Last news in Fakti

27 Март, 2015 10:45, обновена 27 Март, 2015 10:46 11 154 27

Новата Laguna ще се казва Atalans

  • renault-
  • laguna-
  • atalans

Наследникът на Laguna ще бъде представен на 6 юни 2015 г., но няма да се казва така. Новото голямо Renault ще носи името Atalans ще замести в моделната гама не само прекия си предшественик, а и седана Latitude, твърди френското сп. Auto Plus.

Автомобилът ще бъде построен на платформата CMF, а дизайнът ще бъде изпълнен в стилистиката на Captur и Kadjar. От Auto Plus опровергават слуховете, че Atalans ще се предлага само с триобемна каросерия. Комби със сигурност ще има.

Засега французите пазят в тайна техническите подробности по проекта. През декември Renault обяви мащабно обновяване на моделната гама. Първа точка в програмата заема наследникът на Laguna, а след него ще бъде представено новото поколение на минивана Scenic.

Режията работи усилено и над нова гама бюджетни модели. Тя включва общо четири автомобила, най-евтиният от които ще струва 3 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваг

    0 4 Отговор
    Отпред=Пассат иначе от къде да намерят хубав дизайн.

    Коментиран от #19

  • 2 Кофти

    0 1 Отговор
    Хаха - да, и аз това щях ка да кажа - това "Пасат" ли е или Рено... :Д Странно, защото Рено поне никога не са имали проблеми с иновативния дизайн, но както и да е, нека видим през Юни какъев ще е. Иначе според мен е тъпо да променят името, мисля, че е по-удачно да си е Лагуна, защото има някакви традиции в това (малко или много). Ако се надяват само с едно ново име да хванат повече мераклии - едва ли.
  • 3 VW fan

    4 2 Отговор
    Аз не виждамнищо общо с Пасата ама айде. Това изглежда 5 пъти по-добре
  • 4 Румен Янев

    0 3 Отговор
    Ако ще рено маймуна не атланс а атлантис да я кръстят все си е тая !!! Разхищение на материали от които би се направил добър автомобил!!!То само като го видиш и губиш всякакво доверие в него!!!Само емблемата ме кефи - голяааама та като я видиш в страничното огледало или даваш газ или му даваш път защото не се знае знае ли се

    Коментиран от #5

  • 5 Не с острото

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Янев":

    Не с "острото"! По-принцип за мен рено са мега зле, но тази кола тук е с не лош дизайн. Да съглсен съм че това е рено (демек не е кола, а недоразумение), но поне дизайна и не е лош, признай си :)
  • 6 Румен Янев

    0 3 Отговор
    Да така е ! Добър дизайн и ти бъркаш дълбоко в джоба защото са те заблудили че зад дизайна се крие качество но скоро започваш да чудиш ти ли си орисан зле или в колата има полтъргайст....И да я водиш на бавачки обаче резултата ще е нулев .... гадно е но е истина Нали и МАК беше под техен ... сега пък цакат нисан....А бе да си ковят кочините при мамалигарите и простолюдието да им се радва !!!Дачиата с емблема на отварачка за бира била велика ....А стига бе !!!Е сега ще ме оплюете но рено правеше коли отдавна в миналото а всеки нов модел е зле та зле !!!

    Коментиран от #7

  • 7 аз

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Янев":

    Дачия я правят в Румъния а Рено в Турция.Две качествени марки създадени в страни с хилядолетна история в автомобилостроенето ;););)

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Пешото

    0 1 Отговор
    "Хилядолетна история в автомобилостроенето"
    Незнаех че през 1015та е имало двигател с вътрешно горене
  • 9 ВАГ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "аз":

    Рено франция :) и Турция ги прави ,но това се казва сглобяване.
  • 10 DRDR

    2 0 Отговор
    Davajte si parite za nenormalno golemite bokluci audi i bmw i ne komentirajte ne6ta koito ne razbirate!
  • 11 АЗ

    3 1 Отговор
    Ма какви ги говорите бе! До тука всяка ЛАГУНА е по-добрия автомобил от пенсионерския ПАСАТ.
    Каква е тая секта в България, че Фолксваген са най-добрата кола не ми е ясно.
    На Лагуна и била скъпа поддръжката.......айде сравнете поддръжка и части с Пасат и тогава да видим кое е скъпо и кое е кола за НАРОДА..?

    Коментиран от #12, #17

  • 12 Роман "Маверика"Ценов

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "АЗ":

    Лагуна едвали ще стане кола за българския народ
  • 13 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "аз":

    Хилядолетна история в автомобилостроенето"....Хан аспарух се е возил на рено...Калоян - също...А бе с две думи всички са били на рено !!!А според теб дали не е имало рено и преди Христа ...Сигурно е имало ...то рено си е преди сътворяването на света !!! Най-великата фирма и незнайно защо емблемата и е на женски полов орган...сигурно това е бъдещето .....знам ли ...renault forever
  • 14 profesora

    3 0 Отговор
    Горката Лагуна никога няма да стане по - голям боклук от Пасатите ,Аудитата и другите немски кенефи
  • 15 Златко Пердашиян

    0 3 Отговор
    za badeshtite pliuvachi

    barzam da kaj che mercedes pomaga na renault a ne obratnoto.
  • 16 F4P

    0 0 Отговор
    ...добре,че само за теб...А иначе, аман от "специалисти",дето подочули и тук-таме и видели...
  • 17 танашиба танахака

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "АЗ":

    съгласен съм с теб-на пасатора накрайника струвал 10 лв пък на французина 20 лв-на пасатора го сменяш след всяка зима а на франсето може и на 5-6 години веднъж пък нека ми е 20 лв-с кеф ще ги дам

    Коментиран от #24

  • 18 BENZ

    0 1 Отговор
    tazi marka i Fiat sa nai dolni

    Коментиран от #20, #21

  • 19 ВАГ

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ваг":

    Истината винаги боли.Оставете тия боклуци рено,пешо ,сиктролен и т.н. ,ВАГ е номер 1 !!! да го знаете вие пак може да си натиснете минусите но това е истинатааа !!

    Коментиран от #22

  • 20 Autohouse Randm

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "BENZ":

    s 2 dumi lada po dobriat avtomobil
  • 21 Мони НСА

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "BENZ":

    nai posle tochen komenatar po temata. i az mislia che lada sa po dobri dachia

    Коментиран от #23

  • 22 АЗ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ВАГ":

    Тия глупости дето ги говориш ми звучат като шопска поговорка...!!!
  • 23 BENZ

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мони НСА":

    smeni dilara
  • 24 bob

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "танашиба танахака":

    laguna II една по хубава дупка и трябва и амортисьорите да сменяш, но нека ти е кеф :-D

    Коментиран от #25

  • 25 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "bob":

    Лагуна 2 е много здрава кола откъм купе и окачаване. Най-масовият двигател 1.9дци имам една слабост, която лесно се отстранява и колата става вярна и надеждна.
    Това че повечето български мнения се градят на коли, които са повредени и само закърпени, за да се продадат на пазара, е съвсем друг въпрос.
    Карам такава Лагуна, преди карах ФВ, няма да се върна на ФВ. За цената си колата предлага много повече от конкурентите.

    Коментиран от #27

  • 26 колт

    1 0 Отговор
    Хубава кола е новата кола! Каква ще да е марка. А тук половината мнения са на пубери, дето още не могат да пишат на кирилица, а другата половина защитават 20 годишните си придобивки :)
  • 27 Ростислав Русев

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Дори идея си нямаш, колко си прав! От Renault Laguna 1 phase 1, 2.2dt (1996г.) директно минахме на Renault Laguna 2 phase 2 1.9dCi (2006г.)... Качвал съм се на какви ли не Пасати, Голфове, C220-ки... От Лагундето никое не вози по-добре! Седалките - меки, ходовата част - перфектна, а в сервиз е влязла 3 пъти по повреда и ествествено за смяна на масла, ремъци и консумативи поне 15 пъти... Напълно нормално е! Само малко скърца арматурното табло на новата, но лятото, здраве да е, и него ще оправим... За парите си това са най-добрите коли! Не да ми купувате за по 15-20 хиляди, Мерцедеси от 2000г. Смисъл има ли? Като за 3 пъти по-малко пари си купуваш 6 години по-нова кола, в перфектно състояние... Това е мнението ми за Лагуните - аз съм израстнал в Лагуна, няма как да не я обичам, даже се опитах да саботирам продажбата на старата... Не можах да я прежаля, дори 2 години след това... Айде по живо по здраво, а който не е съгласен да си търти задника в Голфа за 15 хиляди!