Last news in Fakti

21 Април, 2015 02:00 2 787 2

"Скандинавски махове" с Фредрик Сорлие

  • toyota-
  • cressida-
  • jzx30-
  • mark 2-
  • drift
След, като през есента на миналата година управлявайки тази Toyota Cressida JZX30 норвежецът Фредрик Сорлие изпързаля всеки от завоите на "Зеления ад" Нюрбургринг сега той се забавлява из самотните скандинавски гори. Тази стара Toyota естествено не е обикновена, двигателят е заменен с такъв от Toyota Supra, но в атмосферния вариант с мощност от 207 конски сили измерени на колелата при тегло на колата от 1090 килограма. Явно тези цифри са достатъчни за огромни дози забавление. Окачването също е преработено тотално, като ъгъла на завиване доближава 70 градуса, за справка стандартните коли с предно предаване и 4х4 имат ъгъл на завиване средно до 30 градуса, а колите със задно предаване около 40 градуса. Хубавата девойка, която му помага с описване на завоите не е случайна, Каролин Енг е професионален рали навигатор.
Относно скандинавския мах, това е техника за подвеждане на колата към презавиване или дрифт с рязко и късо движение с волана преди завоя в обратна на неговата посока, като за усилване на ефекта може да се добави и леко натискане на спирачката за пренасяне на тежестта на автомобила в предната му част.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    0 0 Отговор
    И тая статийка както повечето хубави статий напоследък във Факти.бг ще си остане с малко коментари. Като че ли повече ни харесва да коментираме класации, неизлязли модели и съперничество между марки или руски недоразумения, вместо да се кефим на самото каране и добре направени автомобили.... Български автоманяци, кфо да ги прайш....
  • 2 Jordan

    0 0 Отговор
    Ако клипът беше с BMW, щеше да има около 30-40 оментара от типа:
    BMW са най-велики, върви най-много и др. такива