Last news in Fakti

21 Май, 2015 15:44 10 465 17

FIAT Aegea заменя Linea

  • fiat-
  • aegea-
  • истанбул 2015-
  • linea

На автосалона в Истанбул се състоя официалната премиера на новия седан на FIAT и Tofas, който ще замести успешната Linea. Моделът, разработван в продължение на три години от екип от 2 000 души, ще се произвежда в Турция.



FIAT Aegea е дълъг 4 500, широк 1 780 и висок 1 480 милиметра при междуосие 2.64 м. Това го прави 96 мм по-къс, 50 мм по-широк и 14 мм по-нисък от Linea. Разликата м колесната база е 37 мм в полза на Aegea. Багажникът поема 510 литра.



Новият "фич" ще се оборудва с два дизелови мотора от семейството Multijet II и два бензинови агрегата с мощност между 95 и 120 к.с., които ще се комбинират с механична или автоматична трансмисия.



Експлоатационните показатели на двигателите ще станат ясни на малко по-късен етап. Засега италианците споделят единствено, че дизелите ще харчат под 4 литра нафта на 100 км.



Aegea ще може да се поръча с мултимедийна система Uconnect с петинчов сензорен екран, Bluetooth, гласови команди, AUX-вход, USB-порт и навигация TomTom. Ще се предлага и камера за движение на заден ход.



Наследникът на Linea ще се бори за клиенти с новата Skoda Rapid, чиито размери са приблизително еднакви. Aegea ще се продава в над 40 държави, но засега цената остава тайна.

Подробни технически характеристики за Fiat Linea - ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
  • 2 европеец

    0 3 Отговор
    изглежда много добре! да видим колко ще струва и колко пъти на седмицата ще се чупи....
  • 3 дедо Либен

    1 1 Отговор
    Браво на турците.. Няма какво да не произвеждат. Тоя Фиат е страхотен като визия и пропорции. Вътре - по таблото е могло да се постараят повече, но всичко е до вкус.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Ако се задържат до цена от 20-22х. лв с добро оборудване, то ще е страхотна оферта на фона на това което се предлага в момента.
    В днешно време няма значение къде е сглобена, частите са едни и същи. А турската фабирка е наскоро обновена за милиарди, защото разчитат тази кола да е бестселър.
    Напишете пак статия за този модел когато пристигне при българските дилъри с крайна цена и тест драйв. С удоволствие ще я тествам, Шкода рапид е много скучна отвътре, направо да не ти се влиза, а външният дизайн е добре.
    Този Фиат има и външност, да се надяваме и качествена вътрешност.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 ехх

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    няма как - не може да е с такава цена, за жалост.
    цените на колите летят нагоре с всяка изминала година.
  • 6 дедо Либен

    1 0 Отговор
    Егея ще е поне 25-26 х.лв. - за бензинките. Защото освен ДДС, ще има и мито.
    ..
    Вече трети път я разглеждам.

    Коментиран от #8

  • 7 Кобрата

    2 0 Отговор
    Не е лош FIAT-ът
  • 8 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "дедо Либен":

    И аз така бях предположил в предишната публикация за тоя седан. Освен това предрекох, че ще е аналог на Renault Fluence.
  • 9 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    kade e zlatistia
  • 10 Златин Славчев

    0 0 Отговор
    e gati mnogo e iako tui ma sigurno struva mama i tati
  • 11 Златин Славчев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    nad 30 000 shte e tazi kola
  • 12 и аз

    0 0 Отговор
    Егея: дължина 4.62м., ширина 1.82, височина 1.48, междуосие 2.64 м.
    Рено Флуанс: 4.50 - 1.78 - 1.48 - 2.70м.
  • 13 ВЕСКО

    0 0 Отговор
    ТИЯ ОТ ФИАТ,ОКОЛО 20 ГОДИНИ НЕ МОГАТ ДА ИЗКАРАТ СВЯСТЕН МОДЕЛ КОЙТО ДА ГРАБНЕ ОКОТО.СТАВА ВЪПРОС ЗА ТИПО,КРОМА И НАЙ ВЕЧЕ ТЕМПРА.
  • 14 Трифонов

    5 0 Отговор
    Откриха преди четири години завод за 4 млрд. евро в Сърбия, най-големият им завод е в Тихи - Полша, на стойност още повече, заводът в Бурса също е огромен, наскоро напълно обновен. Това са хиляди работни места, заплати, стандарт за хората. Само ние скляпаме и гледаме щастието на хората навсякъде около нас, но така и никога не го достигнахме. Млади мъже в трудоспособна възраст се мотат безцелно и философстват на безумни теми навсякъде. И обясняват идиотии без всякаква логика от типа: "За какво ми е да работя по 8 часа на ден за 600 лева заплата, след като сега нищо не правя и нашите ми дават по 10 лева всеки ден..." Ужас и безумие, ние сме `бахти нещастниците! Избираме си кратуни и празноглави милиционери да ни управляват и после се чудим защо вече 25 години живеем като животни. Но много умеем да се правим на умни и да обясняваме как тия или ония били тъпи. Епа, вие, като сте толкоз умни, па що сте толкоз бедни, бе!!!
  • 15 Крум Янкулов

    2 1 Отговор
    ХОРА,НА МЕН ТАЗИ КОЛА МИ ХАРЕСВА
  • 16

    1 0 Отговор
    Не е лоша
  • 17 корееца

    0 1 Отговор
    киа ги бие по всички параграфи тези италиански кошници