Last news in Fakti

25 Май, 2015 20:26 1 029 2

Пътна безопасност за малки и големи деца

Малки и пораснали деца се събраха на 23 май в столичния парк Заимов на Празник по пътна безопасност. Целта на инициативата „Движение без риск“ бе да повиши културата за безопасно поведениe на пътя и да съдейства за намаляване броя на жертвите на пътни инциденти у нас. 
 
В събитието се включиха много деца и техните родители, които се забавляваха в различни игри и състезания – надпревара с велосипеди, ролеви и занимателни игри, оказване на спешна помощ при пътен инцидент, песни и танци. 
 
Огромен интерес предизвика участието на служители на Пътна полиция, които показаха как изглежда отвътре оборудван полицейски автомобил. 
 
Всеотдайните спасители от БЧК предложиха любопитни и полезни занимания на малчуганите и техните родители.
 
„Приказка за пътя“ пък разказа кои са пътните знаци и какво означават, как се пресича правилно, как да се постъпи при  инцидент. Всички участници в събитието си тръгнаха с награди и със специални велокнижки за ускорен курс по пътна безопасност на пътя.  
На родители и учители бе предложена демонстрация с алкоочила, симулиращи ефекта от управление на автомобил с 1,5 и 1,7 промили алкохол в кръвта. Част от тях се осмелиха да преминат с очилата състезателно трасе.
На празника бе даден и старт на художествения конкурс за детски рисунки и снимки по темата „Движение без риск“, за деца от столични училища. Малките творци имат на разположение цяло лято да изразят в картини и снимки своето виждане за безопасно движение по пътищата, а творбите им ще бъдат оценени от компетентно жури в началото на следващата учебна година. 
 
Специален гост на празника „Движение без риск“ бе началникът на „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски.
 
Организатор на събитието е застрахователната електронна медия ИНСМАРКЕТ.
Празникът се провежда за втори пореден път. Предстои в началото на октомври да се проведе втората част на празника – състезание по майсторско управление на автомобил между отбори на Пътна полиция, застрахователи и журналисти и да бъдат присъдени наградите на отличените ученици в художествения конкурс. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bad

    0 0 Отговор
    Ще е абсолютно полезно тази инициатива да е ежедневна в детски градини и училища, а не само веднъж в годината.
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    Добре са се сетили за това...