10 Май, 2015 09:00 3 525 0

Toyota RAV4 за рали състезания?

  • toyota-
  • rav4-
  • rallye-
  • rally-
  • ryan-
  • millen
От Toyota явно искат да се включат доста сериозно в моторните спортове в началото на годината обявиха рали автомобила GT86 CS-R3, която да атакува в класа с един задвижващ мост, видяхме и много тестове на Yaris WRC, а сега това е прясно представената Toyota RAV4. Тя ще се включи в повечето етапи от 2015 Rally America и други ралита по света. Странното е, че и тя ще бъде в класа с един задвижващ мост.
Пилот на RAV4 ще бъде спечелилият миналогодишното Баха 1000 с Toyota Tundra TRD Pro Райън Милън. Това е може би една от най-известните моторспорт фамилии начело с офроуд легендата Род Милън и небезизвестния дрифт пилот Рис Милън. Започнали с напълно оригинална Toyota RAV4 те са я олекотили с над 230 килограма, добавена е и предпазна клетка, спортно окачване TEIN и състезателни гуми BFGoodrich.
Мощността остава незасегната 176 конски сили от 2.5 литровия четирицилиндров двигател и оригиналната трансмисия. Това все пак е доста интересна машина не се е случвало да виждаме RAV4, в каквато и да е форма на състезания. С този кросоувър все пак се предполага, че ще отидете до близкия супермаркет, на работа или почивка без особен разход на гориво.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА