Last news in Fakti

5 Март, 2015 08:54, обновена 6 Март, 2015 10:07 13 368 42

Honda Civic Type R счупи рекорд на "Нюрбургринг"

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • нюрбургринг-
  • рекорд

Новото поколение на горещия хечбек Civic Type R стана най-бързият автомобил с предно предаване на култовата писта "Нюрбургринг". Honda публикува филмче, което документира как бегачката завърта обиколка на Северната дъга за време 7 мин. и 50.63 секунди.



С постижението си напомпаният хеч подобрява с почти 4 секунди рекорда на досегашния шампион Renault Megane RS 275 Trophy-R. През лятото на 2014 г. френският модел успя да си върне титлата от Seat Leon Cupra с време 7 минути и 54.3 сек.



От Honda споделят, че новото върхово постижение за кола с предно предаване е регистрирано в рамките на заключителната фаза от тестове на прототипа, екипиран серийно. Японците обаче признават, че с цел намаляване на теглото са демонтирали климатика, озвучителната система и пасажерската седалка. Освен това рекордният Type R е бил оборудван с предпазна клетка в купето.



Горещата версия на новия Civic, която дебютира в Женева, е снабден с 2.0-литров четирицилиндров турбодвигател от семейството VTEC Turbo с мощност 310 к.с. и въртящ момент 400 Нм. Моторът е комбиниран с шестстепенна механична трансмисия. Type R спринтира от място до 100 км/ч за 5.7 секунди, а максималната скорост достига 270 км/ч.

Технически характеристики и разход на гориво за моделите на Honda , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 3 Отговор
    Браво на хонда, обаче лично аз се надявах това време да е повече от 4 секунди
  • 2 Хондю

    6 0 Отговор
    Я, Шмекера похвали японците. Някой да не ти е откраднал профила. :D
  • 3 некойси

    4 0 Отговор
    Yeah baby!!!
    Това умеят най-добре, да чупят рекорди и стереотипи.
    От всичките производители на автомобили те са най-различните.
  • 4 gost

    1 4 Отговор
    махнали седалката климатика и стереото, а с тях дали щяха да постигнат такъв резултат...
  • 5 pilpt

    1 4 Отговор
    то положината обурудване в купето го няма,предната седалка,климатика,стереото.За какъв рекорд говорим,при рено меган цялото обурудване си беше в колата
  • 7 Дошo

    3 1 Отговор
    Японците обаче признават, че с цел намаляване на теглото са демонтирали климатика, озвучителната система и пасажерската седалка. Освен това рекордният Type R е бил оборудван с предпазна клетка в купето.

    Със свалянето на климатика, седалката и музиката са компенсирали теглото на клетката.Толкова ли е сложно да се сетиш?Хайде не философствай, че не ти се отдава.

    Коментиран от #8

  • 8 Shmeker

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дошo":

    Реното, сеата и т.н. всички дето до сега държаха рекорда бяха махнали тия неща. Сета Хонда е нормално да го направи за да е честно.
  • 9 ярослав станчев

    4 1 Отговор
    Не започвайте пак с плюенето.
    Времето,което е дал Тип Р е от май 2014г. и е реално.Но го няма в официалните времена на Нюрбургринг,защото колата не е серийна,а прототип,макар от Хонда да споделят,че е идентична със серийната.Вярно е,че са махнали някои неща от купето,но са сложили клетка за по-голяма безопасност.Гумите не се знае какви са точно,Хонда казват,че са от голям европейски производител,но кой точно няма информация.
    Няма и трета официално сертифицирана страна,която да засече времето на обиколката,Хонда сами си засичат,затова и рекорда е неофициален,като онзи,който направиха с тунингованото Мини.
    След премиерата в Женева от Хонда най-вероятно ще направят официален опит и при сегашното показано време сигурно ще има размествания в сегмента на най-бързите хечбеци с предно.
    Ще става интересно.

    Коментиран от #10

  • 10 Shmeker

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "ярослав станчев":

    Много ясно че ще са с европейски гуми, ако са с японски 1 мин. назад ще даде

    Коментиран от #11, #13

  • 11 любител

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":

    Ти си супер зле!
  • 12 VAG

    2 0 Отговор
    Всяка кола, която не е от ваг групата заслужава уважение. Ето, хората без много шум постигат успехи, а не като ония напълно грозен и безсмислен ваг купра, дето само вдигаха шум около него и го превъзнасяха до небесата, а то дори на кола не приличаше!!!
  • 13 олеле

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":

    Bridgestone май няма да ги остави 1 мин. назад,а? Хайде слагай едни Rosava на Венто-то и ще си с най-добро време от вас до Лидл...

    Коментиран от #27

  • 14 Ехаа

    2 0 Отговор
    Хондата е велика!!!
  • 15 Volkswagen

    1 3 Отговор
    До коментар #12 от "VAG
    Моляте ходи на ДОКТОР че май здраво си си ударил главата. Volkswagen e №1 бе. САМО VAG!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 16 VAG

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от " Volkswagen":

    Ти наистина не си добре!!! НИКОГА ваг!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 HONDA CBR1000RR

    3 0 Отговор
    БРАВО БРАВО БРАВО, ХОНДА СИ Е ХОНДА.........
  • 18 Росито

    2 2 Отговор
    Предният ми приятел излезе доста невеж малоумник, реши да си купи Volkswagen и му бих шута, това си е подигравка дори с дупките по асфалта...........браво на Honda.

    Коментиран от #19

  • 19 Виктор

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Росито":

    Добре че си го оставила ти,щото той щеше да те остави с тъпите ти изказвания
  • 20 вуяя

    2 1 Отговор
    отново размазват....ХОНДА е номер 1...ридайте вагаджии
  • 21 Име:

    1 0 Отговор
    ХОХОХОХО. Сивика пръска. Супер време, много добро поведение на пистата. Могат и още обаче!
  • 22 DARK

    2 1 Отговор
    Няма какво да се ридае да пуснат 1:1 версия както е била колата за рекорда.Без пътническа седалка без климата , озвучението и със роллкейджа който добавя доста осезаемо подобрение в поведението на колата в завой.Рено поне си пуснаха версия отиваш в шоурума и си взимаш готова настроена бегачка.
  • 23 drdrdr

    0 0 Отговор
    Еееее... всички забравихте рекорда на Порше как беше постигнат. Имаше и там някакви "подобрения" от сорта на орязване, ама никой не ги коментира тях.
  • 24 Обективен

    1 0 Отговор
    "Великото" Бмв м4 върти Ринга за 1:52,гоуема бигачка,гоуема реклама падна във всички ревиута включително и в мега нагласения Топ гиър...

    Коментиран от #26

  • 25 само голУфо

    2 1 Отговор
    ваг-.ните като видят ХОНДА и се разпенят като ..., плюмчат се, мокрят се, ама не та не, от гоУф-ут по убаво нема.
  • 26 Xterminatorable .

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Обективен":

    Не виждам защо намесваш М4 в темата за хечове с предно предаване? Не разбираш май разликата когато производителя прави обиколка в опит да счупи рекорд, на ръба на възможностите на автомобила и когато някой журналист пробва възможностите си. 7:50 за хеч с предно е достойно за уважение, но спортно купе с 430 коня е способно на доста повече, ако е в правилните ръце.
  • 27 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "олеле":

    Ми да си бяха сложили бриджстонки ве, що слагат конти или мишелин което е било там?

    Коментиран от #41

  • 28 Меган

    1 0 Отговор
    Странно, на клипа пише Май 2014, рекорда на Мегана е след това.
    Освен това тук https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/ няма Civic ... единствената Хонда е на 93-място след Мегана.
  • 29 Обективен

    2 1 Отговор
    Ари ва,кай чесну,хахаха http://fastestlaps.com/tracks/nordschleife.html
    Относно гумите,мисля Фалкен,Тойо,Йокохама са се доказвали не веднъж в моторните спортове,а това че производители като Мишлен и Пирели плащат като луди за реклама и искат да са на всяка манджа меродия е друг въпрос.... А за реното....ми то заводски си излиза без задни седалки бе! хахахаха

    Коментиран от #30

  • 30 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Обективен":

    Айде да не говорим как се доказват Фалкен и подобните, още на втория сезон не стават вече.
  • 31 Спас

    0 0 Отговор
    Май 2014!?!?
    Тея оризари за какви ни мислят?
  • 32 Accord

    2 0 Отговор
    Аз карам Хонда, но не ви разбирам за чий са тези спорове.

    Гледайте си здравето, карайте си колите, обръщайте си внимание на децата, защото това е най-важното.

    А коя кола е най-добрата - важното е вие да си я харесвате. Дреме ми за сивика, мегана, Нюрбургринг, Хунгароринг, Монца, Шумахер и световното положение!
  • 33 MeBoosta

    0 0 Отговор
    Ами Гледай си здравето и децата.Хонда е мания
    Има хора който им е интересно какво се случва извън България и се интересуват.Това че ти си попаднал на такава кола няма лошо, Късметлия си , но и нещо повече.Просто не го осъзнаваш а и явно времето за тръпка ти е отминало вече.Големите компании пръскат милиони за да се докажат на световния пазар.Това и направи Хонда с този си модел.Японците отново ни показаха ,че не са забравили какво е спортен японски автомобил даже и да е с предно.Доста от другите компании под времето на сивика малко или мн са нагрубени :).Тепърва ще излиза НСХ и с нетърпение чакам а и не само аз да видим колко шамари ще раздаде
    Поздрави
  • 34 ruby

    0 0 Отговор
    абе като не разбирате от коли за какво се обаждате
  • 35 M52

    0 0 Отговор
    Според мен изглежда сравнително добре Хондата и явно се управлява повече от добре, щом е дала такова време. Едно нещо обаче не мога да разбера - защо Хонда не направят една също толкова добра спортна кола със задно предаване и предно разположен двигател? При положение, че са се доказали отдавна в правенето на спортни коли със страхотно пътно поведение...
    Относно споровете по-долу ще кажа само, че са плод на недорасли и комплексирани мъже/момчета, които най-вероятно са се возили на "чипосан 1.8турбо" голф 4 и са прочели че сеат леон(който си е голф с по-готина визия според мен) е поставил рекорд. От това идват и исказванията от типа "САМО ВАГЕН" и пр. Аз лично съм БМВ фен, имам БМВ и го карам всеки ден, но не мога да кажа на черното бяло. Тая Хонда ще мачка много коли. Мисля така, защото майка ми има предната генерация на сивик 1.8 140 коня, която съм карал доста и която има доста добро управление в завои, и като цяло си седи в пътя.
  • 36 lyubomir

    0 1 Отговор
    za S 2000 ne si li chuval??? driftira mn. po-lesno ot BMW sas sashtite kone

    Коментиран от #37

  • 37 Shmeker

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "lyubomir":

    Дрифтира по-лесно щото е с японски гуми

    Коментиран от #40

  • 38 Василев

    1 0 Отговор
    Тоя пилот прави толкова много грешки в тази обиколка, че не мога даже да си помисля да ги описвам всичките - общо взето се държи като рали пилот на чакъл с 4Х4...

    Коментиран от #39, #42

  • 39 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Василев":

    Не е така
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Олеле

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Shmeker":

    Искам да кажа, че има свестни японски гуми, а не какви да слагат!
  • 42 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Василев":

    Дори и това да е така, то автоматически се превръща в актив на Honda-та.
    Най-доброто време с пилот, който не се раздава много :)
  • 43 роман ценов

    1 0 Отговор
    хонда никога