спират там? Защотото ние позволяваме това да се случи. Истинските VIP персони, се пазят много старателно от такива прояви :)

  • 58 БУМЕР КАМОР

    0 2 Отговор
    i az moita lada ia spiram tam i da vimavat da ne mi ia nadraskat che kato se varna s sekretarkata nikolinka ot mola leleeii
  • 59 Младен Аир

    1 0 Отговор
    Солидни глоби и отнемане на точки е истината,но да има и кой да глобява.Иначе другата истина, е че кучетата си лаят но кервана си върви.
  • 60 Юло

    0 0 Отговор
    Истината е един дебел и голям пирон и от край до край!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "W222":

    Не забравяй, че тия със скъпите коли и те ядат бой понякога, че и по лоши работи им се случват на големите тарикати.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 999999

    1 0 Отговор
    Бг чукундури!Прости Балкански диваци:-))
  • 66 zama

    1 0 Отговор
    Випове са само на пари иначе по акъл и обноски - пълни .... !!!!
  • 67 Майтапа

    1 0 Отговор
    Абе немам думи просто голем резил сме че търпиме !!!
  • 68 Якия

    0 0 Отговор
    Цялата държава е на тоя хал, нема как "ВИП-вете" да са примерни - няма шанс.
  • 69 назор

    1 0 Отговор
    Випове са щото се шуми около тех, иначе са си пълни тъ...ри.
  • 70 Вулев

    0 0 Отговор
    Това е просто безобразие! Моя близка роднина е инвалид и ми е преотсъпила картата си за безплатно паркиране в синя зона. Логично е, че след като мога да паркирам за 4 часа, а не за 2 като останалите водачи на общо основание, при това безплатно я ползвам в центъра. Но в Мола е абсолютно безобразие, безочие, простотия и наглост да се паркира по този начин! Това е просто безобразие! Няма никакви привилегии в Мола- там не плащаш нищо, защо по дяволите го правят?!?! Хората наистина им трябват тези места, защото се придвижват трудно, а те спират огромните си черни джипове и лъскави кабриолети върху тях- дори не мога да проумея защо! В центъра има смисъл, защото избягваш плащането и можеш да седиш дълго време, но в Мола е просто ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да се прави това!

    Коментиран от #75

  • 71 гост

    0 0 Отговор
    Няма проблем. На следващите изори не гласувайтне. Да видим кой ще ги снима.
  • 72 КОНСА

    0 0 Отговор
    Това не е "ВИП" това си е манталитет.
  • 73 ХХХХХХХХХХ

    0 0 Отговор
    То е от ясно по ясно.Само див балкански чалгар задължително с допотопен разпадащ се немски кашон може да бъде такъв простак.
  • 74 tost

    0 0 Отговор
    След като се имат за инвалиди(УМСТВЕНИ),нека да паркират,жалкото е че институцийте бездействат,вместо да понапълнят държавната хазна.
  • 75 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Вулев":

    Вулев не, че се заяждам, но по-добре не пиши глупости за да не ти се смеят хората:
    "Логично е, че след като мога да паркирам за 4 часа, а не за 2 като останалите водачи на общо основание, при това безплатно я ползвам в центъра".
    колко пъти си возил своята роднина с автомобила си? заради такива като теб най-много се нервят хората.... имал карта и щял да я ползВУВа!!!!
    къш в периферията: "В центъра има смисъл, защото избягваш плащането и можеш да седиш дълго време"

    Коментиран от #78

  • 76 W222

    0 0 Отговор
    НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ НЕ САМО БОГАТИТЕ НАРУШАВАТ ПРАВИЛАТА.ОСОБЕНО АКО СЕ ГОВОРИ ЗА КАРАНЕ С ВИСОКА СКОРОСТ,ОТНЕМАНЕ НА ПРЕДИМСТВО ИЛИ АКО ТРЯБВА ДА ПРЕСЕЧЕШ НЯКЪДЕ ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ НАРЕДИШ ОТ ЕДНА ЛЕНТА В ДРУГА ХОРАТА СЪС СКЪПИТЕ КОЛИ ТЕ ПУСКАТ ДА МИНЕШ ИЛИ ПРЕСЕЧЕШ А ТЕЗИ С ЕВТИНИТЕ ВЕДНАГА АКО СЕ ОПИТАШ ДА ПРЕСЕЧЕШ ПРЕД ТЯХ ИЛИ СЕ ПРЕМЕСТИШ В ТЯХНАТА ЛЕНТА И ПОЧВАТ ДА ТИ СВИРАТ.АЗ ДОРИ МНОГО ПЪТИ МИ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА ПУСКАМ НЯКОЙ СЪС СКЪПА КОЛА ДА МИНЕ ПРЕД МЕН АКО ЧАКА НЯКЪДЕ ДА СЕ НАРЕДИ В МОЙТА ЛЕНТА ИЛИ ОБРАТНОТО АЗ ДА СЕ НАРЕДА В ТЯХНАТА И МЕ ПУСКАТ А ТЕЗИ С ЕВТИНИТЕ КОЛИ НЕ ПУСКАТ И АКО ПРОБВАШ ДА МИНЕШ В ТЯХНАТА ЛЕНТА И ВЕДНАГА ПОЧВАТ ДА ТИ СВИРАТ И АЗ ПОЧВАМ ДА ГИ ПСУВАМ *КАКВО СВИРИШ ВЕ * ДОРИ КОГАТО ИМА ПОЛИЦАЙ НЯКЪДЕ ПРЕСВЯТКАМ САМО НА ХОРАТА С ХУБАВИ КОЛИ ЗАЩОТО ТЕЗИ С ЕВТИНИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГИ ПРЕДУПРЕЖДАВАШ.ТАКА ЧЕ ТЕЗИ С ЕВТИНИТЕ КОЛИ СЪЩО НЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА И ДОРИ СА ПО ОПАСНИ ОТ ТЕЗИ С ХУБАВИТЕ И СКЪПИТЕ ЗАЩОТО СКЪПИТЕ И НОВИ КОЛИ ИМАТ МНОГО ПО ДОБРИ СПИРАЧКИ АКО ТРЯБВА ДА СПРЪТ И ИМАТ СИСТЕМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ КОИТО ПРИМЕРНО ТЕЗИ КОИТО КОЛИ ОТ ПО 5-10 000 ЛЕВА НЯМАТ

    Коментиран от #79

  • 77 Мартин

    0 0 Отговор
    Тези със скъпите коли мога да ги разбера донякъде- спонсора като ми даде да карам SLK няма да го спирам до някакви трошки на тесните места някой да ми очука боята. Ама тия с бръкмите за по 2000- 3000 лв. за какво го правят?!
  • 78 Вулев

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "qwerty":

    Аз живея в ТОП центъра, ама както знаеш синята и зелената зона е доста голяма и обхваща почти всички централни части. В периферията ходи да спираш ти! А ти не си никой, че да ти давам отчет кой кога и по какъв повод возя, да не работиш в ЦГМ-то да раздаваш талончета за паркиране?
  • 79 W221

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "W222":

    Дефинирай "хубава кола" 10 годишна S класа на 250 000 км? Или 15 годишен Кайен кат' на Ана Баракова в Мола?
    Щото за 10- 11 хиляди мога да си взема примрно Рено Клио / Пежо 208 / Ситроен Ц3 и т.н. от 2013 на 2 години и на 40к. километра "като нови"

    Коментиран от #82

  • 80 Гост

    0 0 Отговор
    До W222

    ами си и неграмотен!
  • 81 фен

    0 0 Отговор
    Кайена е на ники ,,машината'' фитнеса
  • 82 W222

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "W221":

    МИ S КЛАСАТА И КАЙЕНА ЗА МЕНЕ СА ХУБАВИ КОЛИ.ТЕЗИ КОЛИ НА СНИМКИТЕ ЗА МЕНЕ СА ХУБАВИ КОЛИ.НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СА НА 50 000 ИЛИ 250 000 КИЛОМЕТРА ОСТАВАТ СИ ХУБАВИ.И ТЕЗИ КОЛИ ЗА КОИТО КАЗВАШ КЛИО,208 ИЛИ Ц3 МОЖЕ ДА СА 2013 И ДА СТРУВАТ КОЛКОТО ЕДИН 15 ГОДИШЕН КАЙЕН ИЛИ ЕДНА 15 ГОДИШНА S КЛАСА НО ЗА МЕНЕ ТЕЗИ КОЛИ СА ХУБАВИ А НЕ НЯКВИ СИ ЦИТРОЕНИ,ПЕЖА ИЛИ РЕНА
  • 83 leon

    0 0 Отговор
    Ако си мислите,че една 10-15 годишна кола от среден клас не може да бъде в по-добро състояние от 4-5 годишна S класа, мноого се лъжете.

    Коментиран от #84

  • 84 W222

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "leon":

    АЗ ТОЧНО КАЗВАМ ЧЕ ПРИМЕРНО ЕДНА 10-15 ГОДИШНА S КЛАСА ИЛИ КАЙЕН ЗА МЕНЕ СА МНОГО ПО ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО ЕДНА 2-3 ГОДИШНА КОЛА КОЯТО СТРУВА КОЛКОТО КАЙЕНА ИЛИ S КЛАСАТА
  • 85 Veselin Hristev

    0 1 Отговор
    Кайена е номер едно, (след певицата Ивана) това е благодарна кола особено ако е с 4,5 /В8, минава с 40лв бензин има няма около 17км.
    Пиленца да ви кажа честно има само една баровска кола на снимките и това е Бентлито и то не щото е нещо повече от обикновена кола ами щ'от е Бентли.
    Па тааа тъпотия за клиота и 208-ци и ц3-ки ли там к'ви бяха просто си заслужава да се напише на лист 200 пъти с големи букви (ИЗТЪРВАХ СЕ ).
    Единствено се възмущавам от това с инвалидите щото все пак са хора в неравностойно положение.

    п.п. Много ми е интересно за тези 10-15000 лв които си говорите ако се наврат в една Е30-ка с един мотор 4,4от Х5 дали ще има поне една от тези суперкари на снимката да и стъпе на поне едно от изискванията на автомобилостроенето като Ускорение, Максимална скорост, Динамика, КПД и тнт.

    п.п. За хейтърите които ще пишат кво съм виждал и кво не за кайена знам от личен опит:

    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21416035897489604&slink=8z6pkr


    Коментиран от #86, #96

  • 86 Възмутен

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Veselin Hristev":

    Айде малко се съвземете, какви са тези оценки, какви са тези характеристики! като албанците сте- дето автопарка е 90% Мерцедеси 15-та употреба от Германия с нееднократно превъртани километражи на възрастта на децата им! Безобразие! Като ти гледам аватара с това раздрънкано BMW с някакви ваденки по капака просто не се излагай да коментираш! А онзи раздрънкан 11 годишен Кайен просто по- добре не го показвай! Ходи да си слушаш Ивана в Люлин и си мисли колко си гъзар! Всеки трябва да си знае мястото! Аман от псевдо випаджии!
  • 87 Гост

    3 0 Отговор
    Абе нормални ли сте?????????/Темата е за неправилно паркиране на инвалидно място ,а не за това коя кола харчи повече или по малко!Намерете си форум за Кайени,s класи,и си мерете п.......тките,и комплексите!
  • 88 Костадинова София

    1 0 Отговор
    ДИСКУСИЯТА СЕ ЗАВЪРТЯ..КОЙ КАКВА КОЛА КАРА,КОЛКО Е ГОДИШНА,КОЯ Е ПО ДОБРА И Т.Н.
    ТЕМАТА НА РАЗГОВОРА Е ЗАЩО СЕ СПИРА НА МЯСТО ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ?ТЕЗИ ХОРА,КОИТО СА КРАЛИ НАИСТИНА СА УВРЕДЕНИ ПСИХИЧНО И МОРАЛНО!СУПЕР ГОЛЕМИ ГЛОБИ ЗА СПИРАНЕ НА МЯСТО ЗА ИНВАЛИДИ.САМО ГОЛЕМИТЕ ГЛОБИ И ВЗИМАНЕ НА КНИЖКАТА ЩЕ ГИ НАУЧИ НА РЕД И ДИСЦИПЛИНА!
    АЗ МИСЛЯ ЧЕ,ТОВА Е АРОГАНТНО И ЦИНИЧНО ДА СЕ СПИРА НА МЯСТО ПРЕДНАЗНАЧЕНО ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ.ИНВАЛИДИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ДОСТА ОЩЕТЕНИ ОТ ДОСТА ПРИВИЛЕГИИ А,СЕГА И МЯСТО ЗА ПАРКИРАНЕ НЯМАТ.НАГЛОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ!!!
  • 89 Венци

    0 0 Отговор
    Ами ако някои от тези хора са инвалиди ?
  • 90 mathur

    0 0 Отговор
    Защо им криете номерата на ХИТРЕЦИТЕ?? Тук ги има всичките , който иска да се включи - https://www.facebook.com/antinagli
  • 91 todor

    1 0 Отговор
    браво на инициаторите предлагам да не се крият номерата на автомобилите и да се продължи с паркиране по тротоарите и зелените площи.а когато снимките са с дата и час да се приемат като доказателство за пред съд.
  • 92 Lupo

    1 0 Отговор
    Да си без грам мозък, си е висока степен инвалидност. Затова смятам, че правилно използват определените за паркиране места.гг
  • 93 sirenie

    0 0 Отговор
    Бентлито е на Валери Божинов ..
  • 94 пфу

    0 0 Отговор
    какви випове са тия, бе?
    випове само в жълтата преса!
  • 95 дег

    0 0 Отговор
    Знакът за инвалиди с физически или психически недъзи се отнася ?

    Коментиран от #103

  • 96 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Veselin Hristev":

    i az kato tebe mislia che lada e nai gazarskia avtomobil. vijdam che si dovolen ot lada nivata na snimkata

    Коментиран от #106

  • 97 бургазлия

    1 1 Отговор
    Аз не ги обвинявам че са паркирали на мястза инвалиди .Водачите не са виновни защото местните управници разрешиха и разпродадоха на свои хора строителни предприемачи да застроят де що празно място или пък ги оградиха за общински паркинги да печелят и си издържат персонала.
    Всички улици са платена зона дори и пред собствият си дом не можеш да спреш да си разтовариш багажа до като спеш и като хиена налита общинаря със скобите или паяка довтасва ужас е в Бургас.
    Азсъщо съм с процент на инвалидност но не претендирам въпреки че имам стикер а обвинявам градската управа .
  • 98 123

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "lost paradise":

    6tom ima pat i toi e v 4asten imot ako sobstvenika zaiavi 4e iska da se vzeme otno6enie se vzema ako otkaje ne se vzema otno6enie
  • 99 Миро

    0 1 Отговор
    И аз смятам че вината не е в шофьорите, а в общинарите които заради рошвети разрешават презастрояването на градовете. И узаконяват сгради, без да се предвиждат паркоместа...
  • 100 Реалист

    1 0 Отговор
    За да не се изживяват като недосегаеми Решението е евакуаця на нарушителите на паркинг в Световрачене и глоба 1000лв, за второ нарушение 3000 и така докато не ги дресираме.
  • 101 Тонико

    1 0 Отговор
    Предизвикват съдбата........
  • 102 PORSCHE

    1 0 Отговор
    V tazi durjava zakonite vajut edinstveno za tezi koito plashtat danucite. NE vajut za xora koito karat taka da se nareche VIP avtomobili. Da li shte ostavite nomerut na nqkoi avtomobil ne zakrit nqma da e golqmo znachenie. Shte vi dam e edna edinstvena prichina. Dori nqkoi koito i da e grajdanin otide v sadu za da zavede delo sreshto chovekut koito e parkiral ne pravilno s dokazvaneto na snimkov material s data i chas vkluchitelno nomerut na prevoznoto sredstvo da ne e zakrit shte stane po losho. Ima edin zakon v koito glasi che izpolzvaneto na snimka na koqto sobstvenikat e bil snimam ili negovoto prevozno sredstvo nqmat dogovor s fotografut koi da ima pravq vurxo snimkata sobstvenikat moje da zave delo zaradi tova che ste go snimali nego ili negoviq avtomobil bez negovoto pravo. Nqma znachenie da li e sprql kato IDIOT ili ne. Nai malkoto shte razberat koi e podal snimkite v suda i shte mu schupqt krakata. Takache v tazi durjava dokato ima podobni xora s skupi MPS-ta i se pravqt che sa nad zakona smisul nqma v koeto i da e otnoshenie. Za tova sme i na tova deredje za tova i ciganite si pravqt kakvoto si iskat i se radvat na tova che niq si plashtame redovno vinetki, danuci i sme taka. Iskreno se izvinqvam che pisha na latinica.
  • 103 Красимир Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "дег":

    Тези на снимките определено са мозъчни инвалиди.
  • 104 патриот

    1 0 Отговор
    Нямам какво да добавя-репортера Радослав Славчев бе абсолютно изчерпателен. Прост народ-слаба държава-ТОВА СМЕ НИЕ
  • 105 Autohouse Randm

    1 1 Отговор
    V BG e kato v Rusia.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 жоро бекъма

    2 0 Отговор
    на кой му пука и на кой можеш да се оплачеш от небивалиците в нашата родина
  • 111 Steliyan

    1 0 Отговор
    Zashto kriete nomerata na naglqrite,ostavete gi da gi vidim ?!
  • 112 красимир

    1 0 Отговор
    Щом подкрепяте кампанията, защо не показвате номерата на автомобилите? Май само си чешете езиците.
  • 113 жоро бекъма

    0 0 Отговор
    и какво като видите номерата призовка ли ще му пратите ,нали ви казах на никой не му пука кой къде паркира като няма кой да му каже нищо !!!Ул Раковски е заето цялото платно от бакшишите спират на пешеходната пътека на пл Славейков на кръстовище и на никой не му пука след 8 вечерта контрол просто няма !!!Значите са толкова големи в изорящо ЖЪЛТО но,,,,
  • 114 Graf Von Popoff

    2 0 Отговор
    Ае и патрулката ли е VIP?
  • 115 antrax

    0 0 Отговор
    VIP персони ха-ха-ха-ха. Търкалям се от смях с това определение. Какъв елит само. Чалгаджии, семкаджии, горублянски дилъри.
    Не е правилно но ако започнем да чупим стъкла и пукаме гуми мисля ще има ефект. Такива не разбират от дума а само от груба сила. Има и друго решение но политиците са същите и няма да го направят. При такова нарушение вдигат ти колата, конфискува се и не се продава а директно на отпадъци та да видим кой-кого.
  • 116 Любомир Ковачев

    1 0 Отговор
    тези хора как може да паркират така баща ми е инвалид аз работя на важен общински пост всеки в мойто село паркира как си иска
  • 117 Autohouse Randm

    0 1 Отговор
    kukite i te v kiupa
  • 118 88888888888

    0 0 Отговор
    Аз, не мога да разбера като нямат пари ИНВАЛИДИТЕ какво правят в мола.... и съм 100 % сигурен че място за тях винаги има....
  • 119 6666111

    1 0 Отговор
    Не с лошо към тези хорица,те също са инвалиди(МОЗЪЧНИ)!!!:D