Last news in Fakti

18 Април, 2015 08:00 2 153 0

Първият от състезателните Chevrolet Camaro COPO отива на благотворителен търг

  • chevrolet-
  • camaro-
  • copo-
  • performance-
  • drag-
  • драг-
  • шевролет-
  • камаро

За първи път тази ограничена версия на Camaro наречена COPO, предназначена за драг пистата, бе показана на SEMA най-големия тунинг и автосалон, провеждащ се в Лас Вегас. От нея ще бъде произведено ограничено количество от само 69 броя. Първият от тях с номер 001 ще отиде на благотворителен търг тази неделя в Палм Бийч под шапката на "Барет-Джаксън". Цялата сума от продажбата ще бъде дарена на неправителствената организация подпомагаща ветерани Achilles Freedom Team of Wounded Veterans.

Отвън завършено преобладаващо в цвета Abalone White с матовосива предна част и малко оранжево за контраст това COPO Camaro e задвижвано от 5.7-литровия V8 LSX, оборудван с компресор, и с мощност от 555 конски сили. Скоростната кутия е състезателна автоматична тристепенна. Задният мост също е специално разработен за целта, а вътре колата е оборудвана с предпазна клетка със сертификат от американската драг федерация NHRA. Всичко това е сглобено ръчно от Chevrolet Performance.

Всичко това дава предпоставки колата да прави времена на отсечката от четвърт миля в рамките на 8 секунди. Малко са суперспортните автомобили, способни да минат прага на 10-те секунди в рамките на 402-та метра. Странното име на тази машина идва от Central Office Production Order - процес за поръчка на необичайни екстри за модела през 60-те години. Цената на версията още не е обозначена, но по груби преценки ще е около 90 000 долара. Освен това продажбата няма да е свободна, а ще бъде предоставена само на заклети фенове - нещо, с което са известни повече производителите от "Ботуша" Ferari.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА