Last news in Fakti

5 Март, 2015 10:41, обновена 5 Март, 2015 12:18 13 431 7

Шампионът на King of Europe Александър Язов "Матрицата" с видеоклип от сезона

  • дрифт-
  • king of europe-
  • александър язов

Най-известния и титулуван български дрифт състезател Александър Язов "Матрицата" пусна видеоклип с участията му в сезон 2014. През него той отново стана победител в европейския шампионат King of Europe, като повтори титлата си от 2013. За тази година плановете са му да участва и в по-тежкия Pro клас, където конкуренцията е много силна и отборите разполагат с много големи бюджети. Всички знаем, че в моторните спортове това е определящо, но не попречи на Тодор Дунев да спечели Pro шампионата преди няколко години и титлата му бе ужасно недооценена от българските медии, които се интересуват главно от футбол.

Колата на Язов BMW E30 се подобрява постоянно и за този сезон той ще наблегне на увеличаване на мощността. Миналия сезон тя разполагаше с мощност около 300 конски сили от 4.4 литровия V8. За този с помощта на компресор Rotrex и електроника ECU Master се очаква мощността на този звяр да достигне около 450-500 конски сили. Освен това предната и задната част на автомобила ще бъдат премодулирани и ще са изработени от тръбна конструкция с цел по-ниско тегло и по-лесно обслужване при евентуален удар, тъй като в дрифтът контактите са ежедневие. Нека пожелаем успех на този толкова посветен на спорта човек.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ждяш

    2 0 Отговор
    успех на пича :)
  • 2 Крум Янкулов

    2 0 Отговор
    УСПЕХ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ
  • 3 роман ценов

    2 0 Отговор
    успех на човека дано спечели всички етапи от съзтезанието
  • 4 явор

    1 0 Отговор
    респект!
  • 5 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Евала!!!
  • 6 baionzi

    0 0 Отговор
    F.ck football.
  • 7 само селяните карат хонда

    0 0 Отговор
    респект към какво че колата му е доста подготвена а пак това което прави не е толкова чак да не говорим ако колата му е стокова такива самозванци са меко казано смешни